Český tenisový svaz

Český tenisový svaz nikterak nepochybil! Potvrdila to i kontrola Národní sportovní agentury. Billie Jean King Cup - bez závad

05.10.2023

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka dne 4. 10. 2023 na mimořádném tiskovém briefingu v Praze informoval a prezentoval konkrétní důkazy o činnosti organizované skupiny, kdy bývalý ředitel Národní sportovní agentury Filip Neusser a na něj napojená organizovaná skupina v čele s žurnalistou z veřejnoprávního Českého rozhlasu Arturem Janouškem lživě napadali Český tenisový svaz a jeho představitele. Celý záznam tiskové konference s vystoupením Iva Kaderky najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=Gw3BaGY3tOc

Český tenisový svaz konal v duchu usnesení Rady ČTS ze dne 26.5.2023 – viz https://www.cztenis.cz/clanek/prohlaseni-rady-cts-k-dezinformacni-kampani-cro/clankyod/120 a v duchu usnesení Výkonného výboru ČTS ze dne 4.5.2023 – viz https://www.cztenis.cz/clanek/vykonny-vybor-cts-reagoval-na-dezinformacni-medialni-kampan-cro/clankyod/120

Během tiskové konference byla prezentována informace, že i v souladu s výše uvedenými usneseními podal ČTS trestní oznámení na konkrétní osoby a jelikož mu vznikla škoda, dokončuje žalobu na náhradu škody na ČRo a konkrétní osoby, která bude podána v krátké době.


Tiskové prohlášení:
Mimořádný tiskový briefing prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderky, na kterém bude informovat a předloží konkrétní důkazy o nezákonné a kriminální činnosti organizované skupiny, kdy bývalé vedení NSA a na něj napojená organizovaná skupina v čele s žurnalistou veřejnoprávní instituce (ČRo) vědomě lživě, opakovaně napadli Český tenisový svaz a jeho představitele.

Středa 4. října 2024, 11:00, salonek Karlín 2, hotel Hilton Prague, Praha 1, Pobřežní 1.

Prezident Českého tenisového svazu na mimořádném tiskové briefingu předložil řadu konkrétních důkazů o opakovaných útocích organizované skupiny prostřednictvím redaktora ČRo Artura Janouška proti Českému tenisovému svazu a jeho představitelům.

Artur Janoušek je funkcionářům ČTS nechvalně velmi dobře znám jako novinář, který již v minulém období poškodil ČTS publikováním článků, v nichž vědomě uváděl lži, ze dne 23. 8. 2022 – nic z uvedených proklamací nebyla pravda, což je prokázáno. Tuto osobu tedy znají všichni z českého tenisového hnutí, které atakoval telefonicky, písemně, nebo osobně – natáčel skrytě např. generálního sekretáře Jakuba Fastra a posléze tajnou nahrávku vysílal v rozhlasu.

Artur Janoušek se tedy již v létě 2022 snažil svými zcela nepravdivými konstrukcemi a vědomým publikováním lží hrubě poškodit a pošpinit dobré jméno a důvěryhodnost ČTS a jeho vedení. Součástí článků proti ČTS byly i citace tehdejšího předsedy NSA Filipa Neussera, který se velmi nevybíravě vyjadřoval na adresu ČTS a "sliboval" v těchto článcích, jak si na ČTS a jeho hospodaření "posvítí" a pošle kontroly z NSA. Předesíláme, že ČTS a jeho představitelé do slova a do písmene "vyhodili" pana předsedu Neussera, když na ně naléhal v roce 2022 (jaro) a zcela v rozporu se zákonem se snažil určovat komu a na co bude ČTS posílat peníze. Od té doby pan Neusser hledal všechny cesty, jak poškodit ČTS a "zbavit" se nepohodlných svědků své nekalé činnosti. Přinejmenším tím, že je bude co nejvíce dehonestovat a poškozovat, spustí kontroly NSA a vytvoří takové "výsledky těchto kontrol", které ČTS a jeho vedení dokonale znemožní, což vyplývá z jeho deklarací v Janouškových článcích i z korespondence s ČTS.

Artur Janoušek dne 5. 1. 2023 přišel neohlášen do recepce SA Rokytka, kde atakoval paní Darinu Kaderkovou a sebejistým a nadřazeným způsobem ji začal pokládat otázky. Bez úspěchu byl následně vykázán z recepce arénky.

Jak je vidět ze záznamu bezpečnostních kamer, Janoušek držel v ruce svazek papírů, které položil na stolek. Tam je ponechal (zapomněl) a odešel. Vrátil se zpět druhý den – po vstupu do recepce SA Rokytka dne 6. 1. 2023, potkal trenéra basketbalu a také judistu Lukáše Krpálka, zjišťoval, kde jsou odpadkové koše a kdy se vynášejí z arény a také kde jsou popelnice. Podle sdělení L. Krpálka byl mimořádně nervózní, třásly se mu ruce i hlas a říkal, že ztratil "životně důležité podklady". Na videozáznamu z bezpečnostní kamery je dokonale vidět, že jmenovaný A. Janoušek prohledával odpadkový koš, naklání se přes pult recepce a prohledává recepci, hrabal mezi časopisy a písemnostmi. Trenér basketbalu mu řekl, kde jsou popelnice a A. Janoušek po několika minutách opustil recepci arénky. Předmětné materiály nalezl v recepci na stolku v SA Rokytka těsně před příchodem Janouška olympijský vítěz, mistr světa a Evropy Lukáš Krpálek. Na videozáznamu z bezpečnostní kamery je to dokonale zdokumentováno. Lukáš Krpálek v SA Rokytka pravidelně trénuje a provozuje zde i judo akademii.

Dokumenty zapomenuté panem Arturem Janouškem ve Sportovním areálu Rokytka dne 5. 1. 2023 jsou ručně psané poznámky o jednotlivých lidech pracujících na organizaci Billie Jean King Cup Finals v Praze v roce 2021, telefonní čísla a jeho manuál k přípravě mediální akce proti ČTS. Jsou zde tedy poznámky obsahují důvěrné a detailní informace včetně dat narození, telefonních čísel a obdržených finančních odměn za práci, zároveň i zákonem chráněné osobní údaje řady osob. Dále jsou mezi nimi listinné materiály obsahující kompletní vyúčtování akce Billie Jean King Cup Finals 2021 na hlavičkovém papíře Národní sportovní agentury. Listinné materiály též obsahují prize money hráček, srážkové daně a seznam pracovníků podílejících se na organizaci události, včetně jejich finančního ohodnocení a finančních odměn a plateb za služby.

V průběhu ledna A. Janoušek začal kontaktovat konkrétní osoby, které pracovaly v organizačním týmu mistrovství světa BJK Cupu (jejichž seznam získal z ukradených materiálů z NSA), případně jim zasílal písemné dotazy (např. výše jejich odměn, cen realizovaných služeb atd.). Tyto důvěrné a osobní údaje nemohl mít z jiného zdroje než z NSA od pana Neussera, se kterým s velkou pravděpodobností již od jara spolupracoval na znedůvěryhodnění ČTS. Údaje byly součástí vyúčtování BJK Cupu, které byly odeslány z ČTS finanční ředitelkou, nikdo k nim již poté neměl přístup, ani se jimi již nezabýval, neboť odesláním z ČTS byla věc pro ČTS uzavřena lege artis. A. Janoušek, který důsledně, intenzivně a programově skládal svoji kampaň proti vedení ČTS, intenzivně obesílal funkcionáře ČTS a kontaktoval telefonicky organizační pracovníky Mistrovství světa 2021 BJK Cupu. Od nich chtěl informace, které potřeboval do mozaiky svého konstruovaného útoku. Nicméně nikdo z kontaktovaných s ním záměrně nekomunikoval, neboť všem byla dobře známa lživá mediální akce Janouška proti ČTS.

Dotazy Janouška směřovaly např. i na finanční ředitelku ČTS, dále i na dceru prezidenta ČTS nebo i viceprezidenta ČTS, kteří rovněž vykonávali placenou činnost v přípravě a realizaci BJK Cupu. I oni se stali terčem skandalizace a útoku A. Janouška. Janouškovi byl z ČTS odeslán dopis, ve kterém byl informován o podání trestního oznámení.

Janoušek následně vydal článek "Stát prověřuje, jak tenisový svaz naložil s dotací 65 milionů. Platil i Kaderkově dceři a lidem z vedení", ze dne 13. 2. 2023. Velmi závažný je fakt, že Janoušek uvádí exaktně vědomé lži. Přesto, že dobře znal pravdu, neboť měl zcela konkrétní poznatky a svědectví z NSA ze dne 9.1.2023!!! Věděl zcela jednoznačně, že dotační peníze na BJK Cup byly použity pouze na mandatorní výdaje přesně a dle pravidel a byly řádně a včas vyúčtovány. Věděl, že mzdové náklady a platby za služby při akci BJK Cup byly realizovány výhradně ze soukromých vlastních peněz ČTS. Věděl, že ani koruna z dotace nebyla použita na výdaje, které vědomě a lživě ve svých článcích a podcastech prezentoval jako dotační. Záměrně a vědomě uvedl lež a poškodil ČTS a konkrétní osoby. Disponujeme důkazem – prohlášením ředitele sekretariátu a mluvčího NSA ze dne 28.4.2023.

Je nesporné, že materiály, které používal (a následně ztratil) A. Janoušek (viz výše) pocházejí skutečně z přísně chráněných databází NSA. Tyto materiály byly "vytaženy" dne 30.11.2022, tedy v poslední den, kdy byl v NSA předsedou F. Neusser. Pár hodin před svým odchodem z funkce předsedy NSA si je nezákonným způsobem takto pan předseda Neusser opatřil. Aby se pak následně staly podkladovým materiálem pro dehonestační kampaň pana Janouška proti ČTS a jeho vedení, zejména k cílenému objednanému pokusu o mediální likvidaci prezidenta ČTS.

Předseda NSA O. Šebek disponuje písemným důkazem, jak a kdy (pod jakým kódem) došlo k "vytažení" uvedených materiálů z databáze GINIS NSA dne 30.11.2022. Toto písemné prohlášení viděl a četl prezident ČTS. Při tzv. "slyšení" v Senátu parlamentu ČR (dne 20.6.2023), kde se celá kauza tohoto bezprecedentního mediálního útoku na Český tenisový svaz a jeho vedení podrobně probírala (vč. prezentace konkrétních důkazů – videa, listinných důkazů atd.) potvrdil vše výše uvedené senátorům předseda NSA O. Šebek osobně. Senát vše vzal na vědomí a přijal usnesení. Z jednání je pořízena oficiální nahrávka.

Český tenisový svaz již dne 4. 5. 2023 podal prostřednictvím advokátní kanceláře Gřivna, Šmerda trestní oznámení. Toto je pro svoji mimořádnou závažnost v běhu a kriminální policie se kauzou intenzivně zabývá.

ČTS navíc dnes disponuje i písemnou informací NSA, která vyvrací jakékoliv pochybení, popřípadě porušení zákonných pravidel při použití veřejné podpory pro pořádání BJK Cupu 2021. Informaci o průběhu kontroly NSA, která nezjistila žádné pochybení na straně ČTS při využití této dotace potvrdil osobně i předseda NSA Šebek na slyšení v Senátu parlamentu ČR.

ČTS zároveň podává žalobu na náhradu škody, která vznikla exaktně po publikování dehonestačních článků Janouška a vysílání ČRo. Tyto škody se pohybují v řádech mnoha milionů korun, např. díky "mediálnímu" obrazu, který vytvořil A. Janoušek, prostřednictvím vědomě cíleným publikováním lží a manipulacemi, při zneužití infrastruktury veřejnoprávní instituce ČRo.

Zároveň má kauza i mezinárodní konsekvence (Tennis Europe a ITF), neboť byly dehonestačním způsobem dotčeny práva majitelů významných mezinárodních eventů.

Poškození dobrého jména několika významných mezinárodních tenisových eventů a případný vznik škod na nehmotném vlastnictví mezinárodních tenisových organizací budou i nadále v šetření. Český tenisový svaz i advokátní kancelář zastupujících ČTS, dále disponuje poznatky o pozadí dalších mimořádně závažných nepravdivých proklamací Janouška ve věci pořádání mezinárodních turnajů ITF Futures a Challengerů. V této další části "odnoži" Janouškova mediálního útoku na ČTS a konkrétní osoby, licencované organizační partnery ČTS, rovněž spolupracujeme s kriminální policií ČR a již probíhá vyšetřování.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Rosol přidal druhý bod, nad Japonskem vedeme po prvním dni 2:0

Obě úvodní dvouhry čtvrtfinálového utkání Davis Cupu proti Japonsku vyhráli čeští tenisté. Po Radku Štěpánkovi zabojoval i Lukáš Rosol a v pěti setech zdolal Tara Daniela 6:4 6:4 3:6 4:6 6:2. Po prvním hracím dni tak vedeme nad domácím Japonskem 2:0 a postup do semifinále si mohou naši hráči zajistit již v sobotní čtyřhře.

04.04.2014
Lucie Šafářová opět porazila Stosur a je v Charlestonu ve čtvrtfinále

Tenistka Lucie Šafářová si v Charlestonu zahraje o semifinále. Česká hráčka zdolala Australanku Stosur ve třech setech 3:6 6:4 6:4 a v dalším kole vyzve turnajovou čtrnáctku Andreu Petkovic.

04.04.2014
Štěpánek vydřel v Japonsku první bod, Češi vedou 1:0

Po čtyřsetové bitvě Radka Štěpánka s Tatsumem Item vede Česko nad Japonském 1:0. První bod přinesl Radek po vítězství 6:7(5) 7:6(5) 6:1 7:5, ve druhém setu v tie-breaku dokonce prohrával 3:5. Bojovného Japonce ale nakonec zdolal a Lukáš Rosol mohl nastoupit za příznivého stavu.

04.04.2014
Karolína Plíšková je v Monterrey ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková porazila ve druhém kole turnaje WTA v mexickém Monterrey Donnu Vekic 4:6 6:2 6:3 a zahraje si čtvrtfinále. V něm narazí na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniacki.

03.04.2014
Davis Cup: Štěpánek zahájí čtvrtfinále proti Japonsku

Radek Štěpánek zahájí čtvrtfinálové utkání  Davisova poháru proti Japonsku. Čtvrteční los rozhodl o tom, že se Štěpánek (1978, ATP 47) utká s Tacumo Item (1988, ATP 146) a do druhého pátečního duelu v tokijském Ariake Coliseu nastoupí Lukáš Rosol (1985, ATP 40) a Taro Daniel (1993, ATP 190).

03.04.2014
Šafářová je v Charlestonu ve třetím kole, o senzaci se postarala Čepelová

Lucie Šafářová postoupila v Charlestonu do třetího kola, když si poradila s Francouzkou Virginie Razzano 2:6 6:4 6:4. Její další soupeřkou bude sedmá nasazená Australanka Stosur. O velké překvapení se postarala Slovenka Jana Čepelová, která vyřadila jedničku turnaje Serenu Williams 6:4 6:4.

02.04.2014
Japonci budou bez Nishikoriho, Čeští tenisté jsou favority

Osmnáctý hráč světa Japonec Kei Nishikori nenastoupí ke čtvrtfinálovému utkání Davis Cupu proti Česku. Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý se tak i bez Tomáše Berdycha stali papírovými favority na postup do semifinále. Utkání začne v pátek 4.4.2014.

02.04.2014
Turnaj A dorostu v Ostravě a Vésce vyhráli Řeháček a Haldinová

Poslední halový turnaj A dorostu ovládli Marek Řeháček (1996, TK SC OSTRAVA) a Dominika Haldinová (1997, TK PRECHEZA Přerov). Junioři se sešli na TK SC Ostrava, kde jednička turnaje Daniel Orlita (1997, TK AGROFERT Prostějov) došel do finále, nestačil v něm na domácího Řeháčka 3:6 3:6. Haldinová si ve finále v TK Véska poradila s klubovou kolegyní Alexandrou Shchipakinou (1998, TK PRECHEZA Přerov) 4:6 6:4 6:3. Dorostenci, dorostenky.

01.04.2014
Šafářová a Cetkovská postupují v Charlestonu, Plíšková v Monterrey

Na antuce v Charlestonu se první kolo vydařilo Lucii Šafářové a Petře Cetkovské. Šafářová vyřadila Švédku Larsson 6:2 6:3 a Cetkovská přešla přes domácí Lepchenko po třech setech 6:1 2:6 6:0. V mexickém Monterrey postoupil Karolína Plíšková, která přehrála Shahar Peer u Izraele 6:3 6:3. Pátou porážku v řadě utrpěla Andrea Hlaváčková, která v prvním kole v Mexiku podlehla Nicole Gibbs 3:6 4:6.

01.04.2014
Denisa Allertová vyhrála v Antalyi druhý turnaj v řadě

Zatím neporažena je Denisa Allertová (368. WTA) v turecké Antalyi, kam se po zranění vydala na turnaje dotované $10,000. Denisa v semifinále opět po týdnu porazila Barboru Krejčíkovou (minulý týden ve finále) a ve finále si poradila s bývalou 142. hráčkou WTA Holanďankou Bibiane Schoofs 6:4 6:3. Bára Krejčíková došla s Ipek Soylu do finále čtyřhry. Výsledky.

30.03.2014
Druhý titul z ITF Futures v Egyptě pro Jaroslava Pospíšila

Jaroslav Pospíšil (201. ATP) ovládl tento týden druhý futures s dotací $10,000 v egyptském Sharm El Sheikhu. Nasazený hráč č. 3 neztartil v průběhu turnaje ani set a ve finále porazil Španěla Jose Checa-Calvu 6:2 6:2. Pospíšil si na své konto připíše dalších 18 bodů, stejně jako minulý týden.

30.03.2014
Zimní Sparta Babytenis Masters vyhráli Nikolas Fedasko a Linda Fruhvirtová

Závěrečný turnaj kategorie babytenis na TK Sparta Praha, který je vyvrcholením série několika turnajů v průběhu zimní sezóny, vyhráli Nikolas Fedasko (2005) a Linda Fruhvirtová (2005). Závěrečného turnaje se zúčastnilo nejlepších 10 chlapů a 10 dívek. Ve finále turnaje chlapců porazil Nikolas Fedasko Jakuba Menšíka 6:3 a ve finále dívek porazila Linda Fruhvirtová svou mladší sestru Brendu (2007) 6:3.

30.03.2014
Renata Voráčová došla do finále turnaje $50,000 ve Francii

České hráčky ovládly padesátitisícový turnaj ITF ve Francouzském Croissy-Beaubourg. Do semifinále postoupily hned tři – Renata Voráčová, Tereza Smitková a Kateřina Siniaková. První jmenovaná v českém souboji porazila o třináct let mladší Siniakovou a Smitková podlehla domácí Feuerstein. Renata Voráčová (188. WTA) na Francouzku ve finále také nestačila a prohrála 2:6 6:4 4:6.

29.03.2014
Tomáš Berdych k semifinále v Miami nenastoupil

Diváci v Miami dnes neviděli ani jedno semifinálové utkání mužské dvouhry. Nejprve vzdal Novaku Djokovicovi Japonec Kei Nishikori pro zranění třísla, později se ze zdravotních důvodů musel odhlásit i Tomáš Berdych, který tak nemohl změřit síly s Rafaelem Nadalem. Českého tenistu trápily zažívací potíže. O titul si tak v Miami zahrají Nadal s Djokovicem.

28.03.2014
Miami: Berdych postoupil do semifinále a vrací se na 5. pozici

Tomáš Berdych porazil Ukrajince Alexandra Dolgopolova 6:4 7:6(3) a postoupil tak do semifinále podniku ATP v Miami. Tímto vítězstvím se tak od příštího týdne vrací na pozici světové pětky žebříčku ATP. Jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu Nadal – Raonic.

27.03.2014
Turnaj A mladšího žactva v Hrádku nad Nisou a ve Vendryni vyhráli Kubík a Žižková

Kristián Kubík (2002, SK OAZA Praha) vyhrál turnaj A mladších žáků v Hrádku nad Nisou. Ve finále porazil Gabriela Čížka (2002, TK Sparta Praha) 6:1, 6:2. Na turnaji A mladších žákyň ve Vendryni zvítězila Vendula Žižková (2002, Severočeská tenisová o.s.), která ve finále porazila Dášu Vidmanovu (2003, I.ČLTK Praha) 5:7, 6:1, 6:1. Výsledky: chlapci, dívky.

26.03.2014
Turnaj A dospělých na Mělníku a ve Valašském Meziříčí vyhráli Brtnický a Vrbenská

Filip Brtnický (1992, TK Neridé) vyhrál turnaj A na Mělníku, když ve finále porazil Daniela Knoflíčka (1995, TK AGROFERT Prostějov) 7:6 (4), 6:2. Na turnaji žen ve Valašském Meziříčí triumfovala Anna Vrbenská (1996, TK Olymp Praha), která ve finále porazila Denisu Cíchovou (1998, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 4:6, 6:3. Výsledky: muži, ženy.

26.03.2014
Miami: Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále a vyzve Dolgopolova

Tomáš Berdych (1985, ATP 7) postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP 1000 v Miami po výhře nad Johnem Isnerem (1985, ATP 10) 6:3, 7:5. O postup do semifinále se utká s Ukrajincem Dolgopolovem (1988, ATP 23), který porazil vítěze Australian Open 2014 Wawrinku ve třech setech.

26.03.2014
Davis Cup: Sestava pro čtvrtfinále v Japonsku

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil dnes oznámil českou sestavu pro čtvrtfinálové utkání letošního Davis Cupu proti Japonsku. Týmovou jedničkou bude Radek Štěpánek a dalšími jmény jsou Jiří Veselý, Lukáš Rosol a Jan Hájek. Utkání se odehraje v Tokiu ve dnech 4.-6. dubna 2014.

25.03.2014
Petra Kvitová končí v Miami ve čtvrtfinále na raketě Sharapovové

Petra Kvitová své dosavadní maximum, kterým je právě letošní čtvrtfinále, v Miami nevylepší. Česká jednička v boji o semifinále nestačila na Rusku Marii Sharapovovou 5:7 1:6. Utkání bylo za stavu 5:5 v první sadě na několik minut přerušeno pro déšť, po pauze Petra prohrála sedm her v řadě.

25.03.2014
Kvitová je poprvé v Miami ve čtvrtfinále, postoupil i Berdych

Po prvním prohraném setu proti Aně Ivanovic nasadila Petra Kvitová k velkému obratu. Srbce již nepovolila ani gem a poprvé v kariéře si tak na podniku v Miami zahraje čtvrtfinále. Tam ji čeká Ruská hvězda Maria Sharapova. Do osmifinále postoupil také Tomáš Berdych, který vyřadil Portugalce Joaa Sousu 6:2 6:4. Jeho dalším soupeřem bude John Isner.

25.03.2014
Miami: Záhlavová-Strýcová byla blízko osmifinále

Barbora Záhlavová-Strýcová byla v utkání třetího kola v Miami velmi blízko postupu do osmifinále. Z postupu se však ale nakonec radovala Ukrajinka Elina Svitolina, když česká hráčka nedokázala po prvním vyhraném setu využít vedení 4:1 ve druhém setu.

23.03.2014
Natálie Kallmünzerová došla do finále na turnaji ITF5 v Doha

Natálie Kallmünzerová (1997, ITF 1564) na turnaji ITF Grade 5 v Doha prošla kvalifikací a nakonec došla až do finále, kde nestačila na Kazašku Gozal Ainitdinovu 6:4, 5:7, 4:6. Postupem do finále Natálie získala 20 bodů do žebříčku ITF. Nátálie zůstává v Doha i na další turnaj ITF Grade 4, kde opět začne v kvalifikaci.

23.03.2014
Jaroslav Pospíšil získal v Egyptě na Futuru svůj první letošní titul

Jaroslav Pospíšil (1981, ATP 201) vyhrál mezinárodní turnaj série Futures v egyptském Sharm Al Sheikhu. Ve finále porazil domácího Mohameda Safwata 6:1, 6:2.

23.03.2014
Jan Mertl vyhrál turnaj série Futures v Turecku

Jan Mertl (1982, ATP 204) vyhrál mezinárodní turnaj mužů $10,000 v turecké Antalyi. Ve finále porazil Belgičana Mertense (1987, ATP 255) 7:6, 4:6, 6:4. Čtyřhru vyhráli Roman Jebavý a Jan Šátral.

23.03.2014
Jan Hernych vyhrál turnaj Futures v Řecku

Jan Hernych (1979, ATP 237) vyhrál mezinárodní turnaj Future mužů $10,000 v řeckém Heraklionu. Ve finále porazil Švýcara Martiho (1988, ATP 289) 7:5, 6:3. Do čtvrtfinále došel Robin Staněk (1995, ATP 910) a společně s Hernychem skončili ve finále čtyřhry.

23.03.2014
Denisa Allertová se vrátila na mezinárodní turnaje titulem v Turecku

Denisa Allertová (1993, WTA 368) se po 7 měsících vrátila na mezinárodní turnaje a návrat to byl úspěšný. Na turnaji žen $10,000 v Turecku získala titul, když v českém finále porazila Barboru Krejčíkovou (1995, WTA 339) 6:3, 6:2.

23.03.2014
Miami: Šafářová po třech hodinách podlehla Sharapovové

Lucie Šafářová (1987, WTA 27) ve třetím kole turnaje WTA v Miami podlehla po tříhodinové bitvě Márii Sharapovové (1987, WTA 7) 4:6, 7:6(7), 2:6. Mezi posledních 16 hráček postoupila Petra Kvitová po výhře nad Chorvatkou Vekič 6:3, 6:4.

23.03.2014
Miami: Kvitová i Berdych postupují, Šafářová vyzve Sharapovou

Petra Kvitová je v Miami v osmifinále. Česká jednička ve třetím kole porazila Chorvatku Donnu Vekic 6:3 6:4 a její další soupeřkou bude Ana Ivanovic. Tomáš Berdych si ve druhém kole poradil se Stephanem Robertem 7:6(5) 6:1. Lucie Šafářová bojuje o postup do osmifinále s Marií Sharapovou.

23.03.2014
Sabina Drábková vyhrála mezinárodní turnaj do 14-ti let v Německu

Sabina Drábková (2000, TK AGROFERT Prostějov) vyhrála mezinárodní turnaj do 14-ti let v německém Isernhagenu. V čekém finále porazila Dagmar Zdrůbeckou (2000, I.ČLTK Praha) 6:1, 6:2. Drábková vyhrála i čtyřhru společně s Polkou Zakordoniec. Výsledky.

22.03.2014
Miami: Záhlavová-Strýcová porazila Vinci, Štěpánek i Veselý končí ve 2. kole

Druhé kolo v Miami nepřešli Radek Štěpánek a Jiří Veselý. Štěpánek skončil na raketě Itala Seppiho 6:7(8) 6:4 4:6 a Veselý se s turnajem loučí po prohře s Felicianem Lopezem 2:6 6:7(3). Dařilo se Barboře Záhlavové-Strýcové, která zdolala turnajovou čtrnáctku Vinci z Itálie 6:4 2:6 7:5 a ve třetím kole vyzve Elinu Svitolinu z Ukrajiny.

21.03.2014
Miami: Kvitová i Šafářová zvládly druhé kolo, Zakopalová končí

Petra Kvitová i Lucie Šafářová prošly v Miami úspěšně do třetího kola. Petra si poradila s Argentinkou Ormaecheou 6:3 6:4 a Lucka vyřadila Vaniu King po setech 6:3 7:6(2). Ve druhém kole se s turnajem loučí Klára Zakopalová, které nevyšly dva tie-breaky s Caroline Garciou z Francie 6:7(3) 6:7(3).

21.03.2014
Miami: Postupují Veselý, Štěpánek, Záhlavová-Strýcová, končí Plíšková

Do druhého kola turnaje mužů i žen v Miami postoupili Jiří Veselý, Radek Štěpánek a Bára Záhlavová-Strýcová. V prvním kole končí Karolína Plíšková, která nestačila na Číňanku Peng 5:7, 0:6. Do druhého kola jsou předsazeni Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Tomáš Berdych.

19.03.2014
Pavel Motl vyhrál turnaj ITF 4 v Trnavě

Pavel Motl (1997, ITF 638) vyhrál mezinárodní turnaj ITF Grade 4 hráčů do 18-ti let v Trnavě. Ve finále porazil Slováka Samuela Hodora (1996, ITF 178) 6:3, 6:4. V kategorii dívek do semifinále došly Barbora Miklová (1998, ITF 250) a Gabriela Knutson (1997, ITF 314). Výsledky.

19.03.2014
Iveta Melzerová prohrála i v Miami v prvním kole

Návrat na okruh WTA se Ivetě Melzer nedaří. I na třetí pokus prohrála Češka v prvním kole, tentokrát v Miami nestačila na Rusku Alisu Kleybanovou 6:7(3) 1:6, a na své první vítězství po návratu čeká. Iveta startuje v Miami i ve čtyřhře po boku Janette Husárové ze Slovenska.

19.03.2014
Tomáš Jiroušek došel do finále na turnaji TE 2 v Košicích

Tomáš Jiroušek (2000, TK AGROFERT Prostějov) došel do finále mezinárodního turnaje chlapců Tennis Europe do 14-ti let v Košicích. Nejvýše nasazený Jiroušek ve finále nestačil na dvojku nasazenou – Poláka Daniela Michalskiho 4:6, 0:6. Výsledky.

18.03.2014
Turnaj A dorostu v Příbrami a Přerově vyhráli Vondrášek a Muchová

Turnaj ČTS třídy A v Příbrami na koberci vyhrál Jaroslav Vondrášek (1996, I.ČLTK Praha), který ve finále porazil Víta Kopřivu (1997, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 6:1, 6:1. Čtyřhru vyhráli Kopřiva s Vejvarou. Dívky hrály v Přerově a vítězkou se stala Karolína Muchová (1996, TK PRIS Frýdek-Místek), která ve finále porazila Marii Mayerovou (1996, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 6:4, 6:1. Čtyřhru vyhrály Haldinová s Kudelovou. Výsledky: chlapci, dívky.

18.03.2014
Lukáš Rosol vyhrál Challenger v Irvingu

Davispucový reprezentant Lukáš Rosol se stal vítězem ATP Challengeru $125,000 v Irvingu v Texasu. Ve finále porazil český tenista Steva Johnsona (119. ATP) hladce ve dvou setech 6:0 6:3 a slaví první titul od loňského dubna.

17.03.2014
Jan Hernych ve finále turnaje Futures $10,000 v Řecku

Do finále dvouhry se na podniku ITF Futures v řeckém Heraklionu probojoval Jan Hernych (240. ATP). Turnajová jednička ve finále nestačil na Slováka Jozefa Kovalíka (365. ATP) 3:6 6:7(6). Výsledky.

16.03.2014
Adam Pavlásek vyhrál turnaj Future v Itálii

Adam Pavlásek (1994, ATP 394) vyhrál turnaj série Futures v italském Santa Margherita Di Pula, který byl dotován $10,000. Ve finále porazil Belgičana De Greefa (1992, ATP 372) 6:3, 6:3. Vítězstvím získal Pavlásek 18 bodů do žebříčku ATP a měl by se posunout o 40 příček nahoru žebříčkem ATP zhruba na pozici 354.

15.03.2014