Český tenisový svaz

Winter Cup 2013 12&U: Češky jsou bronzové, chlapci čtvrtí

11.02.2013

Ve finále letošního Winter Cupu dvanáctiletých prohrály oba naše celky v semifinále, takže je čekal boj o bronz. Dívky v něm porazily Rumunky jasně 3:0, chlapci nakonec na medaile nedosáhli, podlehli Bělorusku 1:2.

Dívky 12&U (Sheffield):
Češky v prvním kole přehrály s přehledem Moldávii 3:0, v semifinále však nestačily na pozdější vítězky z Ruska 0:3. V boji o třetí místo si ale naše naděje poradily s Rumunkami, Machová s Nikolovovou rozhodly již ve dvouhrách, celkově potom 3:0.
Sestava: Petra Machová, Vanesa Nikolovoá, Anna Sisková

Chlapci 12&U (Rožnov p. Radh.)
Chlapci si v hlavním pavouku vedli podobně jako dívky, když po vítězství nad Holandskem 2:1 skončili v semifinále se Srbskem 1:2. O utkání rozhodovala závěrečná čtyřhra, kterou Forejtek s Paulsonem prohráli 4:6 ve 3. setu. O třetí místo změřili naši síly s Běloruskem, které však vyhrálo obě dvouhry a bylo rozhodnuto.
Sestava: Jonáš Forejtek, Lukáš Jiroušek, Andrew Paulson

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012