Český tenisový svaz

TE 2012: LASVIT - Pardubice 9:0

16.12.2012

Milovický tým Lasvit zahájil svou skupinu nejlépe možným způsobem. Na úvod deklasoval celek z Pardubic poměrem 9:0, kdy za stavu 6:0 po dvouhrách pardubičtí nenominovali čtyřhry. Za Lasvit získali body bez problémů Jan Minář, který si poradil s Davidem Novákem, Daniel Lustig zvládl střetnutí s Robinem Vikem, který se rozehrál až ke konci zápasu.

Sevastova i Záhlavová se na dvorci taky dlouho nezdržely, Zálabská ani Hynková na své soupeřky neměly. Zápas pardubického Beneše s milovickou zahraniční posilou Gojowczykem byl vůbec ten nejrychlejší z celého dne. Jediný vyrovnaný zápas nabídly jedničky obou týmů, Jakub Lustyk za Pardubice a Cedrik Stebe za Lasvit. V obou setech měl Stebe break k dobru a podával do zakončení setu, respektice zápasu, ale Lustyk vždy zvládl srovnat na 5:5. V druhém setu dokonce Lustyk stáhl i stav 2:5, ale v tie-breaku mu štěstí nepřálo a tak neuhrál ani čestný bod Pardubic.
Zítra se utká Lasvit se středočeským klubem TK Neridé, který se představí v nejsilnější možné sestavě, včetně zahraničních posil jako je Lukasz Kubot, Simone Bolelli či Sofia Arvidsson.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012