Český tenisový svaz

Ostrava: Tomanová porazila Mendesovou, Franěk Mináře

21.08.2018

Nejvýše nasazená hráčka Mistrovství ČR žen Nikola Tomanová ve druhém kole porazila dvojnásobnou mistryni ČR žen – Pernillu Mendesovou 7:6(9), 6:1. V kategorii mužů vypadl obhájce titulu Ivo Minář, který ve druhém kole nestačil na Michala Fraňka 6:7(4), 6:1, 4:0 scr. Sledujte aktuální stavy ze všech zápasů dvouhry a čtyřhry: LIVESCORE. Sledujte i LIVESTREAM z několika dvorců. Seznamy účastníků: muži, ženy. Hrací plány: muži, ženy. Webové stránky. Fotogalerie.

Michal Franěk porazil obhájce titulu Ivo Mináře 6:7(4), 6:1, 4:0 scr. Minář byl celý zápas aktivnějším hráčem. V prvním setu si Franěk nepomáhal svým servisem a to ho stálo první set. Začátek druhého setu Minářovi nevyšel a od stavu 1:4 už šetřil síly na třetí set. I kvůli zdravotním problémům musel hrát víceméně na dva údery a to se proti Michalu Fraňkovi na antuce prostě nedá. Definitivně ze zápasu Ivo Minář odstoupil za stavu 0:4 ve třetí sadě.

V dalším dramatickém zápase Daniel Vrba porazil Antonína Bolardta 7:6(10), 3:6, 4:0 scr. Vrba je nebezpečný levoruký hráč, který umí dokonale využít leváckých zbraní. Bolardt spoléhal na svůj rychlý forhend. Vrba mu však půjčoval míč na forhend pouze do těžkých pozic do pohybu a najednou Tonyho zbraň nefungovala, jak říkal on sám – chcípala. Vrba tak má letos po Tomáši Jirouškovi další pěkný skalp.

Nikola Tomanová dnes hrála životní tenis a zaslouženě porazila dvojnásobnou mistryni ČR – Pernillu Mendesovou 7:6(9), 6:1. Tomanová hrála dostatečně agresivně a přitom přesně, aby porazila zkušenou Mendesovou. Tomanová byla na kurtu velice emotivní, protože cítila, že dnes by to mohlo vyjít a vyšlo. V dalším kole ji čeká pětinásobná mistryně ČR – Zuzana Zálabská, která dnes v souboji generací porazila Alexu Silnou 6:1, 6:3.

Radka Bužková porazila Terezu Jankovskou 6:3, 6:4. Obě soupeřky znají své přednosti i rezervy, takže bylo jasné jak bude vypadat obraz hry. Bužková hrála aktivně především z forhendu a útoky směřovala především do forhendového rohu soupeřky. Tereza Jankovská to zase Bužkové cpala do bekhendu, ale Radka je velmi rychlá a stíhala to obíhat na svůj rychlý forhend, kterým tlačila. V dalším kole ji čeká Martina Kudelová, která porazila Moniku Svobodovou

Napsal: Lukáš Březina

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012