Český tenisový svaz

AO 2013: Siniaková je ve 3. kole, Staněk končí

22.01.2013

Dnešní program zahájili naši junioři dvouhrami Kateřiny Siniakové a Robina Staňka. Robin Staněk na show kurtu č. 6 podlehl domácímu Australanovi Kokkinakisovi 6:2 4:6 3:6, Katka Siniaková postoupila do 3. kola, když si zajistila povinné vítězství nad domácí Tjandramuliou 6:0 6:2.

Robin skvěle začal a v prvním setu k ničemu Australana nepustil. Výborně diktoval tempo hry a soupeře držel pod tlakem. Druhý set se vyrovnal, přesto se Robin dopracoval k brejku a servisu za stavu 4:3. Bohužel za stavu 30:15 přišla dvojchyba a nevynucené chyby z bekhendu a set tak vyhrál soupeř. Třetí set byl o jednom prohraném podání, které bylo bohužel na straně Robina.

Takových soupeřek, jakou měla Katka, na grandslamu 2. kola moc nepotkáte. Soupeřka nestíhala s hrou, jen ve druhém setu ke konci začala trošku „zlobit“ a držet míč ve hře.

Zítra začínají obě naše hráčky 3. kolo juniorky. Barbora Krejčíková hraje proti Francouzce Fioně Ferro první zápas od 11 hodin a Kateřina Siniaková nastoupí ve druhé rundě proti Chorvatce Adrijaně Lekaj.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012