Český tenisový svaz

Vítězství je pro mě sladkou tečkou za sezonou, usmívá se spokojená Štruplová

05.12.2023

Svůj druhý sezonní titul vybojovala na posledním letošním turnaji v italském lyžařském středisku Selva Gardena devatenáctiletá Julie Štruplová a poprvé v kariéře se posune do první světové třístovky. Tím splnila svůj letošní cíl. „V příštím roce bych si už ráda zahrála na grandslamových turnajích, alespoň kvalifikace,“ věří talentovaná Češka s tím, že by se nejraději probojovala už na Roland Garros.

Letos jste v dubnu vyhrála turnaj v turecké Antalyi. Druhý titul přišel až teď v prosinci. Nebylo to čekání trochu delší, než jste čekala?
Čekání bylo dlouhé, ale dočkala jsem se. Asi bych to neměnila. Byla to hodně dramatická sezona. Letos jsem byla kromě titulu v Antalyi na dalších pěti turnajích ve finále, často na pětadvacítkách, ale podařilo se mi vyhrát až na posledním letošním turnaji. Asi je lepší sezonu zakončit takhle vítězně, než končit prohrou. Jsem ráda za všechny úspěchy v letošní sezoně, ale takhle je to taková sladká tečka.

V poslední době se vám příliš nedařilo. V jakém rozpoložení jste do Itálie přijížděla? A jak se vám líbily tamní podmínky?
Teď na konci sezony jsem se sebou byla hodně nespokojená. Byl na mě docela vyvíjený tlak, abych se dostala do první třístovky, a asi jsem chtěla až moc, což nebylo pro mou psychiku úplně dobré. Už při příjezdu jsem se ale cítila docela v klidu, možná jsem byla i trochu rezignovaná a už jsem moc nevěřila, že se mi to povede. Tréninkové kurty tu byly úplně jiné než ty zápasové, z čehož jsem byla trochu v šoku. Při prvním zápase se mi ale podařilo si na povrch zvyknout a srovnala jsem se i s míči, které v téhle vysoké výšce 1600 metrů nad mořem létaly naprosto šíleně. V každém zápase jsem se zlepšovala a vyrovnala jsem se i s nataženým stehnem ve čtvrtfinále.

V prvním kole vás čekala Japonka Ajumi Košiišiová, kterou jste porazila 6:4, 6:2. Co vám tento zápas pověděl? Cítila jste už od začátku, že byste mohla dojít daleko?
Tu holku jsem úplně neznala. Podle obličeje jsem ji poznala, ale nevěděla jsem, jak hraje. Japonky jsou obecně zaťaté a dobře se pohybují. Věděla jsem, že mě nečeká nic snadného. Cítila jsem, že soupeřka je na beton více zvyklá, než jsem třeba já. Pro mě to byl teprve devatenáctý zápas na betonu v mé celé mezinárodní kariéře mezi ženami. Šla jsem na kurt s tím, že bych měla být lepší, nebyl to úplně špatný los. Hrála jsem útočněji, dobře jsem podávala a nutila jsem soupeřku k chybám. Byl to dobrý začátek turnaje.

Nejhladší pro vás bylo druhé kolo, v němž jste změřila síly s o tři roky starší Belgičankou Clarou Vlasselaerovou, která předtím porazila zkušenou Ozgenovou z Turecka…
Tuhle hráčku jsem viděla úplně poprvé v životě. Vůbec jsem nevěděla, o koho se jedná. Hrála první kolo po mě, ale v hale byla taková šílená zima, že jsme jeli co nejdříve po zápase na hotel a do tepla. Měřila asi metr devadesát a její servis byl, jako když kopne kůň. Svou hrou mě hodně překvapila a nebyla to vůbec snadná protihráčka. Musím ale uznat, že tenhle zápas byl spolu se semifinále asi to nejlepší, co jsem na turnaji předvedla.

Ve čtvrtfinále jste se skoro tři hodiny trápila s Amarni Banksovou z Velké Británie. Ve druhém setu se zdálo, že je hotovo, ale nakonec to bylo ještě velké drama…
Byl to těžký a taky nejdelší zápas, ale určitě nebyl nejtěžší na turnaji. Bylo to hodně na houpačce. V prvním setu jsem prohrávala 3:5, ale pak jsem vyhrála šest gemů v řadě a otočila jsem na 7:5 a 2:0. Držela jsem si servis až do stavu 5:4, ale pak zakročila rozhodčí, která se rozhodla, že si chce na umpiru ještě chvilku posedět… Vedla jsem 30:0 a 40:30. Soupeřka otočila na mou nevýhodu a pak jsem zahrála kraťas a soupeřka kopečkem poslala míč deset nebo patnáct centimetrů za. Jen jsem to plácla přes síť a rozhodčí ukázala, že to byl dobrý míč. Soupeřka pak zahrála smeč, na kterou jsem už nereagovala. Tam jsem měla trochu psychický úlet a rozhodčí jsem trochu seřvala a řekla jí, že by vůbec neměla mít rozhodcovskou licenci. Pak jsem se s tím úplně nesrovnala a za dvě minuty i s výměnou stran to bylo 5:7. Po setu jsem šla na záchod a dvě minuty jsem tam měla tak trochu “break down”. Byla jsem hodně rozsypaná. Byla jsem tak blízko tomu to dohrát a rozhodčí mi to nedovolila. Naštěstí jsem to v sobě našla, ale bylo to trochu s přemlouváním. Třetí set už byl hodně dobrý.

Během čtvrtfinálového zápasu se zdálo, že jste trochu zraněná. Jak jste se s tím vypořádávala?
Někdy za stavu 5:3 ve druhém setu jsem šla na returnu do velkého rizika, hodně se tam natáhla a zaplakalo stehno. Po zbytek turnaje jsem si musela stehno vázat, abych předešla většímu zranění. Naštěstí pak to zranění nebylo tak hrozné. Původně jsem si myslela, že to bude horší.

V semifinále vás čekala zkušená devětadvacetiletá Kathinka von Deichmannová z Lichtenštejnska. Prohrála jste poměrně hladce první set, v rozhodující sadě jste pak ztrácela 1:3. V čem byla soupeřka nebezpečná?
Těmi zkušenostmi byla hodně nepříjemná. Bylo to, jako kdybych hrála proti trenérovi. Věděla přesně, jaké mám slabiny a kam mi to má zahrát. Držela se pečlivě své taktiky, ale naštěstí nebyla tak silná ze svého bekhendu, což mi vyhovovalo, protože jsem jí mohla hrát můj silný bekhend cross. Oproti Banksové nebo Vlasselaerové nehrála s takovou razancí, ona mnohem více umisťovala své údery a hrála hodně zkušeně. Měla také až nechutně dobrý pohyb.

Ke konci se mi trochu zdálo, že zápas je tak trochu šachová partie…
Ke konci jsem už v sobě hledala poslední zbytky sil. Dala jsem do toho úplně všechno a sotva jsem po zápase došla na lavičku. Jakmile dopadla ta moje poslední smeč, všechno z mého těla mentálně i fyzicky odešlo. Celé tělo zkolabovalo a měla jsem baterku vybitou na nula procent. Tohle byl určitě můj nejtěžší zápas na turnaji. Byla jsem to já, kdo musel tvořit a tlačit, což úplně není moje parketa. Byla jsem spokojená, že jsem to dokázala dohrát do konce, i když mě to stálo úplně všechny síly. První set neměl vůbec takhle být. Bylo to 2:6, ale už v prvním gemu jsem vedla 40:0 na returnu a ztratila ho. Musela jsem si trochu zvyknout na to, že v tomhle zápase musím udávat tempo já a ne soupeřka. Pak jsem se rozehrála a vedla 5:1 ve druhém setu. Ve třetím jsem promarnila na začátku spoustu šancí a místo 1:3 to mohlo být i 4:0. Potřebovala jsem znovu zapnout spínač, že ještě není konec. Po druhém setu jsem si říkala, že už to bude lehké, ale kulové. Důležité bylo, že jsem dokázala udržet servisy na 2:3 a pak na 5:4 (za stavu 1:3 prohrávala Štruplová 0:30, za stavu 4:4 čelila brejkbolu – pozn. red.).

Sobotní finále bylo oproti zápasu s Lichtenštejnkou procházkou růžovou zahradou. Polku Martynu Kubkovou jste porazila hladce 6:2, 6:2. Tak jste si to si představovala, že?
Naštěstí jsem posbírala všechny síly, které jsem v sobě našla. Říkala jsem trenérům, že musím hrát krátký zápas a udržet to v každém případě pod dvěma hodinami, spíše však pod hodinou a půl. Kdyby šel zápas do tří setů, asi bych tahala za kratší konec. Řekla bych, že soupeřka nehrála svůj nejlepší zápas, po celou dobu jsem ale cítila, že hraju lépe a lépe se i hýbu. Zvládala jsem returnovat ty její bomby ze servisu a naštěstí to vyšlo.

Nemám vás zaškatulkovanou úplně jako tenistku do haly, tedy alespoň do této chvíle tomu tak nebylo. Co tady bylo jinak? Byla jste silnější v hlavě než jindy? Nebo vám seděly nestandardní podmínky v italském lyžařském středisku? Nebo to bylo tím, že jste byla uvolněnější, když šlo o váš poslední turnaj sezony?
Myslím, že to byla souhra úplně všeho. Všechno to zapadlo do sebe. Byla jsem uvolněná. Od konce září jsem se dost trápila. Spousta lidí mi říkala, ať už ukončím sezonu a raději udělám nějakou pořádnou přípravu. Já se hnala za tou třístovkou jako vyšinutá a pak jsem stejně přijela z turnajů po dvou či třech kolech, někdy ani to ne. Říkala jsem si, že to bylo zbytečné, mohla jsem běhat kopečky a pořádně trénovat, ale já pořád chtěla hrát. Kurty mi tu sedly, ale mentálně jsem určitě odehrála nejlepší turnaj svého života. Ubránila jsem se negativním myšlenkám a to je s trenéry náš celoživotní cíl – dostat se do tohohle módu. Trenéři tak ze mě měli jednou za rok taky radost.

Na turnaji v kyperském Limassolu jste předtím uhrála v prvním kole jen čtyři gemy se Švýcarkou Kungovou, která hned poté vypadla. Na druhou stranu jste vyhrála čtyřhru. V jaké jste vůbec byla formě?
Čtyřhra pro mě byla příjemné odreagování. Celou sezonu jsem hrála hrozně málo deblů. Byla to pro mě příjemná změna a dostala jsem se do příjemné týmové nálady. Hrála jsem teď v deblu dva turnaje a oba jsem vyhrála s vítězkami turnajů v singlu (v Solarinu vyhrála Štruplová po boku Klimovičové, v Limassolu po boku Belgičanky Vandewinkelové – pozn. red.). Byla jsem pro své spoluhráčky spíše taková podpora nebo druhá radost. Ta druhá výhra mi pak darovala tetování. I díky tomu jsem pak odreagovala hlavu od tlaku.

Prosím? Vy jste se nechala tetovat?
Upsala jsem se tomu, že pokud vyhrajeme v Limassolu debla, nechám se tetovat. Hlavou jsem už byla úplně mimo vesmír. Když jsem viděla svou hru v singlu, tak jsem už po druhém dni věděla, že odlétám. V prvním kole jsme měly třetí nasazené Rusky, o kterých jsem věděla, že hrají strašné peklo. Zacharovová postoupila do semifinále singla a hrála strašně dobře. Na obědě jsem pronesla, že jsem tak šílená, že jsem schopná si dát tetování, když turnaj vyhrajeme. Dohrála jsem turnaj esem, tak mám teď eso na pravém boku.

To první kolo jste vyhrály proti Jatčenkové a Zacharovové 10:8 v supertiebreaku. To byl asi základ… Hlavně jsme vedly 5:1 a prohrály jsme první set 5:7. To bylo výborné. Bylo to s výkyvy, ale zvládly jsme to.

I předtím v Solarinu se vám v singlu tolik nedařilo. Obecně od konce září mi přišlo, že se vám příliš nedaří…
Ani bych neřekla, že bych něco drasticky změnila. Spíš jsem se vždycky nějakou blbostí rozhodila a odešla jsem. Moc jsem od září netrénovala. Jela jsem turnaje nejdřív pět týdnů v řadě, pak další tři v kuse. Přijela jsem, dostala vytknuto, že málo trénuju a pořád hraju, ale já se hnala pořád za tím, abych se dostala do první třístovky na světě. Chtěla jsem hrát co nejvíc turnajů, abych měla co nejvíc šancí se tam dostat. Teď zpětně vidím, že se to asi nevyplatilo, ale asi to tak mělo být.

V Selva Gardeně to pro vás byl poslední turnaj sezony?
Ano, přesně tak. Byla to pro mě taková třešnička na dortu. Ještě teď budu hrát polskou ligu a českou extraligu. Pak konec, šmytec.

Inspirovaly vás k vítězství na turnaji nějak vaše kamarádky Klimovičová s Šalkovou, které také sezonu zakončily triumfy? Linda Klimovičová vás vždycky pomstila v Solarinu. Pokaždé porazila vaši přemožitelku a turnaj vyhrála. S vámi ovládla i turnaj v deblu. Skvělý závěr sezony měla i Dominika Šalková, která si dokonce vybojovala letenku do Melbourne.
Vždycky je to dobrá motivace, když vidíte, že holky kolem vás mají úspěchy. Zdravé odhodlání se k tomu trochu připojit tam určitě bylo. Linda si ten kurt v Solarinu snad postavila. Neskutečně jí seděl a bylo neuvěřitelné, co na něm předváděla. Všichni se tam s tím praly a ona přišla a vystřílela to tam tak, jako by to bylo udělané přímo pro ni. Dva turnaje člověk se štěstím nevyhraje. Domča měla výborné výsledky celou sezonu a v Seville jsem s ní byla jako takový travel kouč. Holky si to moc zaslouží. Dávají mi naději, že je to možné.

Jak byste zhodnotila letošní sezonu?
Vždycky to může být lepší. Dali jsme si cíl být do třístovky a ten jsme nakonec splnili. V příští sezoně budu makat ještě víc a náš cíl je teď postup na Roland Garros, aspoň tedy kvalda (smích). Kdyby těch finálových výher na turnajích bylo víc, bylo by to samozřejmě ještě veselejší. I tak je ale dobré, že jsem neměla nějaká hlušší místa na moc dlouho.

Letos jste postoupila hned do sedmi finále, ale jen dvakrát jste dokázala uspět. Mrzí vás to?
V Antalyi jsem dvakrát těsně prohrála, jednou na tři sety, podruhé těsně ve dvou. Tam jsem ještě nebyla úplně zaběhlá a trochu mi chyběly zkušenosti. Loňský Frýdek byl alespoň doma, tady jsem byla sama daleko od rodiny a trenérů. V rakouském Villachu jsem byla blízko, ale soupeřka Kalievová byla výborná a teď už hraje grandslamy. V německém Aschaffenburgu jsem proti Benoitové nebyla blízko. Tam jsem to vystřílela a bojovala jsem z posledních zbytků sil. Nejvíc mě mrzí Frýdek-Místek. Kdyby se mi to podařilo obhájit, to by byl sen, který se nesplnil. Mám z Frýdku dvoje náušnice. Nemůžu mít doma dvoje stejné (smích). Ve Frýdku Silvia Ambrosiová otočila zápas z mečbolů za stavu 0:5. Já šla na kurt po ní a Silvia mi říkala, ať taky hraju dlouho a vyrovnám ty časové handicapy a Šinikovová mi pak vzdala za deset minut za stavu 2:1. V tom finále to pak ale byl úplný výstřel. Vůbec jsem to nezvládla. To je největší škoda téhle sezony.

Máte už nějaký plán na příští sezonu? Chcete se poprat o účast v kvalifikaci na French Open...
Poslední zimy jsem vždycky promarodila. Vždyť tohle byl teprve můj devatenáctý zápas na betonu mezi ženami. Loni jsem musela jít na antuku, protože jsme vždycky začali na betonu a hned přišlo zranění. Spíš jsme létali po doktorech než po turnajích. Díky antuce jsem ale mohla být více v teple, což bylo pro mé svaly přirozenější. Příští rok bych chtěla začít hrát turnaje na začátku února. Mám tam ale maturitu, takže to bude příští rok hodně zajímavé.

Zdroj: www.tenisovysvet.cz

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Karolína Plíšková poprvé v osmifinále na grandslamu

Karolína Plíšková postoupila do osmifinále US Open. Česká tenistka porazila Anastasiji Pavlyuchenkovou 6:2 6:4 a poprvé v kariéře si tak zahraje čtvrté kolo grandslamu. V něm ji čeká Venus Williams.

04.09.2016
Tenisové semináře
Již několik let pořádá agentura Sport&university pro všechny zájemce o studium na univerzitách v USA bezplatné semináře, kde zástupci agentury prezentují veškeré základní informace o studiu a možnostech získání akademických a především sportovních stipendií na univerzitách v USA. Příští semináře proběhnou 14. září v Praze, 20.září v Plzni, 5.října v Brně a 18.října v Bratislavě. Bližší informace naleznete na stránkách www.stipendia.cz.
04.09.2016
Krumich vyhrál turnaj TE3 U14 na Spartě

Martin Krumich (2002, TK Sparta Praha) potvrdil roli nejvýše nasazeného hráče na mezinárodním turnaji Tennis Europe hráčů do 14-ti let na TK Sparta Praha. Ve finále porazil Adama Jurajdu (2003, TK AGROFERT Prostějov) 7:5, 6:0. Společně s Adamem Jurajdou vyhrál Krumich i čtyřhru. V kategorii dvouhry dívek zvítězila Beata Havlíčková (2002, Severočeská tenisová o.s.), která ve finále porazila Nelly Kněžkovou (2003, TK Sparta Praha) 6:2, 6:1. Čtyřhru dívek vyhrály Havlíčková a Nováková. Výsledky.

04.09.2016
Vrbenský vyhrál ITF2 v Budapešti

Michael Vrbenský (1999, ITF 142) vyhrál mezinárodní turnaj hráčů do 18-ti let ITF Grade 2 v Budapešti. Ve finále porazil čtvrtého nasazeného Itala Frinzi (1999, ITF 174) 4:6, 7:6(3), 6:2. Vrbenský byl úspěšný i ve čtyřhře, kterou vyhrál společně s Ondřejem Štylerem (2000, ITF 158). Výsledky.

04.09.2016
Desítku v Praze na Spojích vyhrála Krejsová

Petra Krejsová (1990, WTA 710) vyhrála mezinárodní tenisový turnaje dotovaný $10,000 v Praze v areálu TJ Spoje. V českém finále porazila Miriam Kolodziejovou (1997, WTA 1002) 7:5, 7:6(4). Čtyřhru vyhrály Addrei a Sekulič, které ve finále porazily Kolodziejovou a Žovincovou 6:4, 6:2. V dalším týdnu se dívky přesunou z Prahy 3 na Prahu 5, kde v bývalém areálu VŠ Praha začíná v úterý hlavní soutěž další desítky žen. Výsledky.

04.09.2016
Siniaková na US Open končí ve 2. kole, postupuje Kvitová

Kateřina Siniaková (1996, WTA 72) ve druhém kole tenisového US Open nestačila na pětadvacátou nasazenou Caroline Garcia (1993, WTA 33) 6:4, 4:6, 4:6. Lépe si vedla Petra Kvitová (1990, WTA 16), která ve 3. kole porazila 22. nasazenou Elinu Svitolinu (1994, WTA 19) 6:3, 6:4. V dalším kole Petru čeká Angelique Kerber (1988, WTA 2), která si ve 3. kole poradila s juniorkou Catherine Bellis (1999, WTA 158) 6:1, 6:1.

03.09.2016
US Open: Plíšková postoupila do 3. kola, vypadly Šafářová, Allertová i Siniaková

Do třetího kola stejně jako Petra Kvitová prošla i Karolína Plíšková. Česká jednička porazila kvalifikantku Gonzalez z Paraguaye 6:1 7:5 a její další soupeřkou bude Ruska Pavlyuchenkova. S turnajem se ve druhém kole rozloučily tři Češky – Šafářová, Allertová a Siniaková.

02.09.2016
Severomoravský tenisový svaz - Slezské wojewodztví (Polsko)
31.8.16 se v areálu SC a Baníku Ostrava na celkem 15 dvorcích k celkovému maratónu 85 utkání sjela družstva reprezentující výběry SmTS a Slezského wojewodztví.34 hráček a hráčů kategorií U10-18 na obou stranách svádělo po celý den množství kvalitních utkání.Z celkového vítězství se radoval SmTS,který vyhrál v poměru 56/29 a převzal z rukou hejtmana MSK p.Miroslava Nováka vítězný pohár.Děkujeme tímto MSK za podporu této akce a již nyní se těšíme na odvetu v polských Katovicích v dubnu 2017.
01.09.2016
Kvitová je ve 3. kole US Open, Šátral prohrál s Monfilsem

Do třetího kola US Open se probojovala Petra Kvitová, která ve druhém kole porazila Turkyni Caglu Buyukakcay 7:6(2) 6:3. V dalším kole ji čeká Elina Svitolina. Jan Šátral, který prošel z kvalifikace do druhého kola hlavní soutěže, nestačil na favorizovaného Gaela Monfilse 5:7 4:6 3:6. Jiří Veselý vzdal utkání s Novakem Djokovičem.

01.09.2016
Brenda Fruhvirtová dvakrát vítězně v Německu

Ve dnech 24.8. – 28.8.2016 se Brenda Fruhvirtová zúčastnila mezinárodního turnaje BASE STARS OF TOMORROW 2016 v Německu. Brenda zvítězila v kategorii 2005 i 2006. Ve finále kat. 2006 porazila Camiliu Samel-Druz (Francie) 6:1, 6:1. Ve finále kat. 2005 porazila Juliu Kämmerer (Německo) 6:0, 6:1. Výsledky kat. 2006. Výsledky kat. 2005.

31.08.2016
Panáčková došla do finále TE U16 v Regensburku

Markéta Panáčková (2002, TSM Vysočany) došla na mezinárodním turnaji 38. Int. BMW Junior Cup 2016 v Regensburku, U16, kategorie 2 do finále, kde nestačila na Srbku Elena MILOVANOVIC 1:6, 1:6. Výsledky.

31.08.2016
Martin Šoukal vyhrál čtyřhru na turnaji ITF4 v Mariboru

Martin Šoukal (1998, ITF 1392) vyhrál čtyřhru na mezinárodním turnaji juniorů ITF Grade 4 v Mariboru společně s Rumunem Eric Tudor ADOCHITEI PANDELEA. Ve dvouhře Martin vypadl v prvním kole. Výsledky.

31.08.2016
US Open: Allertová porazila Ivanovic, Siniaková vyřadila Bouchard

Češky se na US Open postaraly o několik překvapení prvního kola. Denisa Allertová vyřadila Anu Ivanovic ve dvou setech 7:6(4) 6:1 a Kateřina Siniaková postoupila přes Kanaďanku Bouchard 6:3 3:6 6:2. Do druhého kola jde také Lucie Šafářová, která vyřadila Dariu Gavrilovou 6:4 6:4.

30.08.2016
US Open: Jan Šátral po pětisetovém boji ve druhém kole

Jan Šátral slaví při své premiéře v hlavní soutěži grandslamu postup do druhého kola, když v pěti setech zdolal domácího Mackenzieho McDonalda 4:6 3:6 6:3 6:2 6:2. Pět setů potřeboval na postup i Jiří Veselý, který zdolal kvalifikanta Myneniho. Petra Kvitová na třetí pokus porazila Jelenu Ostapenko a také postoupila do druhého kola.

30.08.2016
Petr Michnev vyhrál futures $10,000 v Rakousku

Čerstvý Mistr ČR Petr Michnev (1989, ATP 471) ovládl ITF futures $10,000 v rakouském Poertschachu a získal tak třetí titul v letošní sezoně. Ve finále Michnev porazil Francouze Corentina Denollyho 4:6 6:2 6:4. Výsledky.

29.08.2016
Desítka žen v Praze na TJ Spoje

Od úterý 30. srpna začíná v areálu TJ Spoje mezinárodní turnaj žen dotovaný $10,000 pod názvem Kuchyně Gorenje Prague Open 2016. V 32-členné hlavní soutěži dvouhry startuje 18 českých hráček. Výsledky a program dne.

29.08.2016
Magdaléna Pantůčková vyhrála svou druhou desítku v Chorvatsku

Mladší ze sester Pantůčkových Magdaléna (1999, WTA 510) vyhrála desítku v chorvatském Čakovci, když v českém finále porazila Gábinu Horáčkovou (1991, WTA 898) 6:2, 7:6(4). Pro Madlis je to již druhý titul z okruhu ITF žen, první titul získala v květnu na Bolu. Výsledky.

29.08.2016
Gabriela Pantůčková ve finále na $25,000 v Maďarsku

V maďarském letovisku Bukfurdo se dařilo Gabriele Pantůčkové (1995, WTA 332). Starší sestra Magdalény, vítězky desítky v Chorvatsku, se ve stejný týden probojovala do finále turnaje $25,000. Ve čtvrtfinále Gábina dovolila Tereze Martincové pouze dva gemy, titul ale nakonec nezískala, když nestačila na Španělku Georginu Garcia-Perez 3:6 0:6. Výsledky.

29.08.2016
Miriam Kolodziejová došla do finále desítky v Poertschachu

O svůj první titul na okruhu žen si v rakouském Poertschachu zahrála Miriam Kolodziejová (1997, WTA 1004). Devatenáctiletá Češka ve finále nestačila na Slovenku Lenku Jurikovou, která vyhrála druhý turnaj v řadě, 1:6 2:6. Výsledky.

29.08.2016
Futures $10,000 Sharm el Sheikh: Michal Konečný ve finále

Michal Konečný (1989, ATP 309) došel na futures s dotací $10,000 v egyptském Sharm el Sheikhu do finále. V semifinále ovládl český duel s Markem Jaloviecem 6:3 6:7(9) 6:2, ve finále potom ale podlehl Romanu Safiullinovi z Ruska 2:6 1:6. Spolu s Rusem si zahráli také o titul ve čtyřhře. Výsledky.

29.08.2016
MČR družstev staršího žactva 2016 vyhrál Prostějov

Mistrovství ČR družstev v kategorii staršího žactva 2016 – O Pohár Prezidenta ČTS vyhrálo družsvo TK Agrofert Prostějov, které ve finále porazilo štvanický I.ČLTK Praha 5:1 po dvouhrách (čtyřhry se již nedohrávaly). Na 3. místě skončila TK Sparta Praha a čtvrtý TK Neridé. Výsledky: 1. kolo, čtvrtfinále a semifinále, o 5. místo, o 3. místo, finále. Fotogalerie.

28.08.2016
US Open 2016: Z kvalifikace postoupil Štěpánek a Šátral

V pondělí 29. srpna začíná hlavní soutěž posledního grandslamu sezóny US Open 2016. Z kvalifikace se do hlavní soutěže probojovali Radek Štěpánek a Jan Šátral. Přímo do hlavní soutěže postoupili Allertová, Šafářová, Siniaková, Ka. Plíšková, Strýcová, Kvitová, Veselý, Rosol. Tomáš Berdych ze zdravotních důvodů na turnaji nestartuje.

28.08.2016
Kvitová je v New Havenu v semifinále, porazila Makarovou

Obhájkyně titulu v New Havenu Petra Kvitová opět porazila Ekaterinu Makarovou a postoupila do semifinále. Po setech 6:3 6:1 vyzve trojnásobná šampionka turnaje Polku Agnieszku Radwanskou.

26.08.2016
Turnaj A dorostu v Plzni a na Hamru vyhráli Rabas a Křížová

Vítězi áčkového turnaje dorostu v Plzni (dorostenci) a na Hamru (dorostenky) se stali Daniel Rabas (1998, LTC Pardubice) a Kateřina Křížová (1999, TK Neridé). Rabas ve finále porazil Romana Poštolku (1999, TK Neridé) 7:5 7:6 a Křížová přehrála Adrianu Kovářovou (2001, TK Česká Třebová) 4:6 6:0 6:3. Výsledky Plzeň. Výsledky Hamr.

24.08.2016
Turnaj A ml. žactva ve Valmezu a Břeclavi vyhráli Kratochvíl a Černá

Vítězi turnaje A mladšího žactva ve Valasškém Meziříčí (ml. žáci) a v Břeclavi (ml. žákyně) se stali Ondřej Kratochvíl (2004, TK Sparta Praha) a Agáta Černá (2004, I.ČLTK Praha). Kratochvíl ve finále porazil Jiřího Fiedlera (2004, I.ČLTK Praha) 6:3 6:1 a Černé vzdala Barbora Palicová (2004, Severočeská tenisová). Výsledky Valmez. Výsledky Břeclav.

24.08.2016
OPTIM TOUR 2016: Vítězství z Mladé Boleslavi pro Fraňka a Polanskou

Zbytečnou kvalifikací díky pozdním odhláškám bylo v pátek zahájeno „áčko“ v Mladé Boleslavi. Navzdory tomu plné startovní pole hlavní soutěže nabídlo spoustu zajímavých a vyrovnaných duelů. Soutěž mužů nakonec vyhrál největší favorit Michal Franěk a zde již potřetí za sebou. Výsledky: muži, ženy.

24.08.2016
Karolína Plíšková vyhrála turnaj v Cincinnati

Karolína Plíšková (1992, WTA 17) vyhrála turnaj WTA Premier 5 v Cincinnati. Ve finále porazila Angelique Kerber (1988, WTA 2) 6:3, 6:1. Čtyřhru vyhrála Bára Strýcová s Indkou Mirzou nad párem Hingis/Vandeweghe 7:5, 6:4.

21.08.2016
Tereza Procházková z kvalifikace ve finále desítky žen

Sedmnáctiletá Tereza Procházková (1999, NR) si poprvé v kariéře zahrála o titul na ženském okruhu, když ve Slovenské Lupce prošla z kvalifikace až do finále. V něm potom hladce podlehla domácí Lence Jurikové 1:6 2:6. Čtyřhru vyhrála česko-slovenská dvojice Krejsová, Škamlová. Výsledky.

21.08.2016
Karolína Plíšková si v Cincinnati zahraje o titul

Pouhou hodinu potřebovala Karolína Plíšková na to, aby v Cincinnati smetla z kurtu světovou trojku Garbine Muguruzu 6:1 6:3 a zajistila si tak postup do finále. Tam vyzve Angelique Kerber z Německa, která si v semifinále poradila se Simonou Halep.

21.08.2016
Vítek Horák ve finále dvouhry TE 2 do 16-ti let v Sarajevu

O titul si v bosenské metropoli zahrál Vítek Horák (2002, I.ČLTK Praha). Turnajová dvojka ve finále nestačila na Srba Kristijana Juhase 1:6 0:6. Spolu s Rusem Sharipovem si zahrál i semifinále čtyřhry. Výsledky.

21.08.2016
Patricie Kubíková vyhrála TE 3 do 12-ti let v rakouském Bludenz

Svůj třetí turnajový titul v letošní sezoně si v rakouském Bludenz připsala Patricie Kubíková (2004, TK Sparta Praha), která vyhrála turnaj TE 3 do 12-ti let. Patricie během turnaje neztratila ani set, ve finále porazila Rusku Tatianu Pushkinu 6:3 6:2. Výsledky.

21.08.2016
Plíšková porazila Kuznetsovou a je v semifinále Cincinnati

Třetí vítězný zápas má za sebou v Cincinnati Karolína Plíšková. Turnajová patnáctka ve čtvrtfinále porazila Svetlanu Kuznetsovou 6:3 4:6 6:2 a teď ji čeká Garbine Muguruza.

19.08.2016
Mistry ČR dospělých 2016 jsou Michnev a Mendesová

Vítězem dvouhry mužů a novým mistrem ČR pro rok 2016 se stal Petr Michnev, který ve finále porazil Marka Michaličku 6:4, 6:3. Vítězkou dvouhry a mistryní ČR pro rok 2016 se stala Pernilla Mendesová, která ve finále přehrála Karolínu Stuchlou 7:5, 6:2. Mistry ČR ve čtyřhře mužů se na ostravském mistrovství stala domácí dvojice Vala/Rola, která ve finále porazila Nebojsu a Bíška 6:4, 2:6, 10:8. Ve čtyřhře žen se mistryněmi staly Kunčíková a Stuchlá, které ve finále porazily Tomanovou a Knutsonovou 6:2, 6:1. Výsledky: muži, ženy. Webové stránky. LIVESCORE. Fotogalerie.

19.08.2016
Karolína Plíšková ve čtvrtfinále v Cincinnati, Berdych a Strýcová končí

Tomáš Berdych i Barbora Strýcová končí v Cincinnati ve třetím kole. Berdych se s turnajem loučí po porážce od Marina Čiliče 3:6 6:4 4:6 a Strýcová nezdolala turnajovou dvojku Kerber 6:7(5) 4:6. Poslední českou zástupkyní ve hře tak zůstala Karolína Plíšková, kterou ve čtvrtfinále čeká Svetlana Kuznetsova.

19.08.2016
Ostrava zná mistry ČR ve čtyřhrách pro rok 2016

Mistry ČR ve čtyřhře mužů se na ostravském mistrovství stala domácí dvojice Vala/Rola, která ve finále porazila Nebojsu a Bíška 6:4, 2:6, 10:8. Ve čtyřhře žen se mistryněmi staly Kunčíková a Stuchlá, které ve finále porazily Tomanovou a Knutsonovou 6:2, 6:1. Do finále dvouhry žen postoupily Mendesová a Stuchlá, do finále dvouhry mužů Michalička a Michnev. Finále žen začíná v pátek ve 13 hod., finále mužů v 15 hod. Výsledky: muži, ženy. Webové stránky. LIVESCORE. Fotogalerie.

18.08.2016
Lukáš Malík má bronzovou medaili z MČR mužů

Nejstarší účastník mistrovství ČR mužů v Ostravě – Lukáš Malík (1975, VSK VŠB-TU Ostrava) došel spolu se svým parťákem Jakubem Kadorou do semifinále čtyřhry, kde nestačili na pár Vala/Rola 3:6, 3:6. Výsledky: muži, ženy. Webové stránky. LIVESCORE. Fotogalerie.

17.08.2016
Turnaj A st. žactva v Ostravě a Mostě vyhráli Vaculík a Havlíčková

Vítězi turnaje kategorie A staršího žactva se stali Lukáš Vaculík (2002, TK AGROFERT Prostějov) a Beáta Havlíčková (2002, Severočeská tenisová). Vaculík ve finále v Ostravě zdolal Matouše Otypku (2003, SK LAMA o.s.) 4:6 6:4 7:5 a Havlíčková v Mostě porazila Kateřinu Mandelíkovou (2003, TK AGROFERT Prostějov) 4:6 6:4 6:1. Výsledky Ostrava. Výsledky Most.

17.08.2016
Mistrovství ČR dospělých v Ostravě 2016

Od pondělí 15. srpna se hraje na dvorcích SC Ostrava mistrovství ČR mužů a žen pro rok 2016 pod názvem PPL Cup 2016. Startuje zde 32 mužů a 32 žen, kteří hrají o celkovou dotaci 255 tis. Kč. Vítěz dvouhry mužů získá 60 tis. Kč a vítězka dvouhry žen 40 tis. Kč. Finále se hraje v pátek 19. srpna. Výsledky: muži, ženy. Webové stránky. LIVESCORE.

15.08.2016
OH Rio: Čeští tenisté mají tři bronzové medaile

Český tenis zařídil pro naši výpravu tři cenné kovy. Kromě Petry Kvitové vybojovali bronzové medaile také Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou v mixu a deblová dvojice Barbora Strýcová, Lucie Šafářová. Ty v ryze českém souboji o bronz porazily Lucii Hradeckou a Andreu Hlaváčkovou.

15.08.2016
Petra Kvitová má bronz z olympiády v Riu

Petra Kvitová (1990, WTA 14) došla do semifinále dvouhry olympisjkého turnaje v Riu, kde nestačila na Portoričanku Monicu Puig (1993, WTA 22) 4:6, 6:1, 3:6. Následující den v souboji o bronzovou medaili porazila Madison Key (1995, WTA 9) 7:5, 2:6, 6:2.

13.08.2016