Český tenisový svaz

Ústí nad Orlicí: Zkušený Hernych postupuje do 2. kola

05.07.2017

Na kurtu číslo se dlouho nezdržel Jan Hernych, který si ve dvou setech poradil s Thomasem Statzbergerem z Rakouska 6:2, 6:4. V soutěží také pokračují kvalifikanti. Především drobný Japonec Rio Noguchi a Švéd Jonathan Mhidra tu kosí jednoho soupeře za druhým. Dnes Noguchi vyprovodil Patrika Nema ze Slovenska 6:2, 6:2. Mhidra vypráskal Antonína Šimůnka 6:0, 6:1. S turnajem se rozloučila nasazená trojka Michal Konečný, kterého porazil druhý Japonec v soutěži. Ken Onishi postupuje po výsledku 3:6, 6:4, 7:5.

Hernych: „Utkání se vyvíjelo dobře, soupeř nebyl nebezpečný. Je to typ hráče, který čeká na chyby, nehonil mě, měl jsem čas tvořit hru, což mi vyhovovalo. Kurt byl v pohodě, musím pochválit, jak se o kurt pořadatelé starají. Při každé výměně proběhla údržba. Už moc nehraju, poslední turnaj jsem měl v prosinci v Liberci. Teď se věnuji více rodině. Na Štvanici se chodím zahrát s klukama, ale nikoho vyloženě netrénuju.“

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012