Český tenisový svaz

TE 2012: Liberec - Mariánské Lázně 5:4

16.12.2012

Ve druhém utkání liberecké skupiny se střetl domácí celek LTK Liberec s Mariánskými Lázněmi, které již mají na kontě jednu porážku. Domácí favorité nastoupili ve vyrovnané sestavě v čele s Benjaminem Beckerem. Mariánským Lázním zase hrál do karet fakt, že hráči již mají za sebou ostrý zápas z předchozího dne a byli tak rozehraní. Po dvouhrách sice vedl Liberec 4:2, ale rozhodnout nakonec musel až match-tiebreak závěrečné nervydrásající čtyřhry mužů.

LTK Liberec – Mariánské Lázně 5:4

Schmid (Liberec) – Salaba (Mar. Lázně) 6:1 6:2
Domácí střelec nedal pasivněji hrajícímu soupeři moc šancí a od začátku do konce utkání diktoval hru svým nátlakovým tenisem.

Cadantu (Liberec) – Camerin (Mar. Lázně) 6:7(6) 6:4 7:6(5)
Rumunka začala zápas nervózně a příliš opatrně, čehož Camerin využila, byla aktivnější a držela náskok. Ten držela do stavu 7:6, 4:1, ale Cadantu si bojovností vynutila třetí set. Ten byl vyrovnaný a štěstí nakonec více přálo domácí posile. Camerin ale předvedla houževnatější a bojovnější výkon, než předchozí den proti Jihlavě.

Majšajdr (Liberec) – Polánka (Mar. Lázně) 6:2 6:0
Majšík dobře servíroval, hrál svoji agresivní hru na dva údery a soupeře prakticky vystřílel z kurtu. Polánka si náladu spravil ve čtyřhře, kde spolu s Cipollou překvapivě zdolali Majšajdra se Schmidem.

Mayr-Achleitner (Liberec) – Laurendon (Mar. Lázně) 7:6(4) 2:6 2:6
Anais Laurendon je typicky halová hráčka, které liberecký rychlý povrch seděl, May naopak údery hodně liftuje a píšou hlavně na antuce. Přesně tak i zápas vypadal, Laurendon byla odvážná a zaslouženě vyhrála.

Ignatik (Mar. Lázně) – Haider-Maurer (Liberec) 6:4 2:6 7:6(3)
Ignatik opět předvedl velice solidní výkon jako v předchozím utkání s Jihlavou, žádný míč nedal zadarmo a Haider-Maurera naopak potopilo několik zbytečných chyb v koncovce. Sebevědomí Ignatika vyvrcholilo v závěrečné rozhodující čtyřhře, kde měl spolu se Salabou tři mečboly na Beckera s Haider-Maurerem.

Becker (Liberec) – Cipolla (Mar. Lázně) 6:0 6:4
Hvězda dne Benjamin Becker vlétl do zápasu jako vítr, výborně servíroval a chodil si pro body. Cipolla po zkušenosti z předešlého zápasu vyměnil boty a na jeho pohybu to bylo znát. Ve druhém setu přinutil svojí bezchybnou defenzivou soupeře k více chybám, Becker si ale závěr pohlídal.

Cadantu/Mayr-Achleitner – Camerin/Laurendon 6:4 4:6 6:10
Čtyřhra jako na houpačce, nejdeblovější byla Anais Laurendon. Tímto bodem stáhli Mariánky vedení Liberce na 3:4.

Majšajdr/Schmid (Liberec) – Cipolla/Polánka (Mar. Lázně) 4:6 2:6
Favorizovaní Majšajdr se Schmidem byli zaskočeni deblovým pojetím soupeřů, kteří hráli naprosto bez respektu. František Polánka podal výborný výkon a přiblížili Mariánské Lázně k senzačnímu obratu.

Becker/Haider-Maurer – Ignatik/Salaba 6:7(4) 7:6(6) 10:3
Kdo by čekal jednoznačnou záležitost, tak byl rychle vyveden z omylu. Nabuzený Ignatik hrál jako zvíře a Salaba mu dobře sekundoval. Naopak liberečtí byli slabší na returnu a často se o šance připravoval svými školáckými chybami. Mariánské Lázně byly jeden fiftýn od senzace, když Igantik se Salabou měli 6:3 v tiebreaku druhého setu. První dva mečboly odvrátili domácí dobrým servisem a při třetím mečbolu vyhráli přestřelku na síti. Nakonec se zázrak nekonal a radovali se domácí.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012