Český tenisový svaz

TE 2012: Jihlava - Mar. Lázně 6:3

16.12.2012

V prvním duelu liberecké skupiny Tenisové extraligy 2012 se utkaly týmy Jihlavy a Mariánských lázní. I díky výbornému výkonu Leoše Friedla Jihlava oplatila Mariánským lázním loňskou porážku.

TK Spartak Jihlava – TFC PURUM Mariánské lázně 6:3

Foretz Gacon – Camerin 6:0 6:4
Foretz hrála solidněji a rychleji, což na libereckém klouzavém koberci rozhodlo.

Salaba Libor – Bulant Robin 7:5 6:4
Libor Salaba se vrací po zranění a připravil se na extraligu výborně. Byl dobře na nohou, což rozhodlo. Bulant tlačil, Salaba bránil. Bulant hodně chyboval. Jako sparingpartner juniorské naděje Belindy Benčič nemá zápasovou zkušenost.

Vrljic – Malečková 6:0 6:1
Určitě dobrá lekce pro Jesiku. Vrljic díky perfektní technice úderů mohla diktovat hru a Jesika se pokoušela pouze nějak reagovat. Jesiku navíc limitovala bolest kolene.

Ignatik – Westerhof 1:6 6:3 6:2
Westerhof vlétl do zápasu ve velkém stylu, ale po vyhrané první sadě se to zaseklo a pak Ignatik ukázal kvalitu a poměrně v klidu vyhrál.

Friedl Leoš – Elgin Mikhail 4:6 6:2 7:5
Nepohledný první set vyhrál Elgin. Ve druhém setu se Friedl dostal do hry a začal chodit více na síť. Tak trochu po vzoru Radka Štěpánka svého soupeře postupně ničil svými náběhy na síť. Nakonec proměnil 5. mečbol a přidal Jihlavě důležitý bod.

Roger-Vasselin – Cipolla 6:4 6:3
Na jednu bránu. Roger-Vasselin hrál agresivněji, což na libereckém koberci hodně platilo. Šikovný Cipolla se dobře bránil čopy, ale až příliš často ho zradil povrch a Cipolla skončil na všech čtyřech.

Foretz/Vrljic – Camerin/Malečková 6:1 6:1
Zkušené matadorky okruhu WTA Foretz/Vrljic si snadno poradily s ne příliš motivovanou Camerin a Jesikou Malečkovou.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012