Český tenisový svaz

Sparta: Šafářová a Záhlavová-Strýcová zvládly první kolo, ostatní Češky končí

15.05.2013

Obhájkyně titulu Lucie Šafářová zahájila cestu letošním ročníkem turnaje vítězstvím nad Srbkou Krunic, kterou porazila 6:4 6:3. Do dalšího kola prošla také vítězka turnaje v Trnavě Bára Záhlavová-Strýcová, která si poradila s Bratchikovou. S turnajem se naopak loučí ostatní české hráčky Zakopalová, Hradecká, Plíšková a Siniaková.

Nasazená jednička turnaje Klára Zakopalová bojovala nejen se soupeřkou, ale také s astmatem, kvůli kterému se Kláře špatně dýchalo a dlouhé výměny pro ni byly velice náročné. Irině Falconi podlehla 6:4 6:7 2:6. Lucie Hradecká prohrála s Melindou Czink 3:6 6:7(5). Maďarka byla vyrovnanější a zbytečně nechybovala. Hradeckou v důležitých momentech nepodržela její velká zbraň, podání. Divoká karta Kateřina Sinaiková svedla s favorizovanou Amanmuradovou vyrovnaný souboj, v první sadě nevyužila vedení 3:1 a nakonec prohrála 4:6 4:6.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012