Český tenisový svaz

První setkání výkonného výboru

15.06.2024

Výkonný výbor Českého tenisového svazu se sešel v kompletním složení na svém prvním jednání v nové sestavě po mimořádné valné hromadě ve středu 12. června v sídle ČTS v Praze na Štvanici. Jednání vedl nový předseda svazu Jakub Kotrba. Na úvod představil přítomným nového generální sekretáře svazu Michaela Rytíře a finančního ředitele Petera Burnuse. S generálním sekretářem bude v úvodních měsících spolupracovat s důrazem na vztahy s tenisovým hnutím Kateřina Kocourková.

Hlavním bodem jednání bylo jednohlasné schválení materiálů pro národní sportovní agenturu, jejichž přepracování, doplnění a odeslání bylo jednou z nutných podmínek pro vyplacení státní dotace ČTS na rok 2024. Výkonný výbor se shodl na nutnosti zahájit přípravy na zpracování metodiky a podkladů nezbytných pro žádosti k čerpání dotací v roce 2025. Předseda požádal členy, aby do příštího výkonného výboru připravili své návrhy k systému financování oblastí a klubů v budoucnosti. Výkonný výbor jednomyslně rozhodl o zrušení ITF turnaje v TK Spoje a potvrdil podporu Pardubické juniorky.

Do příštího zasedání bude připravena struktura a systém práce nových svazových komisí. Výkonný výbor se jednohlasně vyslovil pro likvidaci České tenisové obchodní společnosti, s.r.o.

Příští zasedání výkonného výboru se uskuteční 17. července, po prázdninách se pak bude výkonný výbor scházet pravidelně, vždy první středu v měsíci.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012