Český tenisový svaz

Pardubická juniorka: Paterová má ve finále šanci na reparát z loňska

15.08.2013

V semifinále dívek se nejdříve představily Kolodziejová s Pantůčkovou. Kolodziejová otočila úvodní sadu na 6:4, Pantůčková ale získala správný rytmus a ve druhé sadě diktovala hru – 6:1. Řada nevynucených chyb nedovolila štvanické hráčce otočit také třetí sadu, a tak se do finále probojovala Gabriela Pantůčková.

V druhém semifinále do utkání doslova vlétla Marina Hrubá. Za necelou půlhodinku získala sadu 6:1. Forma jí ale nevydržela, výměny se prodlužovaly a to nahrávalo Paterové. Ta nakonec dobrým pohybem a bezchybnými dlouhými údery urvala postup a šanci na reparát z loňského roku.

Ve čtyřhře nejcennější kov vybojovala dvojice Tereza Kolářová a Miriam Kolodziejová, které si celkem snadno poměrem 2:0 na sety poradily s dvojicí Nina Holanová a Denisa Kulhánková.

„Jsem zvědavý, jestli se na druhý pokus povede Paterové získat titul mistryně ČR, opět proti ní bude stát velmi silná soupeřka a Paterová opět nebude favoritkou. Dozvíme se to zítra po 11. hodině, kdy finálový duel dvouhry dívek začíná.“ řekl ředitel turnaje Miroslav Máslo po semifinále.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012