Český tenisový svaz

Pardubická juniorka 2024: Paštiková i přes zdravotní potíže vybojovala postup do dalšího kola

22.07.2024

Druhá nasazená Julie Paštiková i přes žaludeční potíže vybojovala postup do dalšího kola přes Amelii Essie Drukerovou 6:3, 2:6, 6:4. Své úvodní zápasy zvládli jak nejvýše nasazený Jan Kumstát, tak i nejvýše nasazená Alena Kovačková. Hrací plány: chlapci, dívky. Seznamy účastníků: chlapci, dívky. Sledujte LIVESCORE ze všech zápasů dvouhry i čtyřhry. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Prohlédněte si rozsáhlou FOTOGALERII z Pardubické juniorky.

Bien - Fröhlich 6:1, 3:6, 7:6(4)
Oba dva hráči nechali na kurtu úplně všechno a vyhrál ten šťastnější. Bojovalo se o každý míč, zápas měl vysoké tempo i kvalitu.

Psota - Dvořák 6:3, 6:7(2), 7:6(5)
Zápas jsem neviděl.

Mrva - Novotný 7:6(5) 7:5
Novotný hrál výborně, na hraně rizika a pořádně potrápil Mrvu, který měl v zápase více slabších než silnějších chvilek. Ještě je brzy na nějaké hodnocení, ale zatím ve hře prostějovského hráče není vidět progres oproti loňskému roku.

Rosický - Sklenička 6:2, 1:6, 6:4
Byl to zápas, kde chybělo snad všechno, co dělá zápas zajímavým. Jednak chyběla kvalita, ale to by tolik nevadilo, když by to hráči nahradili alespoň větší bojovností. Nakonec Rosický "utrpěl" vítězství.

Petrofský - Sršeň 7:5, 7:6(6)
Výborný zápas, kde Petrofský lépe zvládl koncovky obou setů. Oba hráči hráli pohledný tenis, oba dobře servírovali.

Kumstát - Ulrich 6:3, 6:0
Jan Kumstát je zpět jak ho známe. Dělový servis a kladivo forhend. Kumstát dnes pálil ostrými a soupeř neměl čím ublížit.

Kločurek - Kučera 2:6, 6:1, 6:2
Kučera nějakým způsobem vyhrál první set, ale vlastně to vypadalo, že Kločurek je celý zápas lepším hráčem. Kločurek naplno využíval levácké zbraně, především forhendový kros lift, který odsakoval Kučerovi vysoko do bekhendu.

Slaměníková - Zajíčková 3:6, 6:4, 6:2
Pro Slaměníkovou to nebyla komfortní situace v prvním zápase hrát proti mistryni ČR starších žákyň, která na Pardubické juniorce byla navíc rozehraná z předkola. Zajíčková začala výborně a diktovala hru do stavu 6:3, 3:1, kdy neproměnila gembol na 4:1. Snížení na 2:3 Slaměníkovou nastartovalo a naopak Zajíčková začala hrát pasivně. A jak to dopadlo, to víme.

Klimas - Fröhlich 6:3, 6:3
Dělový servis a žene to forhendem. Tak vypadal celý dnešní zápas při pohledu na Jana Klimase. Fröhlich bojoval, ale neměl šanci.

Donald - Slavíková 6:4 6:4
Zápas jsem neviděl

Šedivá - Suchá 3:6 6:4 6:4
Zápas jsem neviděl

Paštiková - Drukerova 6:3, 2:6, 6:4
Julie Paštiková začala svižně a rychle vyhrála první set. Ve druhém setu přicházelo hodně chyb z rakety 2. nasazené hráčky a překvapivě prohrála druhý set. Julie si nechala zavolat na kurt lékaře kvůli žaludečním obtížím, protože evidentně nebyla ve své kůži. Ale nevzdala to, bojovala a nakonec doslova ubojovala třetí set. Klobouk dolů.

Kovačková - Vachková 6:4, 6:2
Vachková hrála velmi dobře, především z forhendu byla nebezpečná. Kovačková nehrála špatně, byl to takový ten první zápas na turnaji, který je vždy trochu nervózní.

Charvátová - Janíčkovičová 6:1, 7:6(5)
Nela Charvátová umí míči dát pořádnou razanci. Bohužel pro diváky na druhé straně stála soupeřka, která také ráda hraje velmi rychle. Takže to byl chvílemi světový tenis a chvílemi braboračka. Pardon :-) Svoji kvalitu zápas měl, ale bohužel jen chvílemi.

Krejčová - Holubová 6:0, 6:2
Střetly se dvě hráčky, které hrají podobný tenis, ale jedna z nich hraje o něco rychleji. Pak se zrodí takto krutý výsledek.

Ticháčková - Židelová 6:1,, 3:0, scr.
Eliška Ticháčková za poslední rok udělala obrovský výkonnostní skok a dnes to jen potvrdila v zápase s Viktorií Židelovou. Ticháčková trefuje míče velmi tvrdě a přitom to není žádná zběsilá střelba. Pokud udrží tento level, tak se uvidíme v pátek na centru.

Napsal: Lukáš Březina

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012