Český tenisový svaz

Pardubická juniorka 2024: Forejtková končí v prvním kole

21.07.2024

Mladší sestra Jonáše Forejtka Eliška neprožívá šťastné tenisové období, což plně ukázal dnešní zápas. Její několikaletý problém s technikou forhendu byl zřetelně viditelný pro soupeřku Rozálii Vrajíkovou, která tomu přizpůsobila svou hru, aby nakonec zvítězila 3:6, 6:3, 6:0. Nejnapínavějším duelem byl zápas mezi Soukupem a Fialou, který musel rozřešit až tiebreak třetí sady, kde byl šťastnějším Adam Soukup. Hrací plány: chlapci, dívky. Seznamy účastníků: chlapci, dívky. Sledujte LIVESCORE ze všech zápasů dvouhry i čtyřhry. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Prohlédněte si rozsáhlou FOTOGALERII z Pardubické juniorky.

Kovačková J. - Mlenská 6:4, 6:7(4), 6:1
Mladá úspěšná Jana Kovačková po vyhrané první sadě trochu znervózněla, když jí odešla správná technika na bekhendu. Mlenská toho využila a vyhrála druhou sadu v napínavém tiebreaku. Zkušenou Kovačkovou ztráta setu nijak nerozhodila a třetí sadu zaslouženě získala pro sebe.

Fajmonová - Kudláčková 2:6 6:3, 6:2
Dvě vysoké hráčky s podobnou hrou. Zkušenější Fajmonová musela bojovat o každý míč. Soupeřka hrála odvážně a velmi dobře.

Hettlerová - Blažková 6:1, 6:3
Velmi pěkný zápas i přes celkem jednoznačný výsledek. Klára Blažková má velmi pěknou techniku základních úderů, což jí dovoluje hrát rychle i bez hrubé síly. Hettlerová je klasická sporťačka, je vidět, že sport miluje. Dobře se pohybuje, žádný míč neodflákne. Mohla by se posunout blíže k základní čáře, aby její údery více psaly. Proti razantnějším hráčkám by takto měla značnou nevýhodu.

Vrajíková - Forejtková 3:6, 6:3, 6:0
Vrajíková možná pod tíhou zbytečného respektu vůči zvučnému jménu soupeřky zbytečně prohrála první set, ve kterém rozhodně nebyla horší hráčkou. Eliška Forejtková se trápila na podání a nefungoval forhend. A ani pohyb, který ji dříve dostával z maléru dnes nebyl nic moc. Snad se dá Eliška dohromady a za rok se zase na Pardubickou juniorku vrátí.

Sekerková - Huťková 6:0, 6:2
Příliš krutý výsledek pro Huťkovou, která nehrála špatně. Sekerková vyhrála svůj premiérový zápas na Pardubické juniorce a v dalším kole jí čeká vítězka duelu Krejčová-Holubová.

Smékalová - Nováková 6:4, 6:2
Magdaléna Smékalová předvedla solidní výkon. Především v prvním setu jí Nováková pořádně potrápila.

Zikmundová - Jandová 6:2, 6:2
Valérie Zikmundová byla rozehraná z včerejšího předkola a odnesla to Nela Jandová, která dnes udělala hodně nevynucených chyb.

Soukup - Fiala 6:2, 3:6, 7:6(7)
Oba hráči hrají podobně, ženou to z forhendu a bekhend jen přendavají. Fiala měl ve třetí sadě 4:1, ale nakonec prohrál v tiebreaku 7:9. Moc pěkný zápas.

Chodura - Kusý 6:3, 1:6, 6:3
Sebastian Chodura si dnes pořádně zahrál. Kusý hrál velmi dobře a po vyhrané druhé sadě to vypadalo s Chodurou bledě. Ale Chodura dobře servíruje, takže si pomohl podáním a dostal se zpět do zápasu a nakonec vyhrál.

Kozlovský - Burda 7:6(5), 6:2
Hrozně dlouhý první set, který zřejmě rozhodl celý zápas. Dnes bylo obrovské vedro a první téměř nekonečný set vzal oběma hráčům hodně sil.

Krejčí - Knesl 6:3, 6:3
Moc pěkný zápas, který měl vysoké tempo i kvalitu. Krejčí byl důraznější a v dnešním vedru jeho údery platily na Knesla, který není tak útočným hráčem.

Peták - Podrábský 6:4, 6:1
No, žádný přesvědčivý výkon od Petáka to tedy nebyl, ale první zápas a ještě na centru je vždy trochu nervózní.

Doskočil - Beránek 6:2, 6:3
Zápas jsem neviděl.

Chodora - Šmejcký 6:3, scr.
Šmejcký byl indisponován žaludečními potížemi, takže se snažil přidávat riziko do úderů a výměny tak zkracovat. To ale na této úrovni nemůže fungovat. Viděl jsem pouze jednou v životě zápas, který zraněný hráč vyhrál způsobem, že hrál na jeden úder. Byla to Iveta Benešová (mimochodem vítězka Pardubické juniorky 2000) v roce 2009 v Bad Gastein proti Alexandře Dulgheru, kdy měla zraněné stehno a nemohla běhat, tak hrála na jeden úder a soupeřku s rankingem WTA 75 tehdy porazila. Ale to byla prostě Iveta, která hrála míče s takovou lehkostí, že na fotkách měla vždy stejný výraz jako třeba Roger :-)

Napsal: Lukáš Březina

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012