Český tenisový svaz

OPTIM TOUR 2023: V Mladé Boleslavi vyhráli Suč a Kučmová

28.08.2023

Na Štěpánce, v krásném prostředí lesoparku byla zakončena základní část tenisového okruhu Optim Tour, posledním letním turnajem mužů a žen. Ve dvouhře mužů se utkali nenasazený Jakub Voleský a Dominik Suč. Pro někoho dost překvapivé finále, ale zlepšení Voleského je zejména v poslední době evidentní a dvaatřicetiletý Suč, který byl před devíti roky ATP 623, tenis rozhodně nezapomněl. Připomeňme si také, že na Optim Tour vyhrál v minulosti čtyři turnaje a navíc hrál dvakrát finále MASTERS.

To, jak rozebral v semifinále do té doby velmi dobře hrajícího Jirku Čížka byl učebnicový příklad toho, jak se dá hrát tenis chytře. Oba finalisté prošli turnajem celkem v pohodě a tak se čekal vyrovnaný souboj. Suč však lépe začal a po hladce vyhraném prvním setu ubojoval i ten druhý a mohl slavit.

Aneta Kučmová, zvolila tento turnaj jako přípravu na „šedesátku“ ITF v Praze na Spojích. Byla jasnou favoritkou, ale v každém zápase musela hrát naplno, aby nakonec ve finále přehrála Simonu Wirglerovou po setech 7:5,6:2. Ta letos byla na okruhu dvakrát ve finále a to v Brně a zde v Mladé Boleslavi a navíc i ve finále na MČR v Ostravě. Snad se tedy nějakého titulu dočká příští rok.

Finálové výsledky čtyřher: Vejšický, Štětka – Zlatohlávek, Homola 6:4,6:3 a Wirglerová, Moravcová – Munzarová, Šílová 6:2,6:2.

Na Masters hraném v halách na HITu v Hradci Králové se 16 – 18.prosince představí vítězové a vítězky letošních šesti turnajů. Tyto ještě doplní nejlepší ze žebříčků Optim Tour: Tomáš Zlatohlávek a Simona Wirglerová. Po jedné volné kartě u mužů, tak i u žen zatím není rozhodnuto, ale vybírat lze z hráčů a hráček umístěných do 15.místa.

Tenisová Optim Tour také dozná v příštím roce jistých změn, o kterých budeme včas informovat.

Podrobnější info a konečné žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mladé Boleslavi zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012