Český tenisový svaz

OPTIM TOUR 2018: Michl a L. Fruhvirtová vyhráli MASTERS

18.09.2018

Na Mělníku vyvrcholil 14.ročník tenisové Optim Tour dospělých závěrečným MASTERS. Všechny těšilo, skvělé počasí, bezproblémová organizace a hlavně korektní vystupování všech hráčů a hráček. Bohužel jen ten termín – po I. lize a před MČR dorostu družstev nebyl rozhodně tím nejvhodnějším. Přesto byly k vidění zajímavé a vyrovnané zápasy. A ty se zájmem sledovala i bývala hráčka, členka vítězného týmu Fed cupu z roku 1975 – Mirka Bendlová-Koželuhová. Výsledky. Video.

A proč zrovna tady a teď ?
„Na Mělníku mám dceru, která zde trénuje a já jí občas vypomáhám. Ale hlavně mi podobné turnaje zajímají, ráda pozoruji mladé naděje, nové trendy ve hře a hlavně, co komu chybí, na čem by měly zapracovat … Doslova mě nadchla organizace a vůbec atmosféra tohoto turnaje a také vzájemný respekt zúčastněných. Bylo vidět, že to tady dělají opravdoví „srdcaři“. To, co bylo za našich dob samozřejmostí, je dnes vzácností. Co se týká jednotlivých výkonů, tak jsem více pozorovala samozřejmě děvčata. Linda Fruhvirtová vyhrála po zásluze, jde správnou cestou a hlavně to má ve svých rukách. Z ostatních se mi líbila Radka Bužková a Karolína Vlčková.“

Všichni také ve volných chvílích sledovali trápení našich tenistů v DC a tím se nešlo nezeptat, co chybí českému tenisu, aby byl lepší? „To by bylo na dlouhou debatu. Nerada bych, aby můj pohled vyzněl příliš skepticky, ale myslím, že nám chybí kvalitní trenéři a to zejména z řad bývalých hráčů. U mládeže, příliš řešíme výsledky nejen u žáků, ale už i v babytenise.

Děti zkrátka příliš stresujeme, místo abychom u nich pilovali techniku, chceme brzy výsledky. Nezvládáme přechod zejména hráčů dorostu do mužů. Proto ta velká „úmrtnost“. Ve světě to dělají přesně obráceně.

Tenis je nákladný sport a peněz v něm ubývá nebo nejsou možná smysluplně využity. Jsem si samozřejmě vědoma toho, že se ve finanční podpoře nemůžeme rovnat USA, Francii, Německu, ale to bylo v dřívější době ještě markantnější a přesto jsme byli tenisová velmoc.

Přeji českému tenisu úspěch, a ten se tvoří přístupem všech zúčastněných; rodičů, trenérů, klubů, svazu a hráčů samotných. Pokud jedno z toho nefunguje – je pramalá šance na budoucnost, na kterou bychom mohli být hrdí tak jako na minulost.“

Ale zpátky k víkendovému dění. Linda Fruhvirtová prošla turnajem celkem suverénně. Ve finále si poradila s Radkou Bužkovou 6:1,6:4. Ve druhém setu měla trochu problém potvrdit brejky, když měla na svém servisu odskočit do trháku. To se jí nakonec podařilo za stavu 4:4, kdy vzala soupeřce servis a zápas pak už dopodávala.

Překvapila snad jen tím, s jakou razancí se ve svém věku soupeřkám vyrovnala nebo je i předčila. V tomto směru se jí vyrovnala snad jen Karolína Vlčková, ale ta to ve vzájemném semifinálovém zápase bohužel příliš neudržela v kurtě.

Ve vyrovnaném mužském finále se prosadil nakonec Filip Michl, který porazil Adama Blechu 7:6,4:6,6:2. Filip si titul doslova vyběhal a nejen ve finále. Hrál spíše z defenzívy, ale velice účelně a trpělivě. Za zmínku stojí ještě výkony Daniela Pátého, který měl v semifinále na Michla set a 3:1 ve druhém. Jeho nátlaková hra, tvrdé, přímé údery a nakonec i vysoká postava připomínaly populárního DelPa.

Ženské finále skončilo dříve než to mužské a tak si Linda Fruhvirtová zkrátila čekání na vyhlášení vítězů poskytnutým rozhovorem, který byl zaznamenán a Vy si ho můžete prohlédnout a poslechnout zde.

Starosta města Mělníka a zástupci sponzorů pak předali skleněné trofeje a finanční odměny vítězům.

Tím skončil další ročník této tour a nezbývá než myslet a připravit se na příští rok.

Pro muže máme jistě příznivou informaci, že jeden z halových turnajů uvidí Karlovy Vary, kde se bude hrát na nových dvorcích v krásné čtyřhale. Děvčata pro změnu začnou na Mělníku na novém povrchu – umělé antuce a to už první víkend v lednu.

V zimní termínovce byste pak měli nalézt tradičně i oba turnaje v Milovicích.

Výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mělníka zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Vondroušová vyhrála patnáctku ve Štutgartu

Markéta Vondroušová (1999, WTA 420) vyhrála mezinárodní turnaj žen dotovaný $15,000 v německém Štutgartu, kde ve finále porazila Němku Zaju (1991, WTA 307) 3:6, 6:2, 6:1. Společně s Miriam Kolodziejovou vyhrály i soutěž čtyřhry. Výsledky.

22.01.2017
ITF1 ve Vestci vyhráli Davidovich Fokina a Rakhimova

Mezinárodní turnaj ITF Grade 1 ve Vestci u Prahy zná své vítěze. Mezi chlapci vyhrál nejvýše nasazený Španěl Davidovich Fokina, který ve finále porazil Ukrajince Mshtakova 6:7(4), 6:4, 6:3. V kategorii dívek vyhrála Rakhimova, která ve finále porazila Rusku Charaevu 7:5, 6:0. Výsledky.

22.01.2017
TE 2 do 14-ti let v Milovicích vyhráli Kračman a Šafářová

Vítězi mezinárdního turnaje TE 2 do čtrnácti let v Milovicích se stali Michal Kračman (2003, TK Olymp Praha) a Zdena Šafářová (2003, TJ Spoje Praha). Kračman, který prošel kvalifikací ve finále porazil Aleksandera Orlikowskeho z Polska 6:1 6:4. Šafářová si v českém finále poradila s Agátou Černou (2004, I.ČLTK Praha) 6:1 6:2. Výsledky.

22.01.2017
Beránková došla do semifinále ITF1 ve Vestci

Karolína Beránková (2000, ITF 98) došla do semifinále mezinárodního juniorského turnaje ITF Grade 1 ve Vestci u Prahy. Ve čtvrtfinále Karolína smetla první nasazenou Rusku Grachevu 6:2, 6:0, semifinále Karolína nestačila na Rusku Rakhimovu 3:6, 3:6. Za postup do semifinále Karolína získala 80 bodů do žebříčku ITF, což jí posune někam k 70. místu. Výsledky.

21.01.2017
AO 2017: Karolína Plíšková otočila zápas s Ostapenko, Strýcová porazila Garciu

Karolína Plíšková se na postup do čtvrtého kola Australian Open nadřela. Turnajová pětka zdolala Lotyšku Ostapenko 4:6 6:0 10:8, když ve třetím setu musela odvrátit stav 2:5. V boji o čtvrtfinále čeká Karolínu domácí Daria Gavrilova. Do čtvrtího kola postoupila také Barbora Strýcová, která porazila Caroline Garcia z Francie 6:2 7:5. Bára se v osmifinále střetne se Serenou Williams.

21.01.2017
AO 2017: Berdych končí ve 3. kole s Federerem, neuhrál ani set

Poslední český hráč v mužské části pavouka končí na Australian Open ve třetím kole. Tomáš Berdych nestačil na Rogera Federera, kterému podlehl 2:6 4:6 4:6. Rozjetý Švýcar předvedl skvělý výkon, na který turnajová desítka nenašla odpověď.

20.01.2017
Fed Cup: Proti Španělkám zažije debut Kateřina Siniaková

Petr Pála nominoval tým na utkání Fed Cupu proti Španělsku. V Ostravě nastoupí Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová. Zápas prvního kola se bude konat 11.-12. února 2017 v Ostravě.

20.01.2017
AO 2017: Kristýna Plíšková nestačila ve 3. kole na Kerber

Ve třetím kole Australian Open končí cesta Kristýny Plíškové Australian Open 2017. Česká tenistka nestačila na světovou jedničku Angelique Kerber ve dvou setech 0:6 4:6. Dnes se ještě v Melbourne představí Tomáš Berdych, který vyzve Rogera Federera.

20.01.2017
AO 2017: Karolína Plíšková hladce ve 3. kole, vyhrála i Strýcová

I druhý zápas Australian Open 2017 zvládla Karolína Plíšková bez zaváhání, když Rusce Blinkové povolila pouze dvě hry a po setech 6:0 6:2 postoupila do třetího kola. Tam na ni čeká Jelena Ostapenko (WTA 39). Dál jde i Barbora Strýcová, která vyřadila Němku Petkovic 6:0 7:5. Její soupeřkou teď bude Caroline Garcia z Francie. Ve druhém kole končí Radek Štěpánek, který na Francouze Goffina neuhrál ani set.

19.01.2017
AO 2017: Berdycha čeká ve třetím kole Federer, Kristýnu Plíškovou světová jednička

Tomáš Berdych (1985, ATP 10) a Kristýna Plíšková (1992, WTA 58) si zahrají třetí kolo Australian Open. Plíšková na grandslamu v Melbourne porazila sedmadvacátou nasazenou Irinu Begu z Rumunska 6:4, 7:6(8) a ve třetím kole vyzve světovou jedničku a obhájkyni titulu Angelique Kerber (1988, WTA 1). Desátý nasazený Berdych si poradil s Američanem Ryanem Harrisonem 6:3, 7:6(6), 6:2 a jeho dalším soupeřem bude Švýcar Roger Federer.

18.01.2017
OPTIM TOUR 2017: Přibylová vyhrála překvapivě áčko v Liberci

Vítězkou turnaje A žen v Liberci se stala Veronika Přibylová (1999, SK HAMR). Přibylová ve finále porazila Terezu Polanskou (1998, TK Škoda Plzeň) 6:1 6:0. Ve čtyřhře se radovala dvojice Jarošová, Svobodová. Výsledky.

17.01.2017
Berdych a Kristýna Plíšková postoupili do 2. kola Australian Open

První hrací den Australian Open 2017 zasáhli do hry tři čeští tenisté. Do druhého kola se podařilo postoupit Tomáši Berdychovi, kterému po vyhraném setu 6:1 vzdal kvalifikant Luca Vanni. Kristýna Plíšková se naopak na postup nadřela, když zdolala Viktoriji Golubic 6:3 2:6 6:4. V prvním kole končí Kateřina Siniaková, která po boji nestačila na Julii Goerges 6:3 3:6 4:6.

17.01.2017
Tři Češky a Štěpánek zvládli první kolo Australian Open

Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová mají úspěšně za sebou úvodní kolo Australian Open 2017. Plíšková na centr kurtu smetla Španělku Sorriber Tormu 6:2 6:0, Šafářová utekla z devíti mečbolů Yanině Wickmayer a Strýcová si poradila s kvalifikantkou Kulichkovou 6:3 6:2. Mezi muži postoupil Radek Štěpánek, který po úspěšné kvalifikaci porazil Dmitryho Tursunova bez ztráty setu. Končí Jiří Veselý, jež podlehl Gaelu Monfilsovi ve třech setech, a Adam Pavlásek, který nestačil na Andrewa Whittingtona startujícího na divokou kartu.

17.01.2017
Juniorský turnaj ITF1 ve Vestci u Prahy

Ve Vestci u Prahy se od pondělí 16. ledna hraje hlavní soutěž mezinárodního juniorského turnaje ITF1 hráčů a hráček do 18-ti let. Jedná se o nejvyšší juniorský turnaj ITF v ČR. V hlavní soutěži startuje 48 chlapců a 48 dívek, z toho 13 českých chlapců a 7 českých dívek. Výsledky. Stream: kurt 1, kurt 2, kurt 3.

15.01.2017
Turnaj Tennis Europe do 16-ti let v Milovicích vyhráli Krumich a Nováková

V Milovicích skončil mezinárodní turnaj Tennis Europe Grade 2 hráčů a hráček do 16-ti let. Ve dvouhře chlapců zvítězil Martin Krumich (2002, TK Sparta Praha), který ve finále porazil italského kvalifikanta Margaroliho 3:6, 6:1, 6:3. Ve dvouhře dívek zvítězila Klára Nováková (2002, TK Slavia Plzeň), která v českém finále porazila Petru Csabi 7:5, 6:1. Výsledky.

15.01.2017
Monika Kilnarová došla do finále $15,000 na Martiniku

Z kvalifikace do finále dvouhry se na turnaji žen s dotací $15,000 na Martiniku probojovala Monika Kilnarová (1999, WTA 875). Česká hráčka ve finále nestačila na Mexičanku Giulianu Olmos (WTA 720) 5:7 1:6 a svůj první titul tak nezískala. Výsledky.

15.01.2017
Rosol vyhrál halové mistrovství ČR v Plzni

Lukáš Rosol (1985, AT 113) je halovým mistrem ČR pro rok 2017. Halové mistrovství v kategorii mužů, které se již tradičně koná v Plzni, vyhrál Lukáš Rosol bez ztráty setu. Ve finále nejvýše nasazený Rosol porazil druhého nasazeného Jana Hernycha 6:3, 6:4. Výsledky.

14.01.2017
AO 2017: Štěpánek postoupil do hlavní soutěže, Šátral ne

Z kvalifikace postoupil do hlavní soutěže Australian Open 2017 v českých hráčů pouze Radek Štěpánek (1978, ATP 102), který ve finále kvalifikace porazil Australana Smithe (1989, ATP 228). Jan Šátral (1990, ATP 165) nestačil na Itala Vanniho (1985, ATP 160) 6:2, 4:6, 4:6. Z kvalifikace žen se neprobojovala do hlavní soutěže žádná česká hráčka.

14.01.2017
Strýcová v Syndney prohrála v semifinále, Veselý v Aucklandu ve čtvrtfinále

Jiří Veselý (1993, ATP 54) skončil na turnaji ATP 250 v Aucklandu ve čtvrtfinále, kde prohrál s osmým nasazeným Marcosem Baghdatisem z Kypru 2:6, 4:6. Barbora Strýcová (1986, WTA 19) v semifinále turnaje WTA Premier v Sydney nestačila na Agnieszku Radwaňskou (1989, WTA 3) 1:6, 2:6.

12.01.2017
Barbora Strýcová porazila Wozniacki a je v semifinále v Sydney

Třetí vítězství si na turnaji WTA v Sydney připsala Barbora Strýcová, která po Makarové a Vinci porazila také turnajovou desítku Dánku Wozniacki a postoupila do semifinále. Tam ji čeká vítězka duelu Radwanska – Duan.

11.01.2017
Halové mistrovství ČR mužů 2017 v Plzni

Od úterý 10. ledna se v Plzni hraje halové mistrovství ČR v kategorii mužů pro rok 2017. Hlavní hvězdou a nejvýše nasazeným hráčem turnaje je Lukáš Rosol (1985, ATP 113), druhým nasazeným je bývalý 59. hráč žebříčku ATP Jan Hernych (1979, ATP 425). Výsledky a program dne.

09.01.2017
Karolína Plíšková vyhrála turnaj WTA v Brisbane

Karolína Plíšková (1992, WTA 6) vyhrála turnaj WTA Premier v australském Brisbane, když ve finále porazila Francouzku Alize Cornet (1990, WTA 41) 6:0, 6:3. Pro Karolínu je to sedmý titul na okruhu WTA ve dvouhře a vítězstvím se posune na páté místo žebříčku WTA.

07.01.2017
Siniaková v Šen-čenu získala první titul ve dvouhře

Kateřina Siniaková (1996, WTA 52) získala na turnaji v Šen-čenu svůj první titul na okruhu WTA ve dvouhře. Kateřina ve finále porazila Američanku Alison Riske (1990, WTA 39) 6:3, 6:4.

07.01.2017
Karolína Plíšková porazila Svitolinu a je v Brisbane ve finále

Karolína Plíšková (1992, WTA 6) v Brisbane postoupila do finále turnaje WTA Premier. V semifinále Karolína porazila Ukrajinku Elinu Svitolinu (1994, WTA 14) 6:2, 6:4 a ve finále ji čeká Francouzka Alize Cornet (1990, WTA 41).

06.01.2017
Siniaková v Šen-čenu postoupila do finále

Kateřina Siniaková (1996, WTA 52) postoupila do finále tenisového turnaje v Šen-čenu. V dnešním semifinále zdolala třetí nasazenou Britku Johannu Kontu (1991, WTA 10) 1:6, 6:4, 6:4. Ve finále ji čeká Američanka Alison Riske (1990, WTA 39).

06.01.2017
Siniaková vyřadila Halepovou, Strýcová Šafářovou

Kateřina Siniaková (1996, WTA 52) vyřadila ve druhém kole turnaje v Šen-čenu světovou čtyřku a nasazenou dvojku Simonu Halepovou (1991, WTA 4) po setech 6:3, 4:6, 7:5. Pro Siniakovou to bylo první vítězství nad soupeřkou z elitní světové desítky. Barbora Strýcová (1986, WTA 20) porazila na turnaji v Aucklandu po Barboře Štefkové další krajanku Lucii Šafářovou (1987, WTA 62) 7:5, 3:6, 7:6(4) a ve čtvrtfinále jí čeká Američanka Lauren Davisová.

04.01.2017
Štěpánek je v Dauhá ve čtvrtfinále, Berdych porazil Veselého

Tomáš Berdych (1985, ATP 10) zvládl ve 2. kole tenisového turnaje v Dauhá české derby s Jiřím Veselým (1993, ATP 55) a po setech 7:6(5), 1:6, 6:1 postoupil do čtvrtfinále. V Kataru se dostal do čtvrtfinále i Radek Štěpánek (1978, ATP 100), který porazil Belgičana Arthura de Greefa (1992, ATP 134) 6:3, 6:2 a v dalším kole si zahraje se Srbem Novakem Djokovičem.

04.01.2017
Rosol bude hrát halové mistrovství ČR v Plzni

Daviscupový reprezentant Lukáš Rosol (1985, ATP 113) bude hrát halové mistrovství ČR mužů v Plzni, které začíná od úterý 10. ledna v Plzni. Mistrovství má celkovou dotaci 140 tis. Kč a vítěz si přijde na 50 tis. Kč. Kromě Lukáše Rosola budou v Plzni startovat i další kvalitní hráči jako např. Jan Hernych, Jan Mertl, Robin Staněk nebo Marek Jaloviec. Seznam přihlášených.

03.01.2017
Hopman Cup: Pavlásek s Hradeckou porazili Australany

Lucie Hradecká a Adam Pavlásek mají na Hopmanově poháru první výhru. Český pár po prohře s USA v úterý v Perthu porazil domácí Australany 2:1 na utkání. Pavlásek v úvodní dvouhře nestačil na Kyrgiose 5:7, 4:6, ale k obratu zavelela Lucie Hradecká, která porazila Gavrilovu 4:6, 6:4, 6:4. V závěrečném mixu česká dvojice porazila tu australskou 3:4, 4:3, 4:2. Výsledky.

03.01.2017
Hopman Cup: Hradecká s Pavláskem prohráli s USA 0:3

Čeští reprezentanti zahájili Hopmanův pohár porážkou proti týmu USA. Lucie Hradecká nestačila na Coco Vandeweghe 4:6, 2:6 a Adam Pavlásek prohrál s Jackem Sockem 5:7, 6:3, 3:6. Ve smíšené čtyřhře Hradecká s Pavláskem nestačili na pár Vandeweghe/Sock 4:2, 2:4, 1:4 a tím prohráli utkání 0:3 na zápasy. Výsledky.

02.01.2017
Turnaj A dorostu v Plzni a Rakovníku vyhráli Paulson a Laboutková

Turnaj ČTS třídy A dorostenců konaný 16.-20.12. v Plzni vvyhrál Andrew Paulson (2001, TK Sparta Praha), který ve finále porazil Matěje Pánika 6:2, 3:6, 6:1. Čtyřhru vyhráli Paulson s Pánikem. Turnaj A dorostenek v Rakovníku vyhrála bez ztráty setu Aneta Laboutková (2000, I.ČLTK Praha), která ve finále porazila Kláru Novákovou 6:1, 6:0. Čtyřhru vyhrály Krýslová a Vajsejtlová. Výsledky: chlapci, dívky.

28.12.2016
Hopman Cup: Češi potkají ve skupině USA, Austrálii a Španělsko

Ve skupině B Hopmanova poháru 2017 se český tým ve složení Lucie Hradecká a Adam Pavlásek střetne s USA, domácí Austrálií a Španělskem. Ve skupině A na sebe narazí Francie, Německo, Velká Británie a Švýcarsko. Zápasy začínají 1. ledna 2017. Výsledky.

28.12.2016
Tenisovou extraligu 2016 vyhrál Prostějov

TK Agrofert Prostějov vyhrál Tenisovou extraligu 2016, když ve finále porazil tým TK Sparta Praha 5:3. Na 3.-4. místě skončily týmy I.ČLTK Praha a TK Precheza Přerov. Na 5.-6. místě týmy LTC Pardubice a LTK Liberec. Na 7. místě skončily Říčany a na posledním 8. místě Jihlava. Výsledky a časový rozpis. LIVESCORE.

21.12.2016
Tenisová extraliga 2016: Sparta porazila Štvanici

Vítězem Tenisové extraligy 2016 bude Sparta nebo Prostějov. Rozhodla o tom dnešní utkání, ve kterých Sparta porazila I.ČLTK Praha 5:2 a Prostějov porazil Liberec 5:3. Finále se hraje ve středu v Prostějově. Výsledky a časový rozpis. LIVESCORE.

19.12.2016
Tenisová extraliga 2016: V baráži uspěla Jihlava

Složení týmů Tenisové extraligy zůstává stejné i pro následující ročník. Dnes v Říčanech o tom rozhodla Jihlava, která v baráži porazila Realsport Nymburk 5:1. V dalších dnešních utkáních dominovali favorité, Sparta porazila Pardubice 6:0 a Přerov porazil Liberec 5:1. V pondělí se hrají poslední utkání ve skupinách Sparta-Štvanicee a Prostějov-Liberec, která rozhodnou o finálové dvojici. Finále se hraje pak ve středu v Prostějově. Výsledky a časový rozpis. LIVESCORE.

18.12.2016
Tenisová extraliga 2016: První vítězství pro Štvanici a Prostějov

Do Tenisové extraligy vstoupili úspěšně loňský finalista I.ČLTK Praha a vítěz TK Agrofert Prostějov. Štvanický I.ČLTK Praha porazil LTC Pardubice 9:0 a Prostějov si poradil s Přerovem 5:1. V neděli se hrají utkání Sparta – Pardubice (na Spartě) a Přerov – Liberec (v Prostějově). V utkání o poslední místo dnes Říčany porazily Jihlavu 5:1. Výsledky a časový rozpis. LIVESCORE.

17.12.2016
Tenisová extraliga 2016: Postupují Pardubice a Liberec

První den Tenisové extraligy byl ve znamení překvapivých výsledků především v zápasech žen. V Říčanech Petra Krejsová (Liberec) porazila 34. hráčku světa Sevastovu (Říčany) 6:3, 6:4. V Pardubicích nestárnoucí Zuzana Zálabská (Pardubice) porazila o 11 let mladší 151. hráčku WTA Babsi Haas (Jihlava) 6:0, 7:5. Do finálových skupin nakonec postupují Liberec a Pardubice. Liberec porazil Říčany 6:3 a zahraje si v prostějovské skupině s Prostějovem a Přerovem. Pardubice porazily Jihlavu také 6:3 a zahrají si se Štvanicí a Spartou v Praze na Spartě. Výsledky a časový rozpis. LIVESCORE.

17.12.2016
LIVESCORE: Tenisová extraliga 2016

Tenisová extraliga 2016 začíná v pátek 16. prosince utkáním RPM Oáza Říčany s Libercem (v Říčanech a Jihlava s Pardubicemi. Vítěz z Říčan postoupí do semifinálové skupiny, kde ho čeká Prostějov a Přerov (hraje se 17.-19.12.2016 v Pros­tějově) a vítěz Jihlava-Pardubice postupuje do semifinálové skupiny, kde narazí na Spartu a Štvanici (hraje se 17.-19.12.2016 na Spartě). O 7. místo (o udržení) se hraje 17.12.2016 v Ří­čanech, baráž 8. družstvo extraligy s vítězem 1. ligy ČTS se hraje 18.12.2016 v Ří­čanech. Finále etraligy se hraje 21.12.2016 v Pros­tějově. Soupisky a časový rozvrh. LIVESCORE.

15.12.2016
V pátek startuje Tenisová extraliga 2016

Tenisová extraliga 2016 se odehraje v termínu 16.-21. prosince 2016 a zúčastní se jí 8 extraligových klubů. Předkolo si zahrají týmy, které loni skončili na 5.-8. místě. Konkrétně Milten (nyní RPM Oáza Říčany) s Libercem (v Říčanech 16.12.2016) a Jihlava s Pardubicemi (v Pardubicích 16.12.2016). Vítěz z Říčan postoupí do semifinálové skupiny, kde ho čeká Prostějov a Přerov (hraje se 17.-19.12.2016 v Pros­tějově) a vítěz Jihlava-Pardubice postupuje do semifinálové skupiny, kde narazí na Spartu a Štvanici (hraje se 17.-19.12.2016 na Spartě). O 7. místo (o udržení) se hraje 17.12.2016 v Ří­čanech, baráž 8. družstvo extraligy s vítězem 1. ligy ČTS se hraje 18.12.2016 v Ří­čanech. Finále etraligy se hraje 21.12.2016 v Pros­tějově. Soupisky a časový rozvrh.

14.12.2016
Linda Fruhvirtová vyhrála turnaj Tennis Europe v Milovicích

Jedenáctiletá Linda Fruhvirtová (2005, TK Sparta Praha) vyhrála mezinárodní turnaj Tennis Europe do 14-ti let v Milovicích. Ve finále porazila Švýcarku Alinu Granwehr 7:6(4), 6:1. Linda soupeřku zlomila v koncovce prvního setu, kdy odvrátila 3 setboly. Švýcarka pak druhý set prakticky odevzdala. V soutěži čtyřher nejdále došly Černá a Viďmanová, které ve finále nestačily na Slovenky Jaškovou a Vargovou. Výsledky.

11.12.2016