Český tenisový svaz

OPTIM TOUR 2015: Hladké vítězství Terezy Jankovské na Miltenu

09.02.2015

Letošní Milten cup žen byl poznamenán neúčastí některých děvčat, která dala přednost ITF v Trnavě. Bohužel najít vhodný termín, je čím dál tím složitější. Mohlo se hrát klidně o týden později, ale v době, kdy se tvoří termínové listiny českých turnajů (a proč tak brzy?), nikdo netušil, jak bude vypadat kalendář turnajů mezinárodních.

Letos se do semifinále dvouhry nakonec probojovaly tři nenasazené hráčky. Sabina Machalová pak překvapivě jasně přehrála první nasazenou Nikolu Horákovou a ve zcela otevřeném druhém semifinále zvítězila Tereza Jankovská nad pardubickou Veronikou Vlkovskou. Ve finále pak Tereza Jankovská, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace na poslední chvíli deklasovala Sabinu Machalovou 6:0,6:1.

Takže jí to na třetí pokus konečně vyšlo, protože v letech 2012 a 2013 hrála vždy finále, ale odešla pokaždé těsně poražena. Vyrovnanou soutěž čtyřhry ovládl pár Knutsonová – Kováčová.

Podrobnější info na stránkách www.optimtour.cz.

Zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012