Český tenisový svaz

Ohlédnutí za libereckým turnajem Svijany Open 2020

03.08.2020

Třetí český minigrandslam zná své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Michael Vrbenský, mezi ženami Darja Viďmanová. Pojďme se nyní podívat podrobněji na tento již třetí turnaj série O trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA. Výsledky. Fotogalerie.

Pojďme od začátku. Když se v březnu zavřely hranice z důvodu šíření nového typu corona viru, tak bylo jasné, že i český tenis má velký problém. Proto Český tenisový svaz přišel s myšlenkou nového formátu turnajů, který by pomohl hráčům udržet konkurenceschopnost dokud se situace nevrátí zase do normálu a hráči budou moci vyrazit na mezinárodní turnaje.

Formát turnaje
V pondělí a úterý se hraje kvalifikace, středa až pátek bojují hráči ve skupinách, v sobotu je semifinále a v neděli finále. Tento formát je nejen zajímavý pro hráče, ale také pro diváky. Hráči (v hlavní soutěži) jedou na turnaj a vědí, že si zahrají minimálně 3 kvalitní zápasy (zápasy každý s každým ve 4-členné skupině). Pro diváky jsou zápasy atraktivními duely mezi českými hráči. Pokud jste si někdy říkali, jak by asi hrála třináctiletá Brenda Fruhvirtová třeba s Kateřinou Siniakovou, tak na těchto turnajích to můžete vidět na vlastní oči. A především díky podpoře Českého tenisového svazu se hraje i o zajímavé peníze.

Svijany Open 2020

Postup do finále žen
Do ženského finále se probojovaly Darja Viďmanová (2003, I.ČLTK Praha) a Veronika Vlkovská (1997, LTC Pardubice). Viďmanová postoupila ze supertěžké skupiny (Krejčíková, Kolodziejová, Marková, Viďmanová), kde byla papírově nejslabší hráčkou. Oproti tomu Vlkovská vyhrála všechny 3 zápasy ve skupině, když porazila i Jesiku Malečkovou 7:6 ve třetí sadě. V semifinále Viďmanová porazila Terezu Smitkovou 6:3, 5:7, 7:5, která má radši jiné povrchy než je antuka. V druhém semifinále Vlkovská byla na pokraji vyřazení, když s Annou Siskovou prohrávala už 1:6, 2:5 a musela odvrátit 3 mečboly. Nakonec velmi dramatický zápas nevalné kvality vyhrála Vlkovská a postoupila do finále.

Finále žen: Viďmanová – Vlkovská 2:6, 6:3, 6:0
Darja Viďmanová věděla, že s Vlkovskou nesmí hrát výměny, proto se snažila hrát aktivně a hledat každou příležitost k útoku. V prvním setu se to díky nervozitě nedařilo, bezchybná Vlkovská jen hrála míče křížem a počkala na chybu soupeřky. Od druhého setu Viďmanová už pochopila, že Vlkovská hraje pouze míče kros a mohla se tak k míčům dostat rychleji, hrát je dříve a mít stálý tlak. Vlkovská na to neměla odpověď a tak zápas byl víc a víc v režii Viďmanové.

Svijany Open 2020

Postup do finále mužů
Do finále mužů se probojovali Michael Vrbenský (1999, TK Sparta Praha) a Jonáš Forejtek (2001, I.ČLTK Praha). Oba finalisté vyhráli všechny 3 zápasy ve své skupině. V semifinále Vrbenský porazil Nejedlého 6:2, 5:7, 6:4. Forejtek v semi porazil nestárnoucího Jaroslava Pospíšila 6:2, 6:3, který prošel do semifinále z kvalifikace.

Finále mužů: Vrbenský – Forejtek 6:3, 6:4
Vrbenský zahrál ve finále velmi dobře, naopak Forejtkovi to nesedlo. Zatímco Vrbenský hrál s učitou lehkostí, Forejtek se trápil především na svém silném forhendu. Zápas mohl otočit moment ve druhém setu, kdy Vrbenský za stavu 6:3, 3:1 a 30:40 na svém servisu trestuhodně zahodil zcela nahraný míč (myslím, že na to nikdy nezapomene) a ztratil svůj servis, ale Vrbenský zůstal úplně klidný a hrál prostě dál. Forejtkovo trápení pokračovalo, takže Vrbenský dostal další šanci na brejk za stavu 6:3, 5:4, což byl zároveň i mečbol. Na první mečbol to sice nevyšlo, ale na ten druhý už ano.

Svijany Open 2020

Příběh turnaje
Nejsilnější příběh napsal Jaroslav Pospíšil, který je o půl roku starší než Roger Federer. Jaroslav Cára Pospíšil i ve svých 39 letech je troufám si tvrdit nejrychlejším hráčem na nohou z celého turnaje. Cára nevelký svým vzrůstem hraje velmi náročný styl tenisu postavený na rychlém pohybu. V Liberci musel projít náročnou tříkolovou kvalifikací, když ve finále kvalifikace porazil Paroulka 1:6, 7:6, 10:4. Ve skupině pak vyhrál dva zápasy (s Paulsonem a Poljakem, prohrál se Šátralem). V semifinále nestačil na Forejtka. Forejtek lépe servíroval a tlačil Pospíšila forhendem.

Svijany Open 2020

Rozhodčí
Vrchním rozhodčím turnaje byl Jirka Adamovský, který v průběhu turnaje nemusel řešit žádné vážnější kázeňské přestupky. Ano, jeden nejmenovaný hráč sice nechtěně poškodil skleněnou výplň dveří vedoucí na centrální dvorec, ale vše se vyřešilo.

Svijany Open 2020

Sběrači
O tyto pilné mravenečky, kteří poctivě a neúnavně sbírali míče během 7 horkých dní se staraly Eliška Trsková a Nikoleta Barošová. Mezi finálovými zápasy pak sběrači předvedli, že umějí hrát velmi dobře tenis, tentokrát pod vedením klubových trenérů Lubomíra Majšajdra a Martina Zahrádky.

Svijany Open 2020

Péče o hráče
Potřebuješ ručník, vodu, banány? Nedáš si kávu? Mladé krásné dívky se po dobu celého turnaje staraly o hráče a hráčky téměř mateřsky :-)

Kvalita dvorců Teprve při turnaji mužů se ukáže, v jaké jsou kurty kondici. Není snadné vyladit antuku především na centrálním dvorci, který je část dne ve stínu. Ale Petr Šmídl a firma TENIS SCHMID jsou odborníci, kteří to zase zvládli na jedničku.

Svijany Open 2020

Technická četa
Práce technické čety začíná již před turnajem, aby kurty byly v potřebné kondici a to se podařilo i letos. Celý týden bylo horko, technická četa zametala a kropila dvorce po každém odehraném setu a večer šly kurty komplet pod vodu. Za to odpovídal vedoucí technické čety Petr Chvojka.

Fyzio
Roman Karpíšek je jedním z nejlepších fyzioterapeutů a hráči si mohli úžívat jeho péče po celou dobu turnaje. Mimochodem zraněný Adam Pavlásek, který díky přetrvávající bolesti lokte ztrácel naději na uzdravení, tak díky Romanu Karpíškovi opět vidí světlo na konci tunelu. Přejeme Adamovi brzké uzdravení.

Svijany Open 2020

Vyplétač
Bratři Procházkové jsou již nedílnou součástí turnaje. Jejich pozitivní energie je bránou do areálu LTK Liberec.

Organizace
Za každým úspěšným turnajem stojí schopný manažer. A v Liberci jsou to hned dva: Tomáš Trsek a Jan Stočes. I letos všechno klaplo na jedničku a navíc tito dva borci celý den rozdávali úsměvy a radost. Nic není problém, všechno se dá vyřešit. S takovými lidmi se dobře spolupracuje. A největší odměnou jim pak byl bouřlivý potlesk obecenstva při závěrečném ceremoniálu.

Svijany Open 2020

Český tenisový svaz
Letos je role Českého tenisového svazu pod vedením prezidenta Ivo Kaderky naprosto zásadní. Od myšlenky k realizaci projektu minigrandslamů nebylo daleko a podařila se věc, která, jak sám zdůraznil Ivo Kaderka, nám všem dělá radost.

Závěrem
Zde jistě patří velké poděkování šéfovi LTK Liberec panu Polívkovi, který před 8 lety začal budovat produkt, který pomáhá českému tenisu, má již svou tradici a jak zmínil i prezident Ivo Kaderka, má pevné místo v kalendáři Českého tenisového svazu. Děkujeme.

Napsal: Lukáš Březina

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Tenis na vozíku: Hamr ovládla česká jednička

O víkendu 6. – 7. 4. 13 se na dvorcích záběhlického HAMRu sešlo 18 českých a slovenských handicapovaných tenistů. Byly mezi nimi i dvě ženy, Ladislava Pořízková a Marcela Řasová z Centra tenisu na vozíku Praha ČTSV.

07.04.2013
Šafářová slaví v Charlestonu titul ve čtyřhře

Titul si z Charlestonu odváží Lucie Šafářová, která po boku Kristiny Mladenovic vyhrála čtyřhru. Ve finálovém duelu přehrál česko-francouzský pár dvojici Hlaváčková, Huber 6:3 7:6(6) a Lucka tak dokázala obhájit loňské vítězství s Anastasií Pavlyuchenkovou.

07.04.2013
Martina Kubičíková došla do finále $10,000 v Egyptě

Do finále turnaje $10,000 v Sharm el Sheiku došla Martina Kubičíková (1991, TK AGROFERT Prostějov), kde nestačila na Doroteju Eric (SRB) 6:7(4) 6:3 3:6. Martině se tak nepodařilo oplatit Srbce porážku ze čtvrtfinále turnaje z předchozího týd­ne.

07.04.2013
Davis Cup: Česko postupuje do semifinále, Rosol vydřel třetí bod

Lukáš Rosol vydřel v utkání proti Korolevovi třetí postupový bod a zařídil tak pro Českou Republiku postup do semifinále. Ve čtyřsetové bitvě, kterou Lukáš vyhrál 7:6(5) 6:7(2) 7:6(5) 6:2, ho podržel především servis. V semifinále se náš tým utká s Argentinou, která zdolala Francii.

07.04.2013
Davis Cup: Štěpánek s Hájkem prohráli čtyřhru, Kazachstán snížil na 2:1

Sobotní čtyřhra v Astaně českým tenistům nevyšla, Radek Štěpánek s Janem Hájkem prohráli s dvojicí Golubev – Ščukin 6:7, 4:6, 3:6. Čtvrtfinálové utkání Davis Cupu Kazachstán – Česká republika rozhodnou nedělní dvouhry.

06.04.2013
Markéta Vondroušová vyhrála ITF 5 na Maltě a má první juniorský zlatý double

Své první vystoupení na juniorském okruhu ITF zakončila Markéta Vondroušová nejlépe, jak mohla. Na Maltě ovládla dvouhru i čtyřhru a získala tak svůj první titul mezi osmnáctiletými. Ve finále jí po vyhrané sadě vzdala Slovenka Viktoria Kuzmova (329. ITF) 6:3 1:0 skr. a čtyřhru vyhrála po boku Adriany Sosnovschi (MDA).

06.04.2013
Charleston: Šafářová světovou jedničku nepřekvapila a končí ve čtvrtfinále

Ani pošesté se Lucii Šafářové nepodařilo zaskočit světovou jedničku Serenu Williams, ve čtvrtfinále turnaje v Charlestonu jí podlehla 4:6 1:6 a její pouť za obhajobou loňského finále tak končí. Šanci má ještě ve čtyřhře, kde je s Kristinou Mladenovic v semifinále.

06.04.2013
Lucie Šafářová je v Charlestonu ve čtvrtfinále

Česká tenistka Lucie Šafářová zvládla i druhé kolo na turnaji v Charlestonu, Rumunku Soranu Cirstea porazila 6:3 5:7 6:1 a zahraje si tak čtvrtfinále. Tam na ní čeká světová jednička Serena Williams, se kterou má Lucka bilanci 0:5.

05.04.2013
Davis Cup: Rosol vybojoval pro Česko druhý bod

S nejlepším možným skóre skončily dvě úvodní dvouhry Davis Cupu proti Kazachstánu. Na Hájka navázal i Lukáš Rosol, který zdolal Andreje Golubeva 4:6 6:4 6:2 7:6(6) a přinesl tak pro Česko druhý bod. V sobotu je na programu čtyřhra, ve které by se mohl představit Radek Štěpánek.

05.04.2013
V českém derby v Antalyi byla úspěšnější Petra Krejsová

Na desítce v Antalyi došlo ve čtvrtfinále k českému souboji, kde se střetla Petra Krejsová s Terezou Martincovou. Do semifinále nakonec postoupila první jmenovaná, když svoji o čtyři roky mladší soupeřku porazila 6:2 7:5. O kolo dříve Petra vyřadila i jedničku turnaje Victorii Larriere (FRA, 244. WTA).

05.04.2013
Markéta Vondroušová ve svém prvním finále juniorského okruhu ITF

Markéta Vondroušová (1999, I.ČLTK Praha) pokračuje v úspěšném tažení na turnaji ITF 5 na Maltě. V semifinále ji nezastavila ani Rumunka Bejenaru, se kterou si naše hráčka poradila snadno 6:2 6:0. V neděli si tak zahraje své první finále na juniorském okruhu ITF.

05.04.2013
Davis Cup: Hájek porazil Kukushkina, vedeme 1:0

Jan Hájek (1983, ATP 94) v úvodním zápase Davis Cupu proti Kazachstánu porazil Mikhaila Kukushkina (1987, ATP 156) 6:3, 6:2, 6:4. O druhý bod se utká Lukáš Rosol (1985, ATP 63) s Andrejem Golubevem (1987, ATP 205).

05.04.2013
Třináctiletá Vondroušová válí na ITF 5 na Maltě

Markéta Vondroušová (1999, I.ČLTK Praha), která v létě oslaví teprve čtrnácté narozeniny, tento týden drtí soupeřky na turnaji osmnáctiletých na Maltě. Na ITF 5 již vyhrála sedm zápasů, prošla kvalifikací a zahraje si semifinále dvouhry, ztratila ale pouhých 16 gemů!

04.04.2013
Lucie Šafářová zvládla v Charlestonu první kolo, porazila Lucic

Lucie Šafářová úspěšně vykročila za obhajobou loňksého finále v Charlestonu. V prvním kole si šestá nasazená hráčka poradila s Mirjanou Lucic-Baroni 7:5 6:1 a čeká ji Rumunka Sorana Cirstea. Na zelené antuce Lucka vloni vyhrála i čtyřhru, letos po boku Kristiny Mladenovic prošla prvním kolem.

04.04.2013
Davis Cup: Utkání proti Kazakhstánu zahájí Jan Hájek s Kukushkinem
Radek Štěpánek během prvního hracího dne do dvouher nezasáhne. K prvnímu duelu nastoupí Jan Hájek, který se střetne s Mikhailem Kukushkinem, po něm se coby česká jednička představí Lukáš Rosol. Ten změří síly s Andrejem Golubevem. Radek Štěpánek by měl nastoupit ve čtyřhře.
04.04.2013
Turnaj A dorostu v Ostravě a Rakovníku vyhráli Poljak a Cíchová

Poslední halový áčkový turnaj dorostu už také zná své vítěze. V Ostravě vyhrál David Poljak (1996, TK AGROFERT Prostějov) a v Rakovníku se radovala Denisa Cíchová (1998, TK AGROFERT Prostějov).

03.04.2013
Češi na žebříčku ATP a WTA: Siniaková vylétla o 400 míst

O 400 míst vzhůru vylétla na žebříčku WTA Kateřina Siniaková po svém úspěchu v Miami a Osprey ($50,000), momentálně jí patří 423. místo. Na své dosavadní nejlepší postavení dosáhly po turnaji v Miami i Karolína Plíšková a Klára Zakopalová.

01.04.2013
Sandra Záhlavová titul na padesátce ve Francii nezískala

Do finále padesátitisícového turnaje žen v Croissy-Beaubourg (FRA) se probojovala Sandra Záhlavová (1985), která však podlehla Anne Keothavong (GBR) 6:7(3) 3:6 a titul jí unikl. V semifinále vyřadila hráčka LASVITu domácí jedničku Stephanie Foretz-Gacon 7:5 3:6 6:4. Sandra je momentálně na 229. místě WTA a z turnaje si odváží 50 bodů.

30.03.2013
Osprey: Siniaková končí v semifinále

Kateřina Siniaková (1996, TK Sparta Praha) končí na turnaji v Osprey v semifinále, kde nestačila na Marianu Duque-Marino 3:6, 1:6. Kateřina na tomto turnaji získala 32 bodů do žebříčku WTA a spolu s 30 body z turnaje v Miami se posune zhruba na 430. místo žebříčku WTA.

30.03.2013
Příběh nekončí, Siniaková je v semifinále v Osprey

Kateřina Siniaková (1996, TK Sparta Praha) pokračuje ve svém veleúspěšném tažení americkou Floridou. Před týdnem se na turnaji WTA v Miami kvalifikovala do hlavní soutěže a v tomto týdnu na turnaji v Osprey ($50,000) je již v semifinále, když porazila přemožitelku Andrejky Hlaváčkové Rusku Sirotkinu 6:3, 6:0.

29.03.2013
Davis Cup: Berdych se omluvil z utkání v Kazachstánu

I takové zprávy patří ke sportu, ale i tak jedeme do Kazachstánu bojovat, o to víc nám držte palce: Tomáš Berdych se právě ze zdravotních důvodů omluvil kapitánovi z utkání v Kazachstánu.

29.03.2013
ATP Miami: Další zápas už neotočil, Berdych podlehl Gasquetovi

V Indian Wells došel do semifinále, v Miami však končí Tomáš Berdych svou pouť ve čtvrtfinále. Utkání s Richardem Gasquetem se mu otočit nepodařilo a Francouz mu tak vrátil porážku právě z Indian Wells. Berdych prohrál ve dvou setech 3:6 3:6.

29.03.2013
Kateřina Siniaková postupuje na turnaji $50,000 v Osprey

Do čtvrtfinále padesátitisícového turnaje žen v americkém Osprey postoupily dvě naše hráčky, Kristýna Plíšková a juniorka Kateřina Siniaková. Ve druhém kole Katka smetla domácí Irinu Falconi (152. WTA) 6:2 6:1 a Kristýna vybojovala postup přes Lesyu Tsurenko (UKR).

28.03.2013
ATP Miami: Berdych nedal šanci Querreymu a je ve čtvrtfinále

Po předchozích tvrdých třísetových bitvách se tentokrát Tomáš Berdych na kurtu neohřál ani hodinu. Sama Querreyho rozdrtil jasně 6:1 6:1 a postoupil mezi osm nejlepších. Tam ho čeká Richard Gasquet z Francie. Na turnaji překvapivě končí Novak Djokovic, který nestačil na Haase.

27.03.2013
Juniorka Siniaková sbírá další body mezi ženami

Kateřina Siniaková (1996) úspěšně pokračuje ve svém americkém turné na ženském okruhu. Po úspěchu v Miami, kde postoupila do hlavní soutěže teď v Osprey ($50,000) získala další skalp, když v prvním kole vyřadila Alexandru Cadantu (ROU, 119. WTA).

27.03.2013
Turnaj A mladšího žactva na Štvanici a v Říčanech vyhráli Paulson a Machová

Poslední turnaje „A“ mladšího žactva v zimní sezoně vyhráli Andrew Paulson (2001, I.ČLTK Praha) a Petra Machová (2001, TK Sparta Praha). Paulson ve finále zdolal Erika Najmana (2001), Machové po třech hrách skrečovala Vanesa Nikolovová (2001).

26.03.2013
Turnaj A mužů v Českém Krumlově vyhrál Lubomír Majšajdr

Lubomír Majšajdr (1988) se stal vítězem áčkového turnaje mužů, který se konal v Českém Krumlově. Hráč LTK Liberec prošel turnajem bez ztráty setu a ve finále porazil Davida Pavlíka (1994, TK Sparta Praha) 6:3 7:5. Čtyřhru vyhrál pár Škoch, Zedník.

26.03.2013
Tenisté pojedou na Davis Cup do Astany i s uzdraveným Štěpánekem

Na čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu pojede osvědčená sestava tenistů v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. Ty doplní trojice Lukáš Rosol, Ivo Minář a Jan Hájek. Utkání proti Kazachům se uskuteční ve dnech 5.-7.4. na antuce v Astaně.

26.03.2013
Krejčíková ve finále v Umagu ITF 1 nevyhrála, ani neprohrála

Česká juniorka Barbora Krejčíková (1995, TK Agrofert Prostějov) došla na turnaji ITF 1 v Umagu do finále. Titul však nezískala ani ona, ani její soupeřka Victoria Kan (RUS). Turnaj byl totiž kvůli nepřízni počasí ukončen a nedohrán.

26.03.2013
Berdych utekl Fallovi z mečbolu, Zakopalová prohrála se Šarapovovou

Tomáš Berdych přešel i přes třetí kolo turnaje v Miami, na postup se ale nadřel. Český tenista zdolal Alejandra Fallu v třísetovém boji, když musel dokonce odvracet dva mečboly Kolumbijce. S turnajem se naopak loučí Klára Zakopalová, která nestačila na favorizovanou Sharapovovou.

26.03.2013
Kateřina Vaňková došla do finále $10,000 v Gonesse

Katka Vaňková (1989, TK Sparta Praha) na svůj první titul v roce 2013 nedosáhla. Na turnaji ITF $10,000 ve francouzském Gonesse došla do finále, kde však za stavu 1:6 1:2 utkání proti Anne Schaefer (GER) vzdala. Katka v semifinále porazila Olgu Savchuk, bývalou 79. hráčku světa.

24.03.2013
WTA Miami: Klára Zakopalová přešla přes Kirilenko do osmifinále

Klára Zakopalová ve dvou setech vyřadila Rusku Marii Kirilenko 6:2 7:6(4) a stejně jako na minulém turnaji v Indian Wells si zahraje osmifinále dvouhry. Její soupeřkou o postup mezi osm nejlepších bude další Ruska, Maria Sharapova.

24.03.2013
ČTS získal nejvyšší ocenění Tennis Europe
Cenu pro nejúspěšnější tenisovou asociaci za rok 2012 z rukou prezidenta Tennis Europe Jacquese Duprého převzal na zasedání Tennis Europe v Talinnu prezident ČTS Ing. Ivo Kaderka, CSc.
24.03.2013
ATP Miami: Tomáš Berdych otočil zápas a postoupil do třetího kola

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych postoupil v Miami do třetího kola. O postup však musel bojovat ve třech sadách s Gimeno-Traverem (ESP), kterého nakonec zlomil poměrem 5:7 7:6(3) 6:2. V dalším kole ho čeká Alejandro Falla, který vyřadil nasazeného Verdasca.

24.03.2013
Petra Kvitová končí v Miami na raketě Flipkens

Petra Kvitová se do osmifinále v Miami neprobojovala. Česká jednička totiž ve třetím kole nestačila na Belgičanku Kirsten Flipkens, které podlehla ve třech setech 0:6 6:4 1:6.

23.03.2013
Barbora Krejčíková si v Umagu zahraje o titul

Naše juniorka Bára Krejčíková potvrzuje roli jedničky a favoritky prestižního turnaje v Umagu (Grade 1), kde s přehledem došla do finále a bude bojovat o titul. Bára během pěti utkání neztratila ani set, naopak svým soupeřkám moc šancí nedala. Ve finále ji vyzve Victoria Kan (RUS).

23.03.2013
Jan Minář titul v Sunderlandu $10,000 nezískal

Honza Minář došel na ITF futures $10,000 v anglickém Sunderlandu do finále. Titul mu však nedovolil získat Daniel Smethurst (GBR), kterému český hráč podlehl 3:6 4:6. Minář v semifinále vyřadil jedničku turnaje Joshe Goodala (GBR).

23.03.2013
WTA Miami: Klára Zakopalová je další Češkou ve třetím kole

Klára Zakopalová napodobila Petru Kvitovou a postoupila do třetího kola v Miami. Nasazená hráčka č. 21 měla na úvod turnaje volný los a poté si poradila s Anabel Medinou Garrigues (ESP) 6:3 7:6(3). V dalším kole čeká Kláru vítězka duelu Kirilenko – Mattek-Sands.

23.03.2013
Petra Kvitová je v Miami ve třetím kole, Plíšková končí

Do třetího kola podniku WTA v Miami postoupila Petra Kvitová, která porazila Shuai Peng. Světová osmička ale musela otáčet utkání po prvním prohraném setu, Číňanku nakonec porazila i potřetí v kariéře 5:7 6:2 6:2. Končí naopak Karolína Plíšková, jež nestačila na Caroline Wozniacki 7:5 3:6 3:6.

21.03.2013
Lukáš Rosol v Miami postupuje, vypadl Jan Hájek

Úvodní kolo turnaje ATP v Miami zvládl Lukáš Rosol, který si poradil s Gillesem Müllerem (LUX) 7:5 6:4 a v dalším kole vyzve Novaka Djokovice. Do dalšího kola se nepodívá kvalifikant Jan Hájek, který podlehl Albertu Ramosovi 3:6 1:6.

21.03.2013