Český tenisový svaz

MČR mužů a žen v Ostravě 2022: Známe semifinálové dvojice

19.08.2022

O finále mistrovství ČR mužů v Ostravě si zahraje Jaroslav Pospíšil s Jiřím Kroužkem a Tomáš Zlatohlávek s Matyášem Černým. Mezi ženami o finále zabojují Tereza Polanská s Denisou Pospíšilovou a Aneta Laboutková s Gabrielou Škrabalovou. Hrací plán: muži, ženy. LIVESCORE. LIVESTREAM: kurt 1, kurt 2, kurt 3, kurt 6. Více na www.mcr.cztenis.cz.

Laboutková - Wirglerová 6:0, 6:3
Aneta Laboutková hrála velmi dobře. Diktovala hru a soupeřka v prvním setu se vůbec nedostala do hry. Ve druhém setu už to bylo lepší ze strany Wirglerové, ale Laboutková byla celkově lepší a zaslouženě vyhrála.

Škrabalová - Pektorová 6:0, 7:5
Gabriela Škrabalová hrála výborně, navíc měla velkou porci štěstí. Hanku Pektorovou není lehké zlomit, ani za stavu 0:6, 0:3 to nevzdala a čekala na svoji šanci. Škrabalová ve druhém setu konečně něco zkazila a o druhý set se hodně bojovalo. Škrabalová hraje dobrý tenis a bude nebezpečná i pro nejvýše nasazenou Anetu Laboutkovou.

Polanská - Vlčková 6:4, 6:2
Tereza Polanská v pěkném zápase porazila Karolínu Vlčkovou. Polanská se lépe hýbe a Vlčková umí hrát zase razantněji. Obě aktérky podaly dobrý výkon ale vyhrát může jen jedna.

Pospíšilová - Kulhavá 6:1, 6:3
Denisa Pospíšilová hraje letos v Ostravě ve velké formě. Dnes si celkem snadno poradila s Veronikou Kulhavou. V semifinále ji čeká Tereza Polanská a v tomto zápase bude Denisa Pospíšilová favoritkou.

Pospíšil - Hájek 6:1, 4:6, 4:2 scr.
Zápas, kde velkou roli hrála razance. Hájek svižně servíroval a Pospíšil to zase hnal ve výměnách. Hájek z důvodů křečí žaludku zápas vzdal ve třetí sadě.

Kroužek - Kovařík 3:6, 6:3, 6:0
Jiří Kroužek dnes udolal Davida Kovaříka. V prvním setu hrál Kovařík výborně, ale postupně mu docházely síly. Kroužek se dostal do hry a ve třetí sadě už byl lepším hráčem.

Zlatohlávek - Jermář 6:3, 6:2
Mladý Tomáš Zlatohlávek hrál to svoje a Jermář vlastně něměl co hrát. Jermář dobře servíruje a sápe se na síť, ale Zlatohlávek hraje rychle, takže Jermář musel hrát těžké voleje a nedělal tím body. Zlatohlávek i solidně servíroval. V semifinále ho čeká zkušenější Matyáš Černý, který hraje velmi razantně a navíc se dobře pohybuje.

Černý - Štěpánek 6:1, 1:0 scr.
Tonda Štěpánek byl oslaben nějakou virózou, která trápila i Tondu Bolardta. Matyáš Černý by byl pro Tondu Štěpánka těžkým soupeřem i když by hrál Štěpánek v plné síle. Takto to byl nerovný souboj.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012