Český tenisový svaz

Macha Lake Open se koncem června vrací do Starých Splavů

09.05.2024

22. ročník mezinárodního tenisového turnaje žen ITF 75 Macha Lake Open se letos po roční přestávce uskuteční od 24. do 30. června 2024 v Doksech - Starých Splavech na Českolipsku. Informoval o tom turnajový ředitel Ronald Wawrečka, který stojí v čele pořadatelského spolku MLO.

Letos na jaře VV ČTS pořádání turnaje v jeho původním místě schváli a ITF zařadila MLO zpět na svojí termínovou listinu. "Máme na přípravu mnohem méně času než v minulosti, kdy jsme začali turnaj připravovat každoročně od ledna. S Libereckým krajem máme víceletou smlouvu, pomoc slíbilo město Doksy a s dalšími partnery jednáme o obnovení spolupráce. Věřím, že vše dopadne a mladé české tenistky se u nás v kvalitní konkurenci znovu prosadí tak jako v nedávné minulosti třeba Krejčíková, Bejlek a Nosková , " dodal Wawrečka.

MLO patří k nejstarším evropským ženským turnajům ITF. Jeho první ročník se uskutečnil v roce 1993 , jeho hlavními sponzory byly do roku 2007 severočeské společnosti Crystalex Nový Bor a Tarmac Liberec. Po přestávce byl turnaj s vyšší dotací obnoven v roce 2007 a jeho první vítězkou v nové éře se stala nejelepší současná slovenská hráčka Anna Karolina Schmiedlová. O rok později získala vítězný pohár česká hráčka Monika Kilnarová a v dalších dvou letech se radovala z prvenství Barbora Krejčíková. Ta vyhrála v covidovém roce 2020 ročník s pouze českou účastí ve finále nad Kateřinou Siniakovou, když turnaj pod patronací ČTS hráli v tom roce u Máchova jezera i přední čeští muži. V roce 2021 vyhrála finále ve Splavech aktuálně sedmá hráčka světa Číňanka Chin wen Čengová, finalistka letošního Australian Open. V roce 2022 se z vítězství v České Lípě radovala levoruká Moravanka Sára Bejlek.

Jaroslav Přibyl

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012