Český tenisový svaz

Linda Fruhvirtová získala titul v Bradentonu, Brenda finále skrečovala

07.12.2021

Další, v pořadí už třetí, finálový souboj sester Fruhvirtových v řadě měl tentokrát velmi rychlý průběh. Už po pouhých dvou gemech totiž mladší Brenda musela finálový souboj skrečovat kvůli zranění ruky.

„Ani nevím, jak jsem mohla dnes vyhrát, protože jsem byla unavená a mám něco s rukou,“ uvedla Brenda už po semifinálovém utkání. Její stav se před finálovým duelem s Lindou nezlepšil a po dvou hrách, které obě získala na svou stranu právě Linda, raději zápas vzdala.

Pro Lindu Fruhvirtovou se jedná o čtvrtý singlový titul v této sezoně. Potřetí pak vyhrála na turnaji kategorie J1.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Vítězem Junior Davis Cupu 2022 je východočeská tenisová oblast
27.-29. listopadu se v tenisové hale TK Pelhřimov hrál Junior Davis Cup - jedná se o soutěž 8 tříčlenných družstev mladších žákyň a mladších žáků (nar. 2010 – 2012) dle nominací jednotlivých OTS. Vítězem se stalo družstvo východočeské tenisové oblasti ve složení Pavel Oliver Dufek (TK Hlinsko), Matyáš Maršík (TK Česká Třebová), Marek Mikeš (TK SB Světlá nad Sázavou), kapitán Roman Nápravník, které ve finále porazilo jihomoravské družstvo 2:1. Maršík – Havel 6:3, 3:6, 4:6, Dufek – Rakouš 6:4, 6:3, Dufek, Maršík – Rakouš, Havel 6:4, 4:6, 10:7
30.11.2021
Áčkový turnaj dorostu v Přerově a na Slovácku vyhráli Mrva a Kajabová
Na dvorcích TK PRECHEZA Přerov se hrál první áčkový turnaj dorostenců halové sezóny 2021/2022. Ve dvouhře zvítězil Maxim Mrva (2007, TK AGROFERT Prostějov), který ve finále porazil Jiřího Čížka (2005, LTC Houštka) 6:3, 6:4. Čtyřhru vyhráli Vojtěch Valeš a Tomáš Zlatohlávek. Na dvorcích TENIS Slovácko hrály dorostenky a ve dvouhře zvítězila Klára Kabajová (2004, TJ Zbrojovka Vsetín), která ve finále přehrála Marii Slaměníkovou (2007, TK AGROFERT Prostějov) 6:4, 6:3. čtyřhru vyhrály Nela Charvátová a Natali Davidová. Výsledky: chlapci, dívky.
30.11.2021
Ostra Indoor Cup 2021: Paulson porazil Möllera a slaví druhý singlový titul
Na ostravském halovém turnaji ITF s dotací 15 tisíc dolarů se v neděli rozhodlo o šampionovi ve dvouhře. Stal se jím dvacetiletý Andrew Paulson, který přehrál o dva roky staršího Němce Marvina Möllera ve dvou setech. Český tenista zaznamenal druhý singlový titul v kariéře. Soutěž čtyřhry v Ostravě ovládli už v sobotu Filip Duda s Adamem Pavláskem.
30.11.2021
Milovice Indoor Open: Nosková v souboji o titul přehrála Bartůňkovou
Finále dvouhry na halové akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů v Milovicích mělo ryze české obsazení. Sedmnáctiletá Linda Nosková porazila v závěrečném duelu na turnaji o dva roky mladší kvalifikantku Nikolu Bartůňkovou ve dvou setech. Zajistila si tím posun do Top 300 žebříčku WTA, po započtení bodů by měla figurovat přibližně na 275. pozici. Talentovaná Bartůňková poskočí z konce osmé stovky k 600. příčce rankingu.
28.11.2021
Davis Cup: Britové vyhráli čtyřhru a postupují do čtvrtfinále. Čechům nepomohla ani šokující výhra Macháče
V neděli hráli na finálovém turnaji Davisova poháru opět čeští reprezentanti, kteří dokonce sahali po postupu do čtvrtfinále díky senzační výhře Tomáše Macháče nad Danielem Evansem. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila však nakonec na favorizované Brity nestačil, když v rozhodující čtyřhře porazili Joe Salisbury s Nealem Skupskim právě Macháče s Jiřím Veselým. Dopoledne své postupy do čtvrtfinále potvrdili také Kazaši a Chorvati.
28.11.2021
Sestry znovu proti sobě ve finále! Brenda oplatila Lindě porážku z minulého týdne
Brenda a Linda Fruhvirtovy na juniorských turnajích v Mexiku září. Pouhý týden po vzájemném finále na turnaji kategorie J1 v Guadalajaře se jim povedlo vybojovat vzájemný souboj i na akci JA v Meridě. Tentokrát se finálový duel vyvedl lépe mladší Brendě, která zvítězila dvakrát 7:5.
28.11.2021
Davis Cup: Stateční Češi po velké bitvě padli s favorizovanými Francouzi
První den finálového turnaje Davisova poháru nabídl porci tří úvodních utkání. V innsbrucké skupině C se představili čeští reprezentanti, kteří po velkém boji podlehli silným Francouzům 1:2 na zápasy. Tomáš Macháč sice na úvod skolil Richarda Gasqueta, Jiří Veselý však následně nestačil na Adriana Mannarina a v závěrečné čtyřhře vydřel výhru favoritům hvězdný pár Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut proti Macháčovi a Jiřímu Lehečkovi. V ostatních soubojích uspěli Švédové proti Kanadě (madridská skupina B) a Chorvati proti Australanům (turínská skupina D).
26.11.2021
Sekerková vyhrála Tennis Europe 12 & Under Festival na Malorce
Veronika Sekerková (2009, I.ČLTK Praha) vyhrála Masters nejlepších hráčů Evropy do 12 let, které se hrálo v Rafa Nadal Academy na Malorce. Navíc spolu se Sofií Hettlerovou vyhrály i soutěž čtyřher. Gratulujeme. Zpravodajství Tennis Europe. Výsledky.
22.11.2021
Nejlepší deblistka světa! Siniaková od WTA převzala trofej
Česká tenistka Kateřina Siniaková podruhé v kariéře zakončí sezonu na prvním místě deblového žebříčku. Pětadvacetiletá hráčka výsostní postavení potvrdila nedávným triumfem na Turnaji mistryň s Barborou Krejčíkovou.
21.11.2021
Opava Open: Poljak se po dvou letech dočkal titulu. Celkově získal pátou trofej
David Poljak (486.) podruhé v kariéře ovládl turnaj nižší kategorie Opava Open. Český tenista v nedělním dopoledním finálovém střetnutí přehrál Němce Marvina Möllera (559.) 6:3, 7:6(5). Celkově tak na okruhu ITF slaví pátou singlovou trofej.
21.11.2021
Lehečka třetí titul nevybojoval. Další finále jej vynese na pozici české dvojky
Skvělé výkony, které předváděl po celý týden na turnaji ve francouzském Pau, nakonec Jiří Lehečka v zisk turnajové trofeje nepřetavil. Ve finále tamního challengeru podlehl zkušenému Radu Albotovi ve dvou setech 2:6, 6:7(5). Přesto jej postup do čtvrtého letošního finále vynese na nové kariérní maximum a v pondělním vydání žebříčku se stane českou dvojkou.
21.11.2021
Fruhvirtovy nejprve dobyly titul, pak se poprvé střetly. Finále lépe zvládla Linda
Velmi pikantní den v sobotu prožilo sesterské duo Fruhvirtových. Na prestižním juniorském turnaji kategorie J1 v mexické Guadalajaře nejprve společně ovládlo finále čtyřhry, o několik desítek minut později proti sobě odehrálo premiérový vzájemný duel na mezinárodní úrovni. Boj o titul lépe zvládla 16letá Linda, která o dva roky mladší Brendu porazila 6:4, 7:6(5).
21.11.2021
Nosková vyhrála halové mistrovství ČR v Milovicích
Linda Nosková (2004, TK PRECHEZA Přerov o.s.) se stala halovou mistryní ČR pro sezónu 2022. Ve finále dvouhry porazila Anetu Laboutkovou (2000, I.ČLTK Praha) 6:2, 6:0. Nosková spolu s Adélou Moravcovou vyhrála i soutěž čtyřher. Halové mistrovství ČR se již tradičně hraje na začátku halové sezóny. Výsledky.
20.11.2021
Turnaj mistryň: Snový závěr roku! Krejčíková se Siniakovou triumfovaly ve čtyřhře
Poslední hrací den Turnaje mistryň v mexické Guadalajaře přinesl Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové sladkou tečku za sezónou. České tenistky porazily ve finále deblového turnaje belgicko-tchajwanské duo Elise Mertensová, Su-wej Sie 6:3, 6:4 a získaly pátou letošní trofej. Od půl třetí přijde na řadu singlové finále mezi Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a Estonkou Anett Kontaveitovou.
18.11.2021
MEZISTÁTNÍ družební UTKÁNÍ SmTS
Po téměř 2.leté odmlce způsobené pandemií Covid se v areálu TK Gornik Bytom v sobotu 13.11.21 utkaly 16 členné výběry SmTS a Slezského vojevodství(PL) k tradičnímu utkání družstev obou krajů v kategoriích U10-U18.Po celý den na 6 hard dvorcích pořádajícího klubu probíhaly zajímavé zápasy.I když nešlo o výsledek,ale především nastartování spolupráce,která začala v roce 2015 je nutné konstatovat,že domácí hráči byli v všech kategoriích lepší a vyhráli zaslouženě 30:10.Aspoň máme v odvetě na kurtech v Ostravě v létě co vracet.
16.11.2021
Úžasná forma talentované Samsonové. Třináctiletá Češka po dvou titulech přidala další finále
Je jí teprve 13 let, ale už teď Laura Samsonová potvrzuje, že toho v tenise může dosáhnout hodně. Talentovaná česká tenistka se po velkých úspěších na okruhu Tennis Europe vydala také na juniorský okruh ITF a ve sbírání vavřínu pokračuje i ve „vyšší“ divizi. Posbírala totiž dva tituly a tento týden si zahrála další finále.
14.11.2021
Csabi premiérové finále v Itálii nezvládla
Devatenáctiletá česká tenistka Petra Csabi v italském Solarinu na premiérový titul seniorské kategorie nedosáhla, ve finále podlehla o rok starší Slovence Kataríně Kužmové 1:6, 1:6. Přesto může být mladá Češka se svým celkovým výkonem na turnaji spokojená, finále kategorie ITF si zahrála vůbec poprvé v kariéře.
14.11.2021
Egyptská vítězná jízda pokračuje! Gengel slaví druhý titul v řadě
Deset zápasů, deset vítězství. Takto dokonale zní bilance Makra Gengela z posledních dvou turnajů kategorie ITF 15 hraných v egyptském tenisovém centru v Šarm aš-Šajchu. Byly z toho dva tituly, dnes přidal šestadvacetiletý český tenista ten druhý a letos už čtvrtý triumf. Celkově má ve sbírce Gengel titulů šest.
14.11.2021
Kaderka je s pražským BJK Cupem spokojený. Pozvu je na pořádnou večeři, vysekl poklonu pořadatelům
Pražský Pohár Billie Jean Kingové v sobotu vyvrcholil finálovým střetnutím mezi Švýcarskem a Ruskem, pomalu tak nastal čas bilancovat uplynulé dny plné kvalitního tenisu a hektické týdny plné příprav. Obrovskou zásluhu na hladkém průběhu týmového mistrovství světa mají pořadatelé pod vedením turnajového ředitele Vojtěcha Flégla, což ocenil i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. „Už padali vyčerpáním. Až to všechno skončí, pozvu je na parádní večeři,“ ocenil jejich práci ještě před začátkem finálového klání.
08.11.2021
Pohár BJK: Rusky vyhrály premiérový ročník týmového mistrovství světa v Praze
Ruské tenistky slaví vítězstvím na pražském Poháru Billie Jean Kingové! V sobotním finále zvládly porazit Švýcarky už po dvouhrách, což jim zajistilo zisk titulu. Na vítězství Darji Kasatkinové, která porazila Jil Teichmannovou 6:2, 6:4, navázala v podvečerním klání Ljudmila Samsonovová, jež si poradila se švýcarskou jedničkou Belindou Bencicovou 3:6, 6:3, 6:4.
08.11.2021
Pohár BJK: Češky neuspěly v deblu a podlehly Švýcarkám. Austrálie postupuje
Čtvrtým hracím dnem pokračoval v pražské O2 areně Pohár Billie Jean Kingové, pro české tenistky bohužel znamenal konečnou. Domácí reprezentantky totiž podlehly silným Švýcarkám poměrem 1:2 na zápasy. Markéta Vondroušová sice nejprve porazila Viktorii Golubicovou, následně ale Barbora Krejčíková nestačila na Belindu Bencicovou a české deblistky Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková prohrály s Bencicovou a Jil Teichmannovou. Kromě Švýcarek dnes vybojovaly postup do semifinále také Australanky, když přehrály Bělorusky.
05.11.2021
Pohár BJK: Rozhodla až čtyřhra! Češky vstoupily do turnaje těsnou výhrou nad Němkami
Premiérový ročník Poháru Billie Jean Kingové v pondělí konečně odstartoval. Domácí hráčky svedly v pražské O2 areně tuhý souboj s Německem, nakonec díky bodům od Markéty Vondroušové a deblové dvojice Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková zvítězily 2:1 na zápasy. V dopoledním programu se z prvního vítězství radovaly favorizované Belgičanky nad Běloruskem. V souboji mezi Francií a Kanadou došlo k velkému překvapení. Kanadě se totiž povedlo favorizované Francouzky, které obhajují titul z posledního ročníku Fed Cupu, porazit 2:1 na zápasy. Uspělo také Španělsko, které vyzrálo na Slovensko taktéž v poměru 2:1 na duely.
02.11.2021
Český slib splněn. Děkuji vám za skvělou práci, vzkazuje prezident ITF Haggerty
Letošní Roland Garros nebylo pro český tenis výjimečné jen tím, že Barbora Krejčíková senzačně dokráčela pro trofej. Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka totiž při finále pařížského grandslamu slíbil prezidentovi Mezinárodní tenisové federace Davidu Haggertymu, že se v Praze pokusí uspořádat Pohár Billie Jean Kingové, tedy mistrovství světa ženských týmů. A tento odvážný slib se nyní stal skutečností – prestižní akce vypukne za účasti dvanácti reprezentací už v pondělí 1. listopadu.
31.10.2021
Obří juniorský turnaj kategorie A má českého vítěze! Menšík ve finále pokořil syna slavného Borga
Teprve šestnáctiletý Jakub Menšík dosáhl na juniorském okruhu obrovského úspěchu! V Kapském Městě v Jižní Africe vyhrál titul ve dvouhře na turnaji kategorie A, což je spolu s juniorskými grandslamy (a ITF World Tennis Tour Junior Finals) nejvyšší kategorie podniků pod hlavičkou ITF. Český tenista ve finále jednoznačně přehrál prvního nasazeného Lea Borga, syna slavného grandslamového šampiona, jehož porazil 6:3, 6:2.
30.10.2021
Bez ztráty setu k titulu! Klimovičová slaví největší úspěch juniorské kariéry
Sedmnáctiletá Linda Klimovičová se v neděli zařadila mezi své krajanky, které v probíhající sezoně vybojovaly tituly v juniorské kategorii J1 na okruhu ITF. Česká juniorka si bez ztráty setu podmanila turnaj ve španělském Sanxenxu a vybojovala největší trofej své kariéry, když ve finále porazila Mirru Andrejevovou z Ruska 6:1, 6:2.
25.10.2021
Kalina vyhrál turnaj IFT J4 v Bosně a Hercegovině
Vít Kalina (2005, ITF 289) vyhrál mezinárodní turnaj ITF J4 hráčů do 18 let v Siroki Brijeg v Bosně a Hercegovině. V českém finále porazil Jakuba Prachaře 7:6(5), 7:6(4). Společně pak oba finalisté dvouhry vyhráli i soutěž čtyřher. Výsledky.
25.10.2021
Samsonová vyhrála 2021 Tennis Europe Junior Masters do 14 let
Laura Samsonová (2008, TE U14 12) vyhrála 2021 Tennis Europe Junior Masters, které hostilo Monte Carlo. Samsonová vyhrála všechny tři své zápasy bez ztráty setu a po ceremoniálu řekla: Vím, že zde hrály např. Benčič nebo Halep, tak doufám, že si proti nim někdy zahraji. Třetí místo vybojovala Alena Kovačková (2008, TE U14 7). Výsledky.
18.10.2021
Gengel vyhrál turnaj ITF Future $15,000 v Egyptě
Marek Gengel (1995, ATP 442) vyhrál mezinárodní turnaj ITF Futures dotovaný $15,000 v egyptském Sharm El Sheikhu. Ve finále porazil Maďara Fajta 6:4, 6:0. Spolu s Rumunem Cretu vyhrál Marek Gengel i čtyřhru. Výsledky.
17.10.2021
Filip vyhrál turnaj ITF J5 v Přerově, Slaměníková došla do finále
Jakub Filip (2005, ITF 543) vyhrál mezinárodní turnaj ITF J5 hráčů do 18 let v Přerově. Ve finále porazl Maďara Meszarose 6:3, 3:6, 6:2. Čtyřhru vyhráli Jakub Filip a Tomáš Zlatohlávek. V kategorii dívek došla do finále Marie Slaměníková (2007, ITF 1113), která ve finále nestačila na Slovenku Nadaskou 6:4, 4:6, 4:6. Výsledky.
17.10.2021
Mistrovství ČR minitenisu 2021 vyhrála Praha
28. září se již tradičně na Pražské Spartě uskutečnilo Mistrovství České republiky minitenistů. Sjeli se sem nejlepší týmy jednotlivých krajů, aby zasoutěžili o titul Mistra ČR v této kategorii.
15.10.2021
Obrat okořenila kanárem! Sisková vybojovala v Limě největší singlový titul kariéry
Dvacetiletá Anna Sisková na turnaji kategorie W25 v peruánské Limě dokázala dotáhnout svou účast až k zisku největšího singlového titulu kariéry. V nedělním finále si po obratu poradila s nasazenou sedmičkou Deou Herdzelasovou z Bosny, kterou porazila 3:6, 7:5, 6:0. Česká tenistka, jež zvládla i čtvrtý třísetový zápas v řadě, vybojovala celkově svou třetí trofej na okruhu ITF.
11.10.2021
Opluštil a Samsonová vyhráli turnaj ITF J5 v Prostějově
Patrik Opluštil (2005, ITF 922) vyhrál mezinárodní turnaj ITF J5 hráčů do 18 let v Prostějově. V českém finále porazil Nikolase Fedaska 6:1, 6:2. Čtyřhru vyhráli Patrik Homola a Lukáš Janoušek. V kategorii dívek zvítězila Laura Samsonova (2008, ITF 1258), která ve finále porazila Victorii Bervid 6:2, 6:2.
11.10.2021
Hájek na první singlovou trofej nedosáhl. V žebříčku přesto poskočí o více než 100 míst
Petr Hájek ve svém premiérovém finále dvouhry na okruhu ITF neuspěl. Čtyřiadvacetiletý Čech prohrál v egyptském Šarm aš-Šajchu s Brazilcem Gabrielem Decampsem po dvouhodinové bitvě 5:7, 7:6(4) a 0:6. Hájek přesto může být se svou účastí na turnaji spokojen – vždyť už v sobotu se stal také finalistou ve čtyřhře (jeho parťákem byl právě Decamps). A finálová účast ve dvouhře mu vynese posun z jedenácté do deváté stovky světového pořadí.
10.10.2021
Neridé Indoor Prague Open: Poljak vítězný double nezavršil, chyběl mu jediný set
David Poljak se vítězného konce parádního týdne nedočkal. Pětadvacetiletý Čech podlehl ve finále dvouhry na akci ITF Neridé Indoor Prague Open Uzbekovi Chumojunu Sultanovovi po dvou hodinách a 13 minutách 2:6, 6:3 a 4:6. Poljak prohrával ve druhém setu už 1:3, sérií pěti získaných gemů ale poslal finále do rozhodujícího dějství. V něm si tenisté drželi servis až do desáté hry, v níž se Uzbekovi podařilo duel zakončit na returnu. Poljak se včera na stejném turnaji radoval z deblové trofeje, kterou získal společně s krajanem Andrewem Paulsonem.
10.10.2021
Nečelil žádnému brejkbolu! Veselý si skvělým servisem dokráčel po roce a půl pro titul
Český tenista Jiří Veselý slaví na francouzském challengeru v Mouilleron-Le-Captif zisk turnajového titulu. V nedělním finále dokázala nasazená dvojka přehrát slovenského hráče Norberta Gombose, jehož porazila 6:4, 6:4, přičemž v utkání nečelila ani jednomu brejkbolu! Suverénní výkon na servisu vynesl Veselému první titul od loňského února, kdy triumfoval na turnaji ATP v Puné.
10.10.2021
Druhý double čtrnáctileté Brendy! Fruhvirtová si podmanila další velký turnaj v Chorvatsku
Čtrnáctiletá Brenda Fruhvirtová pokračuje v předvádění fantastických výkonů. Po skvělém vystoupení na juniorském Billie Jean King Cupu, kde spolu se Sárou Bejlek a Nikolou Bartůňkovou získala titul v prestižní týmové trofeji, si podmanila v chorvatském Vrsaru další juniorský turnaj z kategorie J1, přičemž si připsala na této úrovni už druhý letošní double.
10.10.2021
Áčkový turnaj staršího žactva na Spartě a v Mostě vyhráli Brückner a Krejčová
David Brückner (2008, Tenisový klub Havlíčkův Brod,z.s.) vyhrál poslední áčkový turnaj v kategorii starších žáků v Praze na dvorcích TK Sparta Praha. Ve finále porazil Davida Petrofského 6:3, 6:3. Čtyřhru chlapců vyhráli David Petrofský a Filip Dvořák. Áčkový turnaj starších žákyň v Mostě vyhrála Tereza Krejčová (2008, TK Slavia Plzeň), která ve finále porazila Nikol Janíčkovičovou 6:3, 6:3. Čtyřhru dívek vyhrály Tereza Krejčová a Monika Jiroušková. Výsledky: chlapci, dívky.
07.10.2021
Dominantní Češky nedaly šanci Japonkám a ovládly juniorský BJK Cup
Už po úvodních dvouhrách rozhodly o svém triumfu talentované české tenistky, které ve finále juniorského Poháru Billie Jean Kingové v turecké Antalyi bez potíží vyzrály na Japonsko! První bod pro české barvy vybojovala Brenda Fruhvirtová, jež ztratila jen čtyři gemy se Sarou Sajtovou (6:1, 6:3). Set neztratila ani Sára Bejlek, která přehrála Sajaku Išiovou 6:3 a 7:6(7). Češky ovládly juniorský BJK Cup počtvrté v historii (popáté, pokud počítáme i jeden československý triumf).
03.10.2021
Kalina vyhrál už druhý turnaj ITF J5 v Albánii
Vít Kalina (2005, ITF 374) vyhrál mezinárodní turnaj hráčů do 18 let v albánské Tiraně. Ve finále porail Itala Augentiho 6:4, 6:4. Vítězství by mělo Víta Kalinu posunout zhruba o 90 míst vzhůru žebříčkem ITF.
03.10.2021
Kovačková došla do finále turnaje Tennis Europe U14 v Mostě
Alena Kovačková (2008, TE U14 10) došla do finále mezinárodního Tennis Europe hráčů do 14 let v Mostě. Ve finále nestačila na Rusku Oktiabrevu 6:4, 5:7, 4:6. Čtyřhru vyhrála Kovačková se Slovenkou Belanskou. Do finále čtyřhry chlapců došli Kozlovský a Sklenička.
26.09.2021