Český tenisový svaz

Kaderka nově povede federaci Tennis Europe. Teď to bude o těžké dřině, říká

26.10.2020

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka byl na tři roky zvolen do funkce prezidenta evropské federace Tennis Europe. Ve funkci nahradí ruského zástupce Vladimira Dmitrijeva. „Přistupuji k tomu hrozně vážně a s úctou ke všem, kteří mi pomohli. Je to výzva a také odpovědnost,“ řekl Tenisovému světu Kaderka.

Velký úspěch pro český sport! Dlouholetý šéf českého tenisu Ivo Kaderka nově povede také evropskou federaci Tennis Europe, když v rozhodujícím třetím kole volby na Krétě porazil Evu-Mariu Schneiderovou z Německa (poměr hlasů 45:39).

„Je to potvrzení obrovské prestiže českého tenisu. Můžeme být hrdí na to, že má český sport a tenis v nejvyšších evropských strukturách svého šéfa,“ uvedl pro Tenisový svět Kaderka, jenž byl od roku 2017 viceprezi­dentem zmíněné evropské federace.

„Tato volba není jenom výsledkem mého přístupu a toho, co dělám, ale také toho, jak úspěšný český tenis je a co se udělalo společně. To zdůrazňuji,“ pokračoval nově zvolený prezident evropské federace.

Jeho plán v nynější těžké době je jasný. „Pokud je svět v nejhorší situaci od druhé světové války, pak to platí také pro sport a samozřejmě i pro tenis. O to větší odpovědnost, jak se dostat z tohoto maléru, máme. Teď to bude o těžké dřině, jak najít zdroje a jak zabezpečit to, co potřebujeme,“ poznamenal Kaderka, který si uvědomuje důležité úkoly.

„Musíme najít cestu k nejsilnějším a domluvit se s nimi, aby pomohli slabším. Tenis bude rodit svoje hráče jedině tehdy, když budou mít všichni možnost hrát,“ doplnil Kaderka.

Organizace Tennis Europe byla založena v roce 1975, sdružuje celkem 50 národních tenisových federací.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012