Český tenisový svaz

Challenger mužů a turnaj ITF žen na Štvanici

16.07.2019

V termínu 22. – 28.července I.ČLTK Praha a Tennis Arena opět pořádají kombinaci ATP Challengeru s dotací EUR 46.600 + H a ženského ITF s dotací USD 60.000. Již pošesté tomu tak bude pod hlavičkou titulárního partnera, společnosti Advantage Cars a nového standing by partnera, společnosti MONETA Money Bank.

V ženské hlavní soutěži budou podle prvního přihláškového listu startovat čtyři české tenistky – Barbora Krejčíková, Tereza Martincová, Tereza Smitková a Anastasia Zarycká, na volnou kartu pak pravděpodobně další čtyři – Lucie Hradecká, Denisa Alertová a některé z mladých nadějných hráček.

V hlavní soutěži turnaje mužů bude prvním nasazeným hráčem buď loňský vítěz Lukáš Rosol, nebo vítěz tří letošních Challengerů a naše opora v extralize Slovák Andrej Martin. Dále budou v hlavním poli startovat čeští hráči Adam Pavlásek a pravděpodobně i Václav Šafránek a Jan Šátral. Na volnou kartu oba vítězové juniorského debla ve Wimbledonu, mladí Jonáš Forejtek a Jiří Lehečka. O zbývajících volných kartách se rozhodne těsně před turnajem.

Finále ženské dvouhry je plánováno na neděli 28.7. od 13:00, po něm bude následovat finále dvouhry mužů.

Vstup zdarma, průchod areálem přes recepci volný, do klubové restaurace také.

Parkování pro diváky bude zajištěno pod Hlávkovým mostem, kde je dostatek prostoru a kam budou ochrankou nasměrována auta bez parkovacích karet. Naši členové, majitelé karet s povolením od firmy Acton budou moci tak, jako v běžné sezóně parkovat na místech k tomuto účelu vyhrazených (nezapomeňte kartu umístit na palubní desku). Zároveň je možné využít městské hromadné dopravy s tramvajovou zastávkou na Hlávkově mostu (tramvaj č.14).

Těšíme se na Vaši návštěvu a podporu domácích hráčů.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Masters Nike junior Tour U14 vyhráli Prokop a Miklová
Vítězi národního Masters do 14-ti let se stali Vojtěch Prokop (1998, TC MJ-Tenis) a Barbora Miklová (1998, TK SK Zlín). Prokop ve finále porazil Alessandra Ricciho 6:2, 6:0 a Miklová si poradila s Markétou Vondroušovou 6:7(6), 6:4, 6:2.
26.09.2012
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012