Český tenisový svaz

České týmy do 18-ti let postoupily do finále Summer Cupů 2014

02.08.2014

V pátek 1. srpna skončily kvalifikační skupiny Summer Cupů do 16-ti a 18-ti let. Česká Republika měla zastoupení ve všech kategoriích, do finále však postoupily pouze týmy osmnáctiletých. Junioři v boji o postup porazili v Opavě Portugalsko 3:0 a dívky v Mostě zdolaly 2:1 Francii. Finálové skupiny se konají 4.-6. srpna v Benátkách (ITA, junioři) a Granville (FRA, juniorky). Výsledky.

Šestnáctiletí chlapci bojovali o postup v turecké Ankaře, v boji o postup ale podlehli 1:2 Polsku. V utkání o 3. místo poté porazili 2:0 Bulhary. Dívky v Rakovníku v rozhodujícím utkání podlehly Běloruskám 0:3 a nestačily ani na Švédky v boji o 3. místo 1:2.

Sestavy českých týmů:

Chlapci U16: Alessandro Ricci, Patrik Rikl, Štěpán Holiš
Dívky U16: Markéta Vondroušová, Tereza Kolářová, Barbora Miklová
Junioři U18: David Poljak, Zdeněk Kolář, Pavel Štaubert
Juniorky U18: Miriam Kolodziejová, Simona Heinová, Petra Melounová

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012