Český tenisový svaz

Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Týmy odhalily soupisky, hrát by mohla Plíšková, Vondroušová a další hvězdy

07.06.2020

Pořadatelé týmového turnaje Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta zveřejnili v sobotu po poledni soupisky čtyř týmů. V lize, která bude mít celkem šest kol, by se mohly představit i největší české tenisové hvězdy! Na soupisce červeného týmu je Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, v modrém týmu figurují Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Mužská česká tenisová jednička Jiří Veselý je na soupisce bílých.

Největší hvězdou na soupiskách čtyř týmů je Karolína Plíšková, která by u červených mohla vytvořit silné duo s Barborou Strýcovou. Kapitán Daniel Vacek nominoval mezi muže daviscupové reprezentanty Lukáše Rosola a Tomáše Macháče.

Nabitou soupisku mají také modří, za které by mohla nastoupit silná dvojice Vondroušová – Muchová doplněná o Terezu Martincovou, která postoupila v tomto týdnu na turnaji LiveScore Cup 2020 do finále.

Jaroslav Navrátil má na soupisce bílých českou mužskou tenisovou jedničku Jiřího Veselého. Hrát by mohla také Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková či sestry Fruhvirtovy.

Týmová soutěž Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta bude mít celkem šest kol a první se uskuteční 11. a 12. června. První den nabídne šest dvouher mužů, čtyři singly žen, dvě čtyřhry a jednu smíšenou čtyřhru. Druhý den přijde na řadu stejná porce zápasů kromě smíšené čtyřhry. Hrát se bude na Štvanici (modří), Spartě (červení), v Prostějově (bílí) a v Praze v areálu TJ Spoje (žlutí).

Červený tým (kapitán Daniel Vacek)
Muži – Lukáš Rosol, Tomáš Macháč, Michael Vrbenský, Patrik Rikl, Tomáš Jiroušek, Tadeáš Paroulek, Martin Krumich, Ondřej Štyler, Matthew Williams Donald, Jakub Nicod, Vít Kalina, Petr Brunclík

Ženy – Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Monika Kilnarová, Barbora Miklová, Nikola Tomanová, Karolína Beránková, Aneta Laboutková, Aneta Lavičková, Dominika Šálková, Lucie Havlíčková, Barbora Palicová

Žlutý tým (kapitán Vojtěch Flégl)
Muži – Pavel Nejedlý, Marek Gengel, Petr Nouza, Michal Konečný, Andrew Paulson, Filip Duda, Matěj Vocel, Alex Kodat, Dominik Kellovský, Jiří Jeníček, Dominik Langmajer, Roman Jebavý, Daniel Lustig, Dominik Rys

Ženy – Jekatěrina Alexandrovová (RUS), Miriam Kolodziejová, Jesika Malečková, Anastasia Detiuc, Johana Marková, Nicole Gadient, Karolína Vlčková, Andrea Nová

Modrý tým (kapitán Vladislav Šavrda)
Muži – Václav Šafránek, Jan Šátral, Adam Pavlásek, Jonáš Forejtek, Robin Staněk, Ondřej Krstev, Martin Damm, Jiří Barnat, Vítek Horák, Mathias Musil, Vojtěch Petr, Lukáš Velík

Ženy – Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Lucie Hradecká, Denisa Hindová, Darja Viďmanová, Agáta Černá, Nikola Bartůňková, Amélie Šmejkalová

Bílý tým (kapitán Jaroslav Navrátil)
Muži – Jiří Veselý, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, David Poljak, Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Petr Hájek, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Ondřej Válek, Adam Jurajda

Ženy – Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Tereza Smitková, Anna Sisková, Magdalena Pantůčková, Renata Voráčová, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Sára Bejlek

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
OPTIM TOUR 2020: Paulson a Hindová vyhráli áčko v Houštce

Letos velmi dobře obsazený turnaj mužů a žen se hrál v prvních červencových dnech v tenisovém lesoparku v Houštce u Staré Boleslavi. Nebýt soutěže družstev v rámci akce „Barvy pro budoucnost“, mohla být účast ještě kvalitnější.

07.07.2020
Jan Raštica vyhrál MČR mladších žáků v Liberci

Jan Raštica (2008, TK AGROFERT Prostějov) vyhrál Mistrovství ČR v kategorii mladších žáků pro rok 2020. Ve finále porazil Davida Brücknera (2008, Tenisový klub Havlíčkův Brod,z.s.) 6:1, 6:3. Čtyřhru vyhráli Raštica a Čepelík. Výsledky.

06.07.2020
MČR mladších žákyň vyhrála Vanessa Dobiášová

Vanessa Dobiášová (2008, TK Sparta Praha) je mistryní ČR v kategorii mladších žákyň pro rok 2020. Ve finále porazila Elišku Forejtkovou (2008, TK Slavia Plzeň) 0:6, 7:5, 6:4. Čtyřhru vyhrály Alena Kovačková a Laura Samsonová. Výsledky.

06.07.2020
Češi ovládli Pohár přátelství! Vyhráli 8:2 na body

Megazápas mezi Českou a Slovenskou republikou jednoznačně skončil ve prospěch českých barev, které dominovaly v poměru 8:2. O body se mimo jiné postaraly fedcupové a daviscupové výběry, chlapci do čtrnácti let neztratili jedinou sadu. Body za slovenskou část si připsaly dívky do 23 let, které zvítězily 3:2 na zápasy, a chlapci do 18 let, kterým byl za nerozhodnutého stavu 6:6 na zápasy připočítaný bod za lepší poměr setů.

05.07.2020
Pohár přátelství: Češi vedou 3:0 na body! Uspěli Kolář i Forejtek

Souboj mezi českými a slovenskými tenisty napříč kategoriemi má na programu závěrečný hrací den. Zdeněk Kolář i Jonáš Forejtek uspěli v nedělních singlových zápasech a zařídili vítězství českého daviscupového týmu. V odpoledních hodinách bude v Bratislavě pokračovat souboj fedcupových týmů. Za nerozhodného stavu 1:1 pokračují také souboje výběrů mužů a žen do 23 let. O první bod pro Česko se postarali chlapci do 14 let, kteří slovenské soupeře přehrávají poměrem 10:0. Během neděle Čechům zvýšily vedení dívky do 18 let.

05.07.2020
Češi jdou o víkendu do boje! Jak dopadl dnešní los?

Před startem československého megazápasu se souběžně uskutečnily v Praze a Bratislavě tiskové konference, na kterých se losovali účastníci jednotlivých klání. Už jsou známy duelové dvojice jak u mužského Davis Cupu, tak u ženského Fed Cupu. Jaké pikantní souboje nadcházející víkend nabídne?

04.07.2020
Áčkové turnaje dorostu ve Dvoře Králové a Březnici vyhráli Siniakov a Tomajková

Daniel Siniakov (2003, SK HIT Hradec Králové z.s.) vyhrál turnaj třídy A ve Dvoře Králové. Ve finále porazil Hynka Bartoně (2004, TK AGROFERT Prostějov) 6:4, 6:1. Čtyřhru vyhráli Bartoň a Jurajda. Kristýna Tomajková (2005, TK AGROFERT Prostějov) vyhrála áčkový turnaj v Březnici, když ve finále porazila Julii Šruplovou (2004, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 6:1. Čtyřhru vyhrály Tomajková a Nová. Výsledky: chlapci, dívky.

02.07.2020
Ohlédnutí za turnajem mužů a žen ve Starých Splavech

Turnaj mužů a žen Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA vyhráli Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková. Zatímco Jonáš Forejtek zvítězil ve finále bez boje (Rosol kvůli zranění chodidla nenastoupil), Bára Krejčíková musela o titul bojovat. Více na www.machalakeopen.cz.

29.06.2020
WTA letos zůstává v České republice. Na Spartě se bude konat Prague Open

Sportovní fanoušek o letošní WTA v České republice nepřijde. Od 10. do 15. srpna se na pražské Spartě bude pořádat Prague Open s dotací 225 000 dolarů, přičemž se jedná o součást provizorního kalendáře. „Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů," nechal se slyšet prezident ČTS Ivo Kaderka.

29.06.2020
Jak na konkurenceschopnost? Český tenisový svaz přišel s osvědčenou metodou

Po dlouhé době Český tenisový svaz (ČTS) obnovil společná soustředění různých mládežnických výběrů. Napříč celou zemí pod vedením nového předsedy trenérské rady ČTS Jana Stočese proběhlo na přelomu května a června hned šest akcí. Pozornost nebyla upřena jen na talentované hráče do dvanácti let, ale také na výběr juniorů, ke kterému se přiřadil se svými zkušenostmi i Lukáš Rosol. „Z čtyřiašedesáti nominovaných členů širší reprezentace všech kategorií byly jen tři omluvenky. To mluví za vše. Do pátečního dne jsem neměl jediný negativní ohlas," neskrýval radost otec myšlenky Jan Stočes.

29.06.2020
Macha Lake Open 2020: Rosol do finále nenastoupil, vítězem je Forejtek

Vítězem turnaje mužů Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA se stal Jonáš Forejtek, kterému ve finále kvůli zranění nohy vzdal Lukáš Rosol. V kategorii žen zvítězila Barbora Krejčíková, která ve finále porazila Kateřinu Siniakovou 6:3, 6:4. Více na www.machalakeopen.cz.

28.06.2020
Macha Lake Open 2020: Krejčíková porazila Siniakovou a obhájila loňský titul

Barbora Krejčíková ve finále porazila Kateřinu Siniakovou 6:3, 6:4 a stala se vítězkou turnaje žen Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA. V kategorii mužů si titul odváží Jonáš Forejtek, kterému ve finále vzdal Lukáš Rosol kvůli zranění chodidla. Více na www.machalakeopen.cz.

28.06.2020
Macha Lake Open 2020: Finálové dvojice: Krejčíková-Siniaková, Rosol-Forejtek

V semifinálových bojích uspěli papíroví favorité. Krejčíková porazila Malečkovou 6:2, 7:6(7), Siniaková Noskovou 7:6, 6:4, Forejtek Nejedlého 6:4, 6:3 a Rosol Poljaka 7:6(5), 6:3. Více na www.machalakeopen.cz.

27.06.2020
Macha Lake Open 2020: Boje ve skupinách ukončeny

V pátek se dohrály poslední zápasy ve skupinách a tedy již známe všechny postupující do zítřejšího semifinále. Hrálo se ve čtyřech skupinách po čtyřech systémem každý s každým. Pouze vítěz skupiny postoupil do semifinále. Semifinálové dvojice jsou: Malečková-Krejčíková, Siniaková-Nosková, Forejtek-Nejedlý, Rosol-Poljak. Více na www.machalakeopen.cz.

26.06.2020
Macha Lake Open 2020: Do semifinále postoupili už Rosol a Forejtek

Ve čtvrtek se hrála velká porce zápasů. Dohrávaly se zápasy z deštivé středy + plánované čtvrteční zápasy. Někteří hráči tak hráli dva zápasy za den. Už se začínají profilovat favorité jednotlivých skupin. Z dalších bojů kvůli zranění odstoupili Vrbenský (břišní sval) a Václav Šafránek (zadní stehenní sval). Z důvodu odstoupení Vrbenského a Šafránka již dnes můžeme říci, že Rosol a Forejtek jsou jistými semifinalisty. Více na www.machalakeopen.cz.

25.06.2020
Macha Lake Open 2020: Déšť posunul středeční program na čtvrtek

První runda zápasů středečního programu začínala ještě za slunného počasí. Bohužel zhruba dvě hodiny poté začalo pršet. Déšť sice nebyl vydatný, ale pršelo několik hodin. Stihly se odehrát pouze 4 zápasy, ostatní byly přesunuty na čtvrtek. První vítězství ve skupině mají Siniaková, Linda Fruhvirtová, Kolář a Šátral. Více na www.machalakeopen.cz.

24.06.2020
Macha Lake Open 2020: Známe vítěze kvalifikace a los hlavní soutěže

Kvalifikace mužů a žen zná své vítěze, kteří se zúčastní hlavní soutěže, která byla rozlosována v úterý ve 14 hodin za přítomnosti ředitele turnaje Ronalda Wawrečky, vrchního rozhodčího Jaroslava Chmelíka, tenisové hvězdy Heleny Sukové a Jiřího Lehečky. Muži i ženy hrají ve čtyřech skupinách systémem každý s každým. Z kvalifikace do hlavní soutěže mužů postoupili Jiroušek a Štyler, mezi ženami Bejlek, Bartůňková a Vlkovská. Více na www.machalakeopen.cz.

23.06.2020
Macha Lake Open 2020: 1.kolo kvalifikace (pondělí)

První hrací den byl typicky letním prosluněným dnem, nicméně vydatné deště minulých dní nechaly na dvorcích Tenisového klubu Staré Splavy svou stopu. Hratelné byly pouze 2 dvorce, proto vrchní rozhodčí turnaje musel improvizovat a sehrát některé zápasy na dvorcích nedalekého Tenisového klubu Doksy. Všech 16 zápasů se nakonec podařilo úspěšně dohrát a v úterý snad již vše půjde podle plánu, tedy všechny zápasy se odehrají ve Starých Splavech. Více na www.machalakeopen.cz.

22.06.2020
Áčkové turnaje dorostu ve Zlíně a Brně vyhráli Válek a Šalková

Vítězem turnaje třídy A dorostenců ve Zlíně se stal Ondřej Válek (2003, TK AGROFERT Prostějov), kerý ve finále porazil Filipa Apltauera (2004, TK Olymp Praha) 6:4, 6:3. Čtyřhru vyhráli Apltauer a Baum. V Brně na áčku dorostenek zvítězila Dominika Šalková (2004, TK Neridé), která ve finále porazila Sáru Bejlek (2006, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 6:3. Čtyřhru vyhrály Dominika Šalková a Patricie Kubíková. Výsledky: chlapci, dívky.

21.06.2020
Macha Lake Open 2020: Kvalifikace mužů a žen

Kvalifikace turnaje mužů a žen ve Starých Splavech – Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA se hraje od pondělí 22. června do neděle 28. června. Kvalifikace začíná v pondělí v 11 hod. Hlavní soutěž začíná ve středu. Mezi muži bude nejvýše nasazeným hráčem Lukáš Rosol, mezi ženami Ekaterina Alexandrova. Časový program a rozlosování najdete na: http://www.cztenis.cz/…-turnaje/838

21.06.2020
Áčko staršího žactva v Havířově a Karlových Varech vyhráli Peták a Valentová

Áčkový turnaj staších žáků v Havířově vyhrál Denis Peták (2006, ŽLTC Brno), který ve finále porazil Denide Krakovského (2006, Tennis Hill Havířov o.s.) 4:3, scr. Čtyřhru vyhráli Kumstát a Klimas. Vítězkou áčkového turnaje starších žákyň v Karlových Varech se stala Tereza Valentová (2007, TK Sparta Praha), která ve finále porazila Marii Slaměníkovou (2007, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 6:1, 6:1. Čtyřhru vyhrály Starečková a Valentová. Výsledky: chlapci, dívky.

20.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Bílý tým bez potíží zvítězil. Modří si připsali první výhru

Druhým hracím dnem pokračovalo druhé kolo týmové soutěže Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta. V pražských Spojích proti sobě hráli žlutý a modrý tým, druhý jmenovaný si pohlídal čtvrteční vedení 9:6 a nakonec vyhrál 19:9. V Prostějově dokráčel bílý výběr k jasnému vítězství 18:3 nad červeným celkem.

20.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Červený tým slaví výhru, za ten Bílý bodovali Veselý i Siniaková

Zbrusu nová soutěž smíšených družstev s názvem Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA měla v pátek na programu druhý hrací den. První výhru v sérii slaví tým Červených, který získala už ve dvouhrách potřebných pět, resp. patnáct bodů. K vítězství dokráčel i díky velkému obratu Veselého a bodu Siniakové Bílý tým.

15.06.2020
Macha Lake Open Junior v Doksech vyhrála Munzarová

Předkvalifikační turnaj juniorek “B” pod názvem Macha Lake Open Junior na tenisových kurtech Tenisového klubu v Doksech vyhrála Lenka Munzarová (2003, Severočeská tenisová o.s.), když ve finále porazila Viktorii Starečkovou (2006, TK Sparta Praha) 0:6, 6:0, 1:0(5). Lenka Munzarová si vítězstvím vybojovala divokou kartu do kvalifikace na turnaj žen Macha Lake Open 2020, který začíná od pondělí 22. června ve Starých Splavech. Výsledky.

15.06.2020
Áčkový turnaj žen v Pardubicích vyhrála Zálabská

První áčkový turnaj letní tenisové sezóny žen hraného na dvorcích LTC Pardubice vyhrála domácí Zuzana Zálabská (1985, LTC Pardubice). Ve finále porazila Lindu Noskovou (2004, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 7:5, 6:0. Čtyřhru žen vyhrály Klára Hájková s Anetou Laboutkovou. Výsledky.

12.06.2020
Áčkový turnaj staršího žactva v Prostějově vyhráli Peták a Urbanová

První áčkový turnaj letní sezóny v kategorii staršího žactva tradičně pořádá TK Agrofert Prostějov. V kategorii chlapců zvítězil Denis Peták (2006, ŽLTC Brno), který ve finále porazil Toma Hänela (2006, TK Sparta Praha) 6:2, 6:4. Čtřhru vyhráli Denis Krakovský a Adam Soukup. V kategorii dívek vyhrála Lucie Urbanová (2006, TK AGROFERT Prostějov), která ve finále porazila Magdalenu Smékalovou (2006, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 6:1. Čtyřhru vyhrály Lucie Urbanová a Tereza Valentová. Výsledky: chlapci, dívky.

12.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Vondroušová se vrátila vítězně. Kvitová se Strýcovou padly

Ve čtvrtek se rozjel projekt Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta. Šestikolová týmová soutěž během úvodního dne nabídla výhry Markéty Vondroušové, Karolíny Muchové v Modrém týmem nebo vedení Červeného tým nad Žlutým týmem. V pátek je na programu druhý den, úspěšný tým musí dosáhnout patnácti vítězných zápasů.

12.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Hvězdný debl na úvod! Začíná velká týmová soutěž

Ve čtvrtek se rozjíždí projekt Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta. Šestikolová týmová soutěž od jedenáctého června nabídne velké české hvězdy, včetně Petry Kvitové a Barbory Strýcové, které společně nastoupí během prvního dne. K vidění budou také české naděje Linda Fruhvirtová a Dalibor Svrčina.

11.06.2020
LiveScore Cup 2020: Plíšková bez ztráty setu dokráčela k titulu

Favorizovaná Karolína Plíšková (3.) vyhrála exhibiční turnaj LiveScore Cup 2020. Ve finále si připsala třetí výhru v řadě, když porazila překvapivou finalistku Terezu Martincovou (133.) 6:2, 6:4. Utkání, které trvalo 68 minut, zvládla Plíšková i přes drobnou komplikaci se ztrátou podání zkraje druhé sady.

07.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Týmy odhalily soupisky, hrát by mohla Plíšková, Vondroušová a další hvězdy

Pořadatelé týmového turnaje Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta zveřejnili v sobotu po poledni soupisky čtyř týmů. V lize, která bude mít celkem šest kol, by se mohly představit i největší české tenisové hvězdy! Na soupisce červeného týmu je Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, v modrém týmu figurují Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Mužská česká tenisová jednička Jiří Veselý je na soupisce bílých.

07.06.2020
Tenisový turnaj, který nemá obdoby. V létě se uskuteční česko-slovenský souboj národních týmů

Český a Slovenský tenisový svaz připravili na 4. a 5. července největší vzájemný mezinárodní souboj, který se kdy uskutečnil. Utká se 10 reprezentačních týmů každé země v 10 samostatných zápasech.

04.06.2020
LiveScore Cup 2020: Hrát bude Kar. Plíšková, začíná se ve středu

Od středy do soboty se na Štvanici uskuteční LiveScore Cup 2020. Během čtyř dnů se na turnaji představí šest elitních českých tenistek, které budou hrát ve dvou skupinách. Největším lákadlem je třetí hráčka světa Karolína Plíšková, představí se také Markéta Vondroušová.

02.06.2020
Kvitová porazila Muchovou, mezi muži triumfoval Vrbenský

Petra Kvitová ovládla bez ztráty setu turnaj O pohár prezidenta ČTS. Nasazená jednička si v deštivém finále poradila s Karolínou Muchovou po setech dvakrát 6:3. Mezi muži triumfoval Michael Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku.

28.05.2020
Česká tenisová elita už v úterý na Spartě!

Tenisový turnaj O pohár prezidenta Českého tenisového svazu se uskuteční ve dnech 26. až 28. května v areálu TK Sparta Praha. Akce se zúčastní nejlepší čeští tenisté a tenistky, účast přislíbila Petra Kvitová nebo Jiří Veselý. Celkově se představí osm mužů a stejný počet žen.

25.05.2020
Zemřel Stanislav Burian

Sedmnáctého května ve věku 83 let zemřel Ing. Stanislav BURIAN, velká osobnost českého tenisu. Bývalý předseda Českého tenisového svazu a místopředseda federálního tenisu, dlouholetý tenisový funkcionář, sportovní nadšenec a stavař, byl dlouhá léta tváří klubů Start Praha a Oáza Praha.

21.05.2020
Unikátní série turnajů! Týmy Plíškové a Kvitové budou bojovat o peníze na charitu

Přelom letošního jara a léta nabídne dobročinný turnaj Tipsport Charity Cup, v rámci kterého se během června a července představí týmy okolo špičkových českých tenistek. Ústředními postavami budou Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou.

11.05.2020
Barvy pro budoucnost TOP Liga ČTS by Moneta

ČTS představuje soutěž „Barvy pro budoucnost TOP Liga ČTS by Moneta.“ Jedná se o ligu tenisových výběrů, kterou budou mít na starosti nominování kapitáni českým tenisovým svazem. Turnaje se zúčastní čtyři týmy: modrý, červený, bílý a žlutý. Barvy české trikolóry doplňuje typická barva tenisového míče. Výběry odehrají utkání systémem „každý s každým“ a to včetně odvet.

07.05.2020
NOVÁ VLÁDNÍ USNESENÍ PŘINESLA UVOLNĚNÍ PRO SPORT
Vláda zrychlila scénář uvolňování mimořádných opatření díky příznivému vývoji epidemiologické situace. Od pátku 24.4.2002 byla změněna pravidla omezení volného pohybu osob, které nyní mohou chodit na veřejnosti či sportovat v až desetičlenných skupinkách. Od pondělí 27.4.2020 budou moci otevřít i prodejní provozovny až do 2 500 metrů plochy s výjimkou těch v nákupních centrech. Nová usnesení č. 452/2020 a č. 453/2020 po několika týdnech umožňují postupný návrat ke sportovní činnosti klubů.
28.04.2020
Soutěže pro mládež, dorost i dospělé začnou po skončení mimořádného stavu, karantény a dalších opatření

Český tenisový svaz připravuje ve spolupráci s oblastními tenisovými svazy modely, podle kterých začnou či budou pokračovat tenisové soutěže v dětských, mládežnických i dospělých kategoriích na území Česka. Vše bude vycházet z nařízení Vlády ČR a příslušných orgánů, když naším zájmem je připravit takovou metodiku, díky které se soutěže řádně rozeběhnou, jakmile to bude bez rizika pro všechny účastníky a jejich okolí možné a platné předpisy to dovolí.

10.04.2020
Turnaje Českého tenisového svazu po skončení karantény

Český tenisový svaz má připravenou sestavu domácích soutěží po skončení karantény. Český tenisový svaz připravil na období, kdy ještě nebudou možné mezinárodní cesty, ale podmínky již dovolí setkání menšího počtu lidí a otevření sportovišť pro uživatele, sérii dlouhodobých a krátkodobých soutěží týmů i jednotlivců, díky kterým se hráči po dlouhém výpadku připraví a rozehrají v zápasech na vstup do turnajového seriálu.

02.04.2020