Český tenisový svaz

Australian Open: Ka. Plíšková, Muchová, Krejčíková a Macháč postupují. Další tři Češky končí

09.02.2021

Během druhého hracího dne zasáhlo do úvodního kola dvouhry na Australian Open celkem sedm českých zástupců. Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková a Tomáš Macháč si zajistili postup do další fáze turnaje, naopak Barbora Strýcová, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková neuspěly.

Macháč je po skreči soupeře ve druhém kole
Tomáš Macháč (199.) vedl v prvním kole Australian Open 6:7(5), 7:5, 6:0 a 3:0, když jeho soupeř Mario Vilella Martínez (181.) duel skrečoval. Český tenista tak slaví premiérové vítězství v hlavní soutěž grandslamu! V dalším kole ho čeká italský favorit Matteo Berrettini (10.).

„Bylo to zajímavé utkání, oba jsme byli v těžké karanténě. Jsem moc rád, že jsem to dal. Zatím ale neprožívám žádné emoce, bylo to opravdu náročné psychicky i fyzicky,“ hodnotil Macháč.

Ka. Plíšková rychle postupuje
Karolína Plíšková (6.) vstoupila do Australian Open vítězstvím 6:0 a 6:2 nad italskou tenistkou Jasmine Paoliniovou (95.), na kurtu se zdržela pouze 47 minut. Česká favoritka si k postupu pomohla 15 vítěznými údery, trápící se Italka zaznamenala pouze tři.

„Hrála jsem rychle a agresivně, všechno se mi dařilo. Cítila jsem se dobře, byla jsem uvolněná. Se svým výkonem jsem spokojená,“ uvedla Plíšková, která si ve druhém kole zahraje proti Danielle Collinsové (40.).

Ve druhém kole je po výhře nad grandslamovou vítězkou i Muchová Karolína Muchová (27.) slaví na Australian Open postup do druhého kola. Češka v duelu plném nepřesností zdolala za hodinu a 38 minut 7:5 a 6:2 Jelenu Ostapenkovou (47.) z Lotyšska, vítězku Roland Garros z roku 2017.

Obě hráčky stačily za dva sety nasbírat shodně 37 nevynucených chyb. Muchová k nim zejména v koncovce utkání dokázala čím dál častěji přidávat i vítězné údery, a zahraje si tak ve čtvrtek o vylepšení svého turnajového maxima. Soupeřkou jí bude Němka Mona Barthelová (212.).

„První zápas je vždy těžký. Snažila jsem se hlavně celou dobu povzbuzovat. Jsem ráda za koncovku prvního setu, v tom druhém už mi vyšly nějaké returny a potom jsem si to pohlídala. Podmínky byly složité, foukalo, na kurtech byly stíny,“ nechala se slyšet Muchová.

Krejčíková přehrála Čeng
Barbora Krejčíková (59.) si stejně jako loni zahraje na Australian Open ve druhém kole dvouhry. Pětadvacetiletá Češka si na úvod poradila se Saj-saj Čeng (44.) za dvě hodiny a 27 po setech 6:3, 2:6 a 6:2. Krejčíková získala rozhodující náskok brejkem na 3:1 ve třetím setu. Na konci proměnila v pořadí pátý mečbol.

Bouzková vzdorovala světové pětce, padla po dvou hodinách
Srdnatý výkon, který na postup nestačil. Marie Bouzková (50.) dokázala i ve třetím vzájemném souboji favorizované Elině Svitolinové (5.) pořádně zatopit, po dvouhodinové přetahované se ale nakonec radovala z výhry 6:3 a 7:6(5) ukrajinská soupeřka.

V prvním setu se zrodil jediný brejk – to když si Bouzková prohrála ve čtvrtém gemu servis čistou hrou. Druhá sada byla vyrovnanější. Svitolinová do ní sice vstoupila okamžitým brejkem, Češka ale oplácela stejnou mincí. V dalším průběhu nevyužila pražská rodačka na příjmu tři brejkové šance (z toho jedna byla za stavu 5:4 zároveň setbolem) a dramatické dějství vygradovalo závěrečným tiebreakem. V koncovce zápasu si Bouzková kuriózně pomohla hned několika prasátky a nutila hrát Svitolinovou čím dál delší výměny, ani to ale světové padesátce k obratu nepomohlo. Po skvělém výkonu Bouzková v tiebreaku padla nejtěsnějším rozdílem 5:7.

„Byl to těžký zápas, velká bitva. Ve druhém setu jsem měla dost šancí, tam rozhodly jeden dva míčky. Se svým výkonem jsem docela spokojená,“ řekla Bouzková, která se po boku Španělky Sorribesové Tormové představí ještě ve čtyřhře.

Kr. Plíšková padla ve dvou tiebreacích
Kristýna Plíšková (73.) končí v singlové části Australian Open již v prvním kole. Zápas s Heather Watsonovou (60.) dospěl do dvou zkrácených her, v nichž si vedla lépe britská protivnice.

V úvodním dějství se obě tenistky předháněly s úspěšností na servisu. Bez jediného brejkbolu dospěl set až do tiebreaku, ve kterém uhrála Češka čtyři výměny. To druhou sadu odstartovala mnohem lépe Plíšková, své vedení 3:0 ale záhy ztratila. Watsonová se naopak vrátila do zajetých kolejí z prvního setu. V jedenácté hře odvrátila rodačka z Loun hned čtyři brejkboly a zdálo se, že má nejhorší za sebou. V tiebreaku však v klíčovou chvíli vyrobila dvojchybu a prohrála 6:7(4), 6:7(3).

Pokračovat tak bude už jen v deblu, v němž startuje v páru s krajankou Lucií Hradeckou.

Strýcová nenašla recept na Kuzněcovovou
Barbora Strýcová (38.) prohrála se Světlanou Kuzněcovovou (37.) za hodinu a 25 minut dvakrát 2:6, na Australian Open tak končí potřetí v řadě v prvním kole. Česká tenistka v utkání proti někdejší světové dvojce ztratila čtyřikrát podání, sama nevyužila ani jeden ze šesti brejkbolů. Kuzněcovová přestřílela Češku na vítězné míče v poměru 20 ku 8. Strýcovou čeká v Melbourne ještě čtyřhra po boku Su-wej Sie.

Kompletní přehled výsledků z Australian Open naleznete na www.australianopen.org.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
Pardubická juniorka 2020: Dovednostní soutěž o sluchátka Apple AirPods 2 a další ceny

Dovednostní soutěž „čára“ si již při své premiéře v ročníku 2019 Pardubické juniorky získala obrovskou popularitu. V loňském roce vítězný Jiří Barnat získal sluchátka Apple Airpods. Letošní vítěz získá sluchátka Apple AirPods 2, ale to není všechno. Vloni poraženému finalistovi zbyly oči pro pláč, letos určitě plakat nebude – dostane reproduktor BOSE SoundLink B1 Color Speaker. Bude se ale také bojovat o třetí místo, protože pro třetího pořadatelé připravili přenosný reproduktor JBL GO 2. Soutěž je naplánovaná na pondělní podvečer 10. srpna. Místo konání: centrální dvorec LTC Pardubice.

25.07.2020
Hvězdy, o kterých se nesnilo. Můžeme opět nastartovat světový tenis, věří v Praze

Dvě hráčky elitní světové desítky v čele se Simonou Halepovou i domácí hvězdy. V areálu TK Sparta Praha proběhla ve středu před polednem tisková konference, na níž byly oznámeny účastnice blížícího se Prague Open, antukového podniku WTA. „Můžeme opět nastartovat světový tenis. Daří se nám vytvořit projekt, který je v současné době majákem na moři,“ shodli se prezident ČTS Ivo Kaderka a ředitel turnaje a pořádajícího oddílu David Trunda.

22.07.2020
Divoké karty pro vítěze dvouher dívek a chlapců Pardubické juniorky 2020

Díky spolupráci Pardubické juniorky s turnajem žen Macha Lake Open a ATP challengerem Prosperita Open, získají i v roce 2020 vítězové dvouhry divoké karty do hlavních soutěží těchto turnajů.

22.07.2020
OPTIM TOUR 2020: Kodat a Hrdinková vyhráli áčko v Brně

V klubu TC Brno se hrál asi nejkvalitnější turnaj v jeho historii. V mužské části pavouka se čekal postup Paulsona a Paroulka – finalistů posledního turnaje v Houštce. Ovšem Roman Poštolka a Daniel Pátý se postarali o překvapivý konec těchto favoritů. Výsledky: muži, ženy.

22.07.2020
Tipsport Elite Trophy: Růžový tým poprvé zvítězil. Výhru řídila kapitánka Strýcová

Napotřetí to růžovému týmu na Tipsport Elite Trophy vyšlo. Po úvodních dvou nezdarech se ve druhé polovině července dočkal už v neděli, když sedmý bod nad černým týmem ve čtyřhře přidala dvojice Barbora Strýcová, Linda Fruhvirtová. Kapitánka Strýcová k výhře přispěla hned třemi body.

19.07.2020
Opět bez titulu. Kvitová ve finále v Berlíně ztratila vedení

Petra Kvitová se s exhibičními turnaji v Berlíně rozloučí bez zisku titulu. Česká tenistka si pro trofej nedokráčela ani na tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof, kde ve finále padla s Anastasijí Sevastovovou (43.) 6:3, 3:6, 5:10.

19.07.2020
MČR družstev mladšího žactva 2020 vyhrál Prostějov

TK Agrofert Prostějov obhájil loňský titul na Mistrovství ČR družstev v kategorii mladšího žactva, které se hraje již tradičně v půlce července ve Zlíně. Prostějov ve finále porazil Spartu 5:1. Na třetím místě skončil I.ČLTK Praha a na 4. místě skončil Přerov. Výsledky: 1. kolo, čtvrtfinále, o 5.-8. místo, SF a FI. Fotogalerie.

19.07.2020
Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Forejtek otočil bitvu proti Lehečkovi. Uspěla také Krejčíková

V neděli vyvrcholil druhý díl Trofeje solidarity a naděje 2020 by Moneta. Nejprve šly do akce ženy – Barbora Krejčíková splnila roli favorita, když porazila ve dvou setech sedmnáctiletou Darju Viďmanovou a slaví zisk singlového titulu. Poté přišlo na řadu mužské finále, ve kterém devatenáctiletý Jonáš Forejtek udolal o rok mladšího Jiřího Lehečku a slaví již druhý singlový titul za poslední měsíc.

19.07.2020
Fotogalerie: Mistrovství ČR družstev mladšího žactva 2020 ve Zlíně

Od čtvrtka 16. července se ve Zlíně hraje Mistrovství ČR družstev v kategorii mladšího žactva pro rok 2020. Finále se hraje v neděli 19. července. Titul obhajuje TK Agrofert Prostějov. Výsledky: 1. kolo, o 5.-8. místo, SF a FI. Fotogalerie.

18.07.2020
Turnaje A staršího žactva v Ostravě a Táboře vyhráli Soukup a Starečková

Vítězem turnaje třídy A staršího žactva v Ostravě v areálu RIDERA SPORT se stal Adam Soukup (2006, I.ČLTK Praha),který ve finále porazil Denise Petáka (2006, ŽLTC Brno) 7:6, 3:6, 6:3. Vítězem čtyřhry se stala dvojice Tom Hanel (2006, TK Sparta Praha) a Daniel Vlček (2006, Open Tennis Club). Vzhledem k deštivému počasí se finálové zápasy odehrály na antuce v tenisové hale TK Havířov. Vítězkou turnaje starších žákyň v Táboře se stala Viktorie Starečková (2006, TK Sparta Praha), která ve finále porazila Karolínu Heiderovou (2006, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 6:7, 6:4, 6:1. Čtyřhru vyhrály Slaměníková (2007, TK PRECHEZA Přerov o.s.) a Syrová (2006, I.ČLTK Praha). Výsledky: chlapci, dívky.

17.07.2020
Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Brenda Fruhvirtová si vyšlápla na Siniakovou. Ta končí v základní skupině

Čtvrteční den druhého dílu Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta má za sebou úvodní zápasy. Největším překvapením je výhra třináctileté Brendy Fruhvirtové, která našla recept na Kateřinu Siniakovou. Ve hře byla také přemožitelka Siniakové ze středečního odpoledne Darja Viďmanová, jež vyhrála nad Annou Siskovou.

16.07.2020
Turnaj A mladšího žactva na Hamru a v Přerově vyhráli Raština a Kovačková

Vítězem turnaje mladších žáků třídy A ČTS v Praze na SK Hamr se stal Jan Raštica (2008, TK AGROFERT Prostějov), který ve finále porazil Matouše Čepelíka (2008, LTK Liberec) 6:2, 6:2. Čtyřhru vyhráli Raštica s Čepelíkem. Vítězkou turnaje A mladších žákyň v Přerově se stala Alena Kovačková (2008, TK Sparta Praha), která ve finále porazila Elišku Forejtkovou (2008, TK Slavia Plzeň) 6:4, 6:2. Čtyřhru vyhrály Ondrášková a Paštiková. Výsledky: chlapci, dívky.

15.07.2020
Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: V Prostějově začíná kvalifikace. K vidění budou nadějní Češi

Prostějov čeká nabitý tenisový týden. Od pondělí se zde bude konat druhý turnaj Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta, po Starých Splavech se tentokrát tuzemští tenisté sjedou do Prostějova. V úvodní den jsou na programu kvalifikační zápasy, celkově se odehraje šestnáct duelů. O druhé kolo se pokusí zkušený Jaroslav Pospíšil či naděje českého tenisu Dalibor Svrčina a Nikola Bartůňková.

13.07.2020
Pohár předán! Česko-slovenské souboje by měly pokračovat

Prezidenti českého a slovenského tenisového svazu se ve čtvrtek potkali v Praze při příležitosti předání trofeje za úspěšní pilotní ročník Poháru přátelství (Češi vyhráli nad Slováky 8:2 na body), který proběhl o víkendu. Akce měla velký ohlas na obou stranách a neměla by být jednorázovou záležitostí. „Byla by škoda, aby takový senzační projekt nepokračoval. V budoucnu budeme chtít hrát o putovní Pohár přátelství,“ řekl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

11.07.2020
Hledáme sběrače pro WTA turnaj ve věku 18 let a starší

Vážení tenisoví příznivci, hledáme dospělé sběrače, kteří by měli zájem o sbírání míčů během mezinárodního WTA turnaje žen s dotací 225 000 USD v termínu 8.- 16. 8. 2020. Turnaj se bude konat na TK Sparta Praha.

10.07.2020
Tenisová extraliga 2020 rozlosována

Tenisová extraliga 2020 se odehraje 11.-16.12.2020 v Ří­čanech, Prostějově. Předkolo: Severočeská – RPM Oáza Říčany (v Říčanech), Jihlava-Pardubice (v Prostějově). Vítěz předkola z Říčan doplní semifinálovou skupinu v Říčanech, kde je Sparta a Štvanice (I.ČLTK Praha). Vítěz předkola z Prostějova doplní semifinálovou skupinu v Prostějově, kde je Prostějov a Přerov. Titul obhajuje tým ze Štvanice I.ČLTK Praha. Více na http://www.cztenis.cz/…iga-2020.pdf

09.07.2020
OPTIM TOUR 2020: Paulson a Hindová vyhráli áčko v Houštce

Letos velmi dobře obsazený turnaj mužů a žen se hrál v prvních červencových dnech v tenisovém lesoparku v Houštce u Staré Boleslavi. Nebýt soutěže družstev v rámci akce „Barvy pro budoucnost“, mohla být účast ještě kvalitnější.

07.07.2020
Jan Raštica vyhrál MČR mladších žáků v Liberci

Jan Raštica (2008, TK AGROFERT Prostějov) vyhrál Mistrovství ČR v kategorii mladších žáků pro rok 2020. Ve finále porazil Davida Brücknera (2008, Tenisový klub Havlíčkův Brod,z.s.) 6:1, 6:3. Čtyřhru vyhráli Raštica a Čepelík. Výsledky.

06.07.2020
MČR mladších žákyň vyhrála Vanessa Dobiášová

Vanessa Dobiášová (2008, TK Sparta Praha) je mistryní ČR v kategorii mladších žákyň pro rok 2020. Ve finále porazila Elišku Forejtkovou (2008, TK Slavia Plzeň) 0:6, 7:5, 6:4. Čtyřhru vyhrály Alena Kovačková a Laura Samsonová. Výsledky.

06.07.2020
Češi ovládli Pohár přátelství! Vyhráli 8:2 na body

Megazápas mezi Českou a Slovenskou republikou jednoznačně skončil ve prospěch českých barev, které dominovaly v poměru 8:2. O body se mimo jiné postaraly fedcupové a daviscupové výběry, chlapci do čtrnácti let neztratili jedinou sadu. Body za slovenskou část si připsaly dívky do 23 let, které zvítězily 3:2 na zápasy, a chlapci do 18 let, kterým byl za nerozhodnutého stavu 6:6 na zápasy připočítaný bod za lepší poměr setů.

05.07.2020
Pohár přátelství: Češi vedou 3:0 na body! Uspěli Kolář i Forejtek

Souboj mezi českými a slovenskými tenisty napříč kategoriemi má na programu závěrečný hrací den. Zdeněk Kolář i Jonáš Forejtek uspěli v nedělních singlových zápasech a zařídili vítězství českého daviscupového týmu. V odpoledních hodinách bude v Bratislavě pokračovat souboj fedcupových týmů. Za nerozhodného stavu 1:1 pokračují také souboje výběrů mužů a žen do 23 let. O první bod pro Česko se postarali chlapci do 14 let, kteří slovenské soupeře přehrávají poměrem 10:0. Během neděle Čechům zvýšily vedení dívky do 18 let.

05.07.2020
Češi jdou o víkendu do boje! Jak dopadl dnešní los?

Před startem československého megazápasu se souběžně uskutečnily v Praze a Bratislavě tiskové konference, na kterých se losovali účastníci jednotlivých klání. Už jsou známy duelové dvojice jak u mužského Davis Cupu, tak u ženského Fed Cupu. Jaké pikantní souboje nadcházející víkend nabídne?

04.07.2020
Áčkové turnaje dorostu ve Dvoře Králové a Březnici vyhráli Siniakov a Tomajková

Daniel Siniakov (2003, SK HIT Hradec Králové z.s.) vyhrál turnaj třídy A ve Dvoře Králové. Ve finále porazil Hynka Bartoně (2004, TK AGROFERT Prostějov) 6:4, 6:1. Čtyřhru vyhráli Bartoň a Jurajda. Kristýna Tomajková (2005, TK AGROFERT Prostějov) vyhrála áčkový turnaj v Březnici, když ve finále porazila Julii Šruplovou (2004, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 6:1. Čtyřhru vyhrály Tomajková a Nová. Výsledky: chlapci, dívky.

02.07.2020
Ohlédnutí za turnajem mužů a žen ve Starých Splavech

Turnaj mužů a žen Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA vyhráli Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková. Zatímco Jonáš Forejtek zvítězil ve finále bez boje (Rosol kvůli zranění chodidla nenastoupil), Bára Krejčíková musela o titul bojovat. Více na www.machalakeopen.cz.

29.06.2020
WTA letos zůstává v České republice. Na Spartě se bude konat Prague Open

Sportovní fanoušek o letošní WTA v České republice nepřijde. Od 10. do 15. srpna se na pražské Spartě bude pořádat Prague Open s dotací 225 000 dolarů, přičemž se jedná o součást provizorního kalendáře. „Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů," nechal se slyšet prezident ČTS Ivo Kaderka.

29.06.2020
Jak na konkurenceschopnost? Český tenisový svaz přišel s osvědčenou metodou

Po dlouhé době Český tenisový svaz (ČTS) obnovil společná soustředění různých mládežnických výběrů. Napříč celou zemí pod vedením nového předsedy trenérské rady ČTS Jana Stočese proběhlo na přelomu května a června hned šest akcí. Pozornost nebyla upřena jen na talentované hráče do dvanácti let, ale také na výběr juniorů, ke kterému se přiřadil se svými zkušenostmi i Lukáš Rosol. „Z čtyřiašedesáti nominovaných členů širší reprezentace všech kategorií byly jen tři omluvenky. To mluví za vše. Do pátečního dne jsem neměl jediný negativní ohlas," neskrýval radost otec myšlenky Jan Stočes.

29.06.2020
Macha Lake Open 2020: Rosol do finále nenastoupil, vítězem je Forejtek

Vítězem turnaje mužů Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA se stal Jonáš Forejtek, kterému ve finále kvůli zranění nohy vzdal Lukáš Rosol. V kategorii žen zvítězila Barbora Krejčíková, která ve finále porazila Kateřinu Siniakovou 6:3, 6:4. Více na www.machalakeopen.cz.

28.06.2020
Macha Lake Open 2020: Krejčíková porazila Siniakovou a obhájila loňský titul

Barbora Krejčíková ve finále porazila Kateřinu Siniakovou 6:3, 6:4 a stala se vítězkou turnaje žen Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA. V kategorii mužů si titul odváží Jonáš Forejtek, kterému ve finále vzdal Lukáš Rosol kvůli zranění chodidla. Více na www.machalakeopen.cz.

28.06.2020
Macha Lake Open 2020: Finálové dvojice: Krejčíková-Siniaková, Rosol-Forejtek

V semifinálových bojích uspěli papíroví favorité. Krejčíková porazila Malečkovou 6:2, 7:6(7), Siniaková Noskovou 7:6, 6:4, Forejtek Nejedlého 6:4, 6:3 a Rosol Poljaka 7:6(5), 6:3. Více na www.machalakeopen.cz.

27.06.2020
Macha Lake Open 2020: Boje ve skupinách ukončeny

V pátek se dohrály poslední zápasy ve skupinách a tedy již známe všechny postupující do zítřejšího semifinále. Hrálo se ve čtyřech skupinách po čtyřech systémem každý s každým. Pouze vítěz skupiny postoupil do semifinále. Semifinálové dvojice jsou: Malečková-Krejčíková, Siniaková-Nosková, Forejtek-Nejedlý, Rosol-Poljak. Více na www.machalakeopen.cz.

26.06.2020
Macha Lake Open 2020: Do semifinále postoupili už Rosol a Forejtek

Ve čtvrtek se hrála velká porce zápasů. Dohrávaly se zápasy z deštivé středy + plánované čtvrteční zápasy. Někteří hráči tak hráli dva zápasy za den. Už se začínají profilovat favorité jednotlivých skupin. Z dalších bojů kvůli zranění odstoupili Vrbenský (břišní sval) a Václav Šafránek (zadní stehenní sval). Z důvodu odstoupení Vrbenského a Šafránka již dnes můžeme říci, že Rosol a Forejtek jsou jistými semifinalisty. Více na www.machalakeopen.cz.

25.06.2020
Macha Lake Open 2020: Déšť posunul středeční program na čtvrtek

První runda zápasů středečního programu začínala ještě za slunného počasí. Bohužel zhruba dvě hodiny poté začalo pršet. Déšť sice nebyl vydatný, ale pršelo několik hodin. Stihly se odehrát pouze 4 zápasy, ostatní byly přesunuty na čtvrtek. První vítězství ve skupině mají Siniaková, Linda Fruhvirtová, Kolář a Šátral. Více na www.machalakeopen.cz.

24.06.2020
Macha Lake Open 2020: Známe vítěze kvalifikace a los hlavní soutěže

Kvalifikace mužů a žen zná své vítěze, kteří se zúčastní hlavní soutěže, která byla rozlosována v úterý ve 14 hodin za přítomnosti ředitele turnaje Ronalda Wawrečky, vrchního rozhodčího Jaroslava Chmelíka, tenisové hvězdy Heleny Sukové a Jiřího Lehečky. Muži i ženy hrají ve čtyřech skupinách systémem každý s každým. Z kvalifikace do hlavní soutěže mužů postoupili Jiroušek a Štyler, mezi ženami Bejlek, Bartůňková a Vlkovská. Více na www.machalakeopen.cz.

23.06.2020
Macha Lake Open 2020: 1.kolo kvalifikace (pondělí)

První hrací den byl typicky letním prosluněným dnem, nicméně vydatné deště minulých dní nechaly na dvorcích Tenisového klubu Staré Splavy svou stopu. Hratelné byly pouze 2 dvorce, proto vrchní rozhodčí turnaje musel improvizovat a sehrát některé zápasy na dvorcích nedalekého Tenisového klubu Doksy. Všech 16 zápasů se nakonec podařilo úspěšně dohrát a v úterý snad již vše půjde podle plánu, tedy všechny zápasy se odehrají ve Starých Splavech. Více na www.machalakeopen.cz.

22.06.2020
Áčkové turnaje dorostu ve Zlíně a Brně vyhráli Válek a Šalková

Vítězem turnaje třídy A dorostenců ve Zlíně se stal Ondřej Válek (2003, TK AGROFERT Prostějov), kerý ve finále porazil Filipa Apltauera (2004, TK Olymp Praha) 6:4, 6:3. Čtyřhru vyhráli Apltauer a Baum. V Brně na áčku dorostenek zvítězila Dominika Šalková (2004, TK Neridé), která ve finále porazila Sáru Bejlek (2006, TK AGROFERT Prostějov) 6:2, 6:3. Čtyřhru vyhrály Dominika Šalková a Patricie Kubíková. Výsledky: chlapci, dívky.

21.06.2020
Macha Lake Open 2020: Kvalifikace mužů a žen

Kvalifikace turnaje mužů a žen ve Starých Splavech – Macha Lake Open 2020 by Crystalex – Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA se hraje od pondělí 22. června do neděle 28. června. Kvalifikace začíná v pondělí v 11 hod. Hlavní soutěž začíná ve středu. Mezi muži bude nejvýše nasazeným hráčem Lukáš Rosol, mezi ženami Ekaterina Alexandrova. Časový program a rozlosování najdete na: http://www.cztenis.cz/…-turnaje/838

21.06.2020
Áčko staršího žactva v Havířově a Karlových Varech vyhráli Peták a Valentová

Áčkový turnaj staších žáků v Havířově vyhrál Denis Peták (2006, ŽLTC Brno), který ve finále porazil Denide Krakovského (2006, Tennis Hill Havířov o.s.) 4:3, scr. Čtyřhru vyhráli Kumstát a Klimas. Vítězkou áčkového turnaje starších žákyň v Karlových Varech se stala Tereza Valentová (2007, TK Sparta Praha), která ve finále porazila Marii Slaměníkovou (2007, TK PRECHEZA Přerov o.s.) 6:1, 6:1. Čtyřhru vyhrály Starečková a Valentová. Výsledky: chlapci, dívky.

20.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Bílý tým bez potíží zvítězil. Modří si připsali první výhru

Druhým hracím dnem pokračovalo druhé kolo týmové soutěže Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta. V pražských Spojích proti sobě hráli žlutý a modrý tým, druhý jmenovaný si pohlídal čtvrteční vedení 9:6 a nakonec vyhrál 19:9. V Prostějově dokráčel bílý výběr k jasnému vítězství 18:3 nad červeným celkem.

20.06.2020
Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta: Červený tým slaví výhru, za ten Bílý bodovali Veselý i Siniaková

Zbrusu nová soutěž smíšených družstev s názvem Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA měla v pátek na programu druhý hrací den. První výhru v sérii slaví tým Červených, který získala už ve dvouhrách potřebných pět, resp. patnáct bodů. K vítězství dokráčel i díky velkému obratu Veselého a bodu Siniakové Bílý tým.

15.06.2020
Macha Lake Open Junior v Doksech vyhrála Munzarová

Předkvalifikační turnaj juniorek “B” pod názvem Macha Lake Open Junior na tenisových kurtech Tenisového klubu v Doksech vyhrála Lenka Munzarová (2003, Severočeská tenisová o.s.), když ve finále porazila Viktorii Starečkovou (2006, TK Sparta Praha) 0:6, 6:0, 1:0(5). Lenka Munzarová si vítězstvím vybojovala divokou kartu do kvalifikace na turnaj žen Macha Lake Open 2020, který začíná od pondělí 22. června ve Starých Splavech. Výsledky.

15.06.2020