Český tenisový svaz

Ivo Kaderka byl valnou hromadou zvolen prezidentem Českého tenisového svazu na dalších 5 let

28.12.2013

Dne 28. prosince 2013 na valné hromadě Českého tenisového svazu v Černé Hoře v hotelu Sladovna byl zvolen Ing. Ivo Kaderka, CSc. prezidentem ČTS na dalších 5 let.

Delegáti osmi tenisových oblastí ČTS se dnes sešli v hotelu Sladovna v Černé Hoře u Blanska, aby na valné hromadě zhodnotili činnost za poslední čtyři roky a zvolili nového prezidenta svazu. Uvodem přítomní uctili minutou ticha památku zemřelého čestného prezidenta ČTS Jiřího Lendla a členy orgánů svazu Jaroslava Gebauera, Jana Tročila a Jana Záhlavu, kteří navždy opustili řady tenistů v období mezi valnými hromadami.

Po procedurálních otázkách schválili delegáti dílčí změny stanov ČTS přijatých radou ČTS v uplynulých čtyřech letech. Prezident ČTS Ivo Kaderka následně přednesl svoji obšírnou zprávu. Zaměřil se na otázky financování svazu, zajištění prostředků pro státní reprezentaci, výchovu mládeže a fungování regionálních tenisových svazů. Přiblížil veliké úspěchy reprezentací České republiky, jména vítězství v Davisově poháru a Fedcupu, stejně jako úspěchy mládežnických výběrů. Podtrhl výsledky systematické práce s mládeží, péči o její rozvoj počínaje TSM až po pořádání turnajů ITF a ATP - futures a challengerů. Ocenil práci trenérů s nejmenšími, projekt mini a baby tenisu převzala světová tenisová federace. U nás těmito soutěžemi s názvem Memoriál Zdeňka Kocmana uctíváme památku obětavého funkcionáře.

V souvislosti s novým Občanským zákoníkem přijali delegáti změnu stanov ČTS s tím, že pětileté období se vztahuje na funkční období prezidenta , výkonného výboru svazu a konání volební valné hromady. Zástupci klubů a oddílů se budou na nevolebních valných hromadách scházet každoročně.

Obšírná zpráva předsedy KRK Jiřího Veselíka konstatovala, že nebylo v oblasti finanční ani sportovní nalezeno žádných závad.

Ze 120 delegátů bylo přítomno 114 delegátů. Volba prezidenta ČTS proběhla hladce, jedinému kandidátu dalo svůj hlas 112 přítomných.

Jednání bylo zakončeno zprávou návrhové komise, kterou přednesl František Steiner, usnesení bylo schváleno.

Zpravodajství z oblasti českého tenisu
František Čech Mistrem světa 2012 Super-Seniorů
Fantastického úspěchu dosáhl František Čech na Mistrovství světa Super-Seniorů v chorvatském Umagu.Získal zlatou medaili ve své kategorii M-75, kde ve finále porazil Kinga Van Nostranda z USA 6:4 7:5. Spolu s Ladislavem Vysockým získali stříbro v deblu a bronz za soutěž družstev. Zlatou medaili také získala Radka Martinicová ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme.
23.09.2012
Pohár prezidenta ČTS – miliony pro mládež
Už patnáctý rok je ve funkci prezidenta ČTS Ivo Kaderka, český tenis patří k nejlepším na světě a je už dlouhá léta v dokonalé finanční kondici. Přitom problémy kolem financování českého sportu jsou rok od roku větší.
21.09.2012