Český tenisový svaz

Oficiální zápis o utkání družstev v tenisu

Domácí
TO Bohemians Praha D
Hosté
Sokol Horní Počernice C
Název soutěže: 15. 4.třída D
Věková kategorie: dospělí
Datum: 27.5.2017
Místo konání: TO Bohemians Praha
Český tenisový svaz
 
domácí
hosté
výsledek sad
hry
sady
body
Jméno
BH
Jméno
BH
1.
2.
3.
D
H
D
H
D
H
1.
Luzar Radek
1
Hořejš Daniel
1
6:2
6:0
 
12
2
2
0
1
0
2.
Lerbletier Jakub
1
Rieb Tomáš
1
6:4
3:6
7:6
16
16
2
1
1
0
3.
Muhrová Barbora
1
Sedláčková Klára
3
5:7
6:1
6:3
17
11
2
1
1
0
4.
Švecová Martina
1
Boudová Alžběta
3
2:6
1:6
 
3
12
0
2
0
1
5.
Seidl Patrik
1
Radil Milan
1
1:6
4:6
 
5
12
0
2
0
1
6.
Balík Stanislav
1
Koděra Lukáš
1
2:6
1:6
 
3
12
0
2
0
1
7.
Muhrová Barbora
Švecová Martina
1
1
 
 
 
12
0
2
0
1
0
8.
Luzar Radek
Seidl Patrik
1
1
Radil Milan
Hořejš Daniel
1
1
6:7
6:3
1:0
13
10
2
1
1
0
  Vítěz utkání: TO Bohemians Praha D       
81
75
10
9
5
3

Kontaktní osoby družstev

TO Bohemians Praha D
Příjmení a jméno: Kušnír Jozef
Telefon: 606600999
E-mail: kusnirj@seznam.cz
Sokol Horní Počernice C
Příjmení a jméno: Radil Milan Ing.
Telefon: 602266077
E-mail: radilmilan@gmail.com

Sdělení kapitánů družstev

TO Bohemians Praha D
Po odehrání posledního mužského singla soupeř nečekal stanovenou dobu a bez konzultace se mnou, jakožto kapitánem poslal hráče druhého debla domů. V té době jsem byl v areálu, ale ne u kurtu a proto se kapitán soupeřova týmu dotázal našeho hráče, jestli jsme komplet, ten mu řekl, že asi ne, kapitán nepočkal na mě, i když jsem ve stanovené době přišel a své hráče poslal domů.
J. Kušnír
Sokol Horní Počernice C
Nesouhlasím se zápisem u debla, kde se napsala scr. Soupeř (TO Bohemians) po skončení singlů a uplynutí 20min neměl k dispozici 2 deblové páry a přítomného kapitána resp. zástupce kap. Po dotazu na přítomného hráče R. Luzara mi bylo řečeno, že druhého debla dnes nebudou mít. Proto jsem odeslal zbývající 3 hráče Horních Počernic domů. Po odehrání 1. setu 1. debla přišel kapitán (asi po hodině), že chtějí hrát 2. debla, s čímž jsem nesouhlasil. Čtyřhry se vůbec nelosovaly.
M. Radil

Poznámky kapitánů

TO Bohemians Praha D
Zápas č. 7 (čtyřhra žen) byl skrečován ve prospěch domácích, protože hosté neměli k dispozici 2. ženu pro čtyřhru (nevolnost po dvouhře).Tato skreč nijak nesouvisela s následnými neshodami obou kapitánů.
První čtyřhra mužů (zápas č.8) byla normálně odehrána, u druhé čtyřhry se kapitáni nemohli shodnout na jejím odehrání - kapitán hostí se dotázal na místo kapitána jednoho z hráčů domácích a následně poslal, bez konzultace s kapitánem domácích a losování dvojic, své hráče domů (určil pár Radil, Hořejš jako pár č.1). Domácí měli své hráče v areálu a byli připraveni druhou čtyřhru mužů odehrát, nicméně již nebylo s kým.
Tato nešťastná událost ("zmatky" obou kapitánů) neměla vliv na celkovou výhru domácích.
P. Brázda

Nebudu reagovat na invektivy p. Radila vůči mé osobě (přijde mi to nedůstojné), nicméně rád bych ještě uvedl následující:
- na utkání jsem byl jako divák, cca 10min
- na p. Radila jsem žádný "nátlak" nevyvíjel, ani jsem během 10 min nemohl ovlivnit průběh 3 setového zápasu...
- za TO Bohemians Praha jsem se v IS vyjádřil jako určená odpovědná osoba klubu, dle popisu situace od kapitána týmu p. Kušníra, nikoliv jako člen výboru (nikdy nezaznělo...)
- opakování zápasu č.8 po prohře hostů se mi zdá úsměvné a divím se, že o věcech, které zde p. Radil popisuje, se nezmiňuje v zápise o utkání
P. Brázda, 30.5.2017
Sokol Horní Počernice C
Po odehrání všech singlů (muži i ženy) a stavu 3:3, jsme musel (jako kapitán) velmi nerad skrečovat ženský debl, protože moje hráčka č.1, Klárka Sedláčková, nemohla do debla nastoupit (a jinou hráčku jsem tak narychlo nesehnal), protože od rána měla velké zdravotní problémy, které se po odehraném siglu ještě výrazně zhoršily a nebyla schopna dál hrát. Toto uvádím jen na vysvětlení, proč jsme neplánovaně neodehráli dívčí (ženský) debl.

Po ukončení posledního singla (mužský, zápas Balík - Koděra) jsem se asi za 10 min ptal přítomných hráčů Bohemky u krajního kurtu (kde byl stoleček se zápisem a zapisovaly se kapitánem Bohemky všechny odehrané zápasy. Toto uvádím proto, že od začátku zápasů od 9 do ca 13 hod se nechodily výsledky nikam jinam zapisovat, zápis byl po celou dobu pouze na tomto místě), zdali již mají připravené deblové dvojice, abychom to rozlosovali a předem napsali do zápisu hrající deblové dvojice, mi bylo hráčem Bohemky Radkem Luzarem řečeno, že kapitán ani zástupce kapitána Bohemky nejsou přítomni, ať ještě počkám. Po dalších minimálně 10 min (min 20 min od ukončení posl. singla) jsem se opět zeptal na to samé (stejného hráče na stejnou záležitost). Jejich hráč R.Luzar, protože tam stále nebyl ani kapitán ani zástupce kapitána, mi jasně sdělil, že nemají druhou dvojici na debla, neví, kde je kapitán, kdy přijde a že druhého debla mám tímto považovat za skrečovaný z jejich strany (to bylo ve chvíli, kdy určitě uplynulo více času než 20 min od ukončení posl. singla). Vzhledem k tomu, že jsme dodrželi vše, co regule ČTS vyžadují (měli jsme připravené 2 dvojice na debla a dodrželi max čekací lhůtu 20 min po skončení posledního singla), tak jsem souhlasil s tím, že druhý debl nám Bohemka skrečuje a poslal přítomné 3 hráče Horních Počernic domů (nebyli rádi, chtěli si zahrát). Upozorňuji, že mě předem kapitán Bohemky ani neupozornil, že chvíli nebude přítomen nebo přijde později před losováním deblů. Hráč Bohemky R.Luzar nám navrhl zahrát si jen jednoho debla, a to bez předchozího losování a zapsání do zápisu utkání, na což jsem přistoupil. Když se kapitán Bohemky vrátil, asi za 1 hod po ukončení posledního singla (a asi 30-40 min po začátku hraného debla), tak aniž by mě jakkoli upozornil, že chtějí hrát i druhého debla, tak se za stavu 3:3 v hraném domluveném mužském deblu sedl na lavičku u kurtu a sledoval náš zápas (1. set). Po odehraném 1. setu, který jsme (Počernice) vyhráli, za mnou kapitán Bohemky jako kapitánem HP a současně hráčem probíhajícího debla přišel a sdělil, že chtějí hrát i druhého debla, kde prý mám hráče. Rovněž s ním přišel člen výboru TO Bohemians Praha Petr Brázda a oba mě přesvědčovali, že jejich kapitán do 20 min po uplynutí posl. singla byl přítomen někde jinde než na kurtech, kde jsme hráli, někde v tenisovém areálu Bohemky. Před nebo během posledního singla neočekávaně navrhl kapitán Bohemky, že „zatím“ budeme hrát jen na 1 kurtu a ostatní dostupné 2-3 kurty přenechá současně hrajícímu družstvu starších hráčů Bohemky (!!!!!!), což mi bylo divné ale bezelstně jsem s tím souhlasil. Až potom mi došlo, že se zřejmě z nějakého důvodu snaží získat čas (po odehrání posl. singla nebyly volné 2 kurty pro debly, protože na nich byly již rozehrány zápasy st. žáků Bohemky).
Bohužel po prvním setu a od začátku 2. setu hraného debla při střídání stan jsem byl ze strany Bohemky, a to jak kapitánem, tak členem výboru opakovaně nucen ke konfliktním diskusím, včetně jejich upozornění, že nám druhý debl neskrečovali ale naopak, že nám jej skrečují v náš neprospěch, protože jsme tam po 1 hodině !!, kdy se vrátil kapitán Bohemky, neměli hráče.
Za této atmosféry, kdy jsem cítil křivdu a docházelo během zápasu k opakovaně konfliktním diskusím s přísedícími jak kapitánem, členem výboru klubu, tak i hráči soupeře, se nedalo plnohodnotně již věnovat tenisu a prohráli jsme (HP) zbývající 2 sety.

Závěr ze strany kapitána HP:
Po zralém zvážení celé situace z důvodu nepřítomnosti dostatečného počtu hráčů Bohemky ve stanoveném termínu, navrhuji 2. debl skrečovat ve prospěch H.Počernic.
Z důvodu předchozího nezapsání a nerozlosování ani 1. debla a z důvodu jasně prokazatelného psychického nátlaku na hráče Horních Počernic hrajícího 1. debla, který hrubě narušil samotnou hru, zejména hráče HP, navrhuji, zápas opakovat nebo dohrát od stavu 1:0 na sety pro HP (1. set proběhl naprosto sportovně i lidsky v přátelské atmosféře, a to až do příchodu kapitána a člena výboru P.Brázdy, kdy začaly konfliktní diskuse), od doby, kdy došlo k ze strany zástupců Bohemky k narušování/nátlaku na hrající hráče HP, což mělo za následek výrazné ovlivnění jak zápasu, tak celkového výsledku v neprospěch HP, nastala dusná atmosféra, která hrubě narušila do té doby férový průběh utkání, a to včetně všech již odehraných zápasů).

PS: Samozřejmě chápu vyjádření člena výboru Bohemky, p. Brázdy, který by chtěl zapsat celkový výsledek 6:3 pro Bohemku, a ne např. 4:5, tak jak se to do té doby reálně férově vyvíjelo.
Z důvodu dohlédnutí na regulérnost případně opakovaného zápasu navrhuji přítomnost zástupce ČTS, případně i odehrání na neutrální půdě nebo na kurtech HP.

S pozdravem
Ing. Milan Radil
kapitán Sokol Horní Počernice C


Reakce na doplnění od p. Brázdy z 30.5.2017:
Doplňuji, že jsem vůči p. Brázdovi ani kapitánovi žádnou osobní invektivu nenapsal ani při hře slovně nepoužil, pouze jsem v elektr. formě zápisu popsal průběh vyvolání konfliktní situace, která nastala až po 1. setu hraného debla, kdy Bohemka za průběžného stavu 4:4 (skrečování 2. debla navrhl přítomný zástupce Bohemky – R.Luzar, hrající 1. nasazeného) prohrála 1. set.
Trochu mi připadá komické, že za Bohemku „řeší“ situaci p. Brázda (ne kapitán), který tam byl jen 10 min (jak uvádí), a to až ve chvíli, kdy hrozilo skrečování obou deblů z důvodu nerozlosování a nepřítomnosti kapitána resp. zástupce kapitána před hraním deblů.
Můj plný komentář k zápisu jsem doplnil v elektronické podobě, protože zabral asi 10x víc prostoru než bylo možno zapsal do listinného formuláře zápisu.
S pozdravem
Ing. Milan Radil, 1.6.2017